Huidverzorging

De 6 beste tips tegen ouderdomsjeuk

Ouderdomsjeuk en pruritus senilis Perfect Age

Wat is ouderdomsjeuk?

Ouderdomsjeuk, of Pruritus Senilis, is een aandoening die vooral voorkomt bij mensen van 65 jaar en ouder. Het wordt veroorzaakt door de natuurlijke veroudering van de huid. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner, droger en minder elastisch. Dit kan leiden tot jeuk, irritatie en soms zelfs tot huidbeschadiging.

Het ontstaan van ouderdomsjeuk: Pruritus Senilis

Ouderdomsjeuk, ook wel bekend als pruritus senilis, is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Het kan leiden tot ongemak en hinderlijke jeuk over het hele lichaam. Maar wat veroorzaakt eigenlijk deze jeuk?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van ouderdomsjeuk. Een afname van de talgproductie kan ervoor zorgen dat de huid droger wordt en vatbaarder voor irritatie. Daarnaast kan de blootstelling aan zonlicht gedurende vele jaren ook bijdragen aan het dunner worden van de huid, waardoor er gemakkelijker jeuk ontstaat.

Handige tips tegen ouderdomsjeuk

Heb je last van een jeukende huid die maar niet lijkt te stoppen? Het kan zijn dat je te maken hebt met ouderdomsjeuk, ook wel bekend als Pruritus Senilis. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige die hier last van heeft. Het is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Maar wat kun je ertegen doen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Tip 1: Eet vochtrijk voedsel en drink voldoende. Je huid van binnenuit voorzien van voldoende vocht en voedingsstoffen is er belangrijk. Niet alleen tegen jeuk, maar ook tegen huidverslapping.

Tip 2: Ga voorzichtig met je huid om. Het beste kun je met lauw warm water en milde zeep wassen. Gebruik een zachte washand of je handen om schuren te voorkomen. Vermijd hete douches of baden, omdat deze de huid kunnen uitdrogen. Dep je huid droog met een zachte doek.

Tip 3: Gebruik een hydraterende lotion of crème tegen ouderdomsjeuk. Vooral na het douchen of baden is de kans op een droge huid groot.

Tip 4: Vermijd krassen op uw huid. Dit kan de jeuk verergeren en zelfs infecties veroorzaken.

Tip 5: Vermijd strakke kleding. Draag losse kleding die niet schuurt of irriteert.

Tip 6: Gebruik kalmerende lotions en anti-jeuk crèmes op de geïrriteerde gebieden.

De beste crème tegen ouderdomsjeuk

Er zijn verschillende crèmes op de markt die kunnen helpen tegen ouderdomsjeuk. Het is belangrijk om een crème te kiezen die hydraterend werkt en de huidbarrière herstelt. Crèmes met ingrediënten zoals vitaminen A, C en E, glycerine en hyaluronzuur kunnen bijzonder effectief zijn. Het kan even duren voordat je het effect merkt, dus geef niet te snel op.

Perfect Age ontwikkelde de Renew Cream 24H. Deze formule gaat niet alleen jeuk en huidklachten tegen. De Renew Cream ondersteund de huid ook bij de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dát is aanpak vanuit de bron. Het is aan te raden om de crème regelmatig aan te brengen, bijvoorbeeld twee keer per dag. Crèmes gebruik je vooral op de gezichtshuid. De kalmerende lotion is geschikt voor andere delen van het lichaam.

Ouderdomsjeuk bedekte lichaamsdelen

Voor de lichaamsdelen die veelal bedekt zijn is de Calming Lotion Spray geschikt. Deze kalmeert de huid en gaat huidirritatie tegen. Door de effectieve ingrediënten trekt de lotion tot diep in de huid en voelt het niet vet aan.

Ouderdomsjeuk van binnenuit behandelen

Hoewel crèmes en lotions kunnen helpen, is het ook belangrijk om ouderdomsjeuk van binnenuit te behandelen. Dit betekent dat je aandacht moet besteden aan je voeding en levensstijl. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Eet voedsel dat rijk is aan omega-3 vetzuren, zoals vette vis en noten, om de huid gezond te houden. Probeer ook stress te verminderen, want dit kan de jeuk verergeren.

Om je huid van binnenuit maximaal te ondersteunen met alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft, kun je kiezen voor de Beauty Optimizer. In deze capsules zitten 15 active vitaminen en mineralen. Het is een voedingssupplement die voor iedereen geschikt is. Dagelijks één capsule innemen met een glas water is voldoende om je huid te geven wat het nodig heeft.

Zo pak je pruritus senilis aan

Sommige mensen zijn al jaren bezig om ouderdomsjeuk te behandelen. Maar met de juiste huidverzorgingsproducten en levensstijlkeuzes kun je de jeuk verminderen en je huid gezonder maken. Met dit stappenplan ga je pruritus senilis op een goede manier tegen:

  • Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezond te eten en niet te veel alcohol te gebruiken;
  • De Renew Cream 24H als dag- en nachtcrème voor het gezicht;
  • Voor het geval je op andere delen van je lichaam ouderdomsjeuk hebt gebruik je de Calming Lotion Spray;
  • Om pruritus senilis van binnenuit tegen te gaan gebruik je de Beauty Optimizer.

Verzending is gratis in Nederland en België. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur.