Huidverzorging

Zwangerschapsmasker voorkomen: tips en adviezen

zwangerschapsmasker voorkomen zwangerschap pigmentvlekken (1)

Als je zwanger bent, is een zwangerschapsmasker misschien wel het laatste waar je op zit te wachten. Dit verschijnsel, ook bekend als melasma, kan je huid onverwacht veranderen. Maar geen zorgen, er zijn manieren om het te voorkomen en te behandelen.

In deze blog duiken we in wat een zwangerschapsmasker precies is en hoe je het kunt aanpakken. Met de juiste zorg en aandacht kun je de kans op deze pigmentvlekken tijdens je zwangerschap aanzienlijk verminderen.

Wat is een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker is een huidaandoening die vooral voorkomt bij zwangere vrouwen. Het kenmerkt zich door donkere, vaak symmetrische vlekken op het gezicht. Het is zichtbaar op je voorhoofd, je wangen en rond je ogen. Deze vlekken worden veroorzaakt door een toename van pigmentatie als gevolg van hormonale veranderingen tijdens je zwangerschap.

Hoe kun je een zwangerschapsmasker voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het om je huid gaat. Je kunt een zwangerschapsmasker voorkomen door enkele maatregelen toe te passen. Hier zijn enkele tips om een zwangerschapsmasker te voorkomen of de kans te verkleinen:

  • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met hoge SPF.
  • Draag een hoed of pet als je de zon ingaat.
  • Vermijd zonnebanken en direct zonlicht waar mogelijk.
  • Zorg voor een huidverzorgingsroutine die rijk is aan vitamine C en E.

Door deze stappen te volgen, help je je huid te beschermen tegen overmatige pigmentatie.

ervaring Perfect Age zwangerschapsmasker droge huid gezicht

Waarom ontstaan tijdens de zwangerschap pigmentvlekken?

De relatie tussen zwangerschap en pigmentvlekken wordt vaak toegeschreven aan hormonale veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap. De pigmentvlekken zijn meestal zichtbaar op het gezicht, vandaar de naam ‘zwangerschapsmasker’.

Tijdens de zwangerschap ondergaan vrouwen aanzienlijke hormonale schommelingen, met name een toename van oestrogeen en progesteron. Deze hormonen kunnen de pigmentproductie in de huid stimuleren. Onder invloed van hormonen kan er een overmatige productie van melanine optreden, wat resulteert in de vorming van pigmentvlekken.

Deze pigmentatie verdwijnt vaak vanzelf na de bevalling, maar sommige vrouwen kunnen er blijvende veranderingen aan overhouden.

Verzorg je huid van buiten en van binnen

De beste aanpak om tijdens de zwangerschap pigmentvlekken tegen te gaan of een zwangerschapsmasker voorkomen is de aanpak van buiten én van binnenuit. Van buiten verzorg je de buitenste huidlagen, van binnenuit zorg je voor een gezonde aanmaak van nieuwe cellen. Dat is de plek waar pigment ontstaat en dus gereguleerd moet worden.

Suncare SPF30

Perfect Age Suncare dagcreme SPF30 is verrijkt met hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E. Hierdoor draagt het naast bescherming ook bij aan de vermindering van een zwangerschapsmasker. Je brengt de Perfect Age Suncare SPF30 (meerdere keren per dag) aan nadat je het gezicht hebt verzorgd met je dagcrème (tip; Renew Cream 24H). Wist je dat het ook belangrijk is om zonnebrandcrème te gebruiken op een bewolkte dag? Ook dan is er veel Uv-straling in de lucht.

Suncare dagcreme met SPF anti aging tegen zonneschade behandelen met stikstof

Vitamine C serum

Het vitamine C serum remt de overproductie van melanine in de huid. Hierdoor worden pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker voorkomen. Doordat vitamine C een sterke antioxidant is, worden bestaande pigmentvlekken opgehelderd.

Vitamine C booster vitamine c serum

Health & Beauty Optimizer supplement

Een gezonde huid is niet gebaat bij één of twee specifieke wonderstofjes. Een gezonde huid heeft een volledige mix nodig van binnenuit. De Health & Beauty Optimizer bevat daarom vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en H. Ook bevatten de capsules hyaluronzuur wat de huid van binnenuit de juiste vochtbuffer geeft. Dit werkt effectief tegen striae van binnenuit.

Beauty optimizer pillen anti aging huid haar nagels capsules

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.

Producten tegen een zwangerschapsmasker: