Bij een vette huid is de standaard huidverzorging niet toereikend genoeg. Vaak werkt het juist averechts. Een vette huid vereist een speciale behandeling. Ons beauty merk Perfect Age is gericht op huidverzorging voor de vette huid waarbij huidveroudering tegengegaan wordt. Ook krijgt je huid met onze producten weer de natuurlijke glans (niet glimmen) en raken de poriën niet snel verstopt.

De oorzaak van een vette huid

De oorzaak van een vette huid wordt vaak gezocht in de huidopbouw zelf. Maar minstens zo belangrijk is de vraag te stellen hoe de huid van binnenuit gevoed wordt.

Een vette huid komt door een overmatige talgproductie (talg is huidsmeer). De talgklieren in de huid zijn ervoor bedoeld om een beschermende laag over de huid aan te brengen. Deze laag zorgt ervoor dat de huid minder snel uitdroogt en schadelijke stoffen van buitenaf tegengehouden worden. Ook helpt het de huid te hydrateren. Als de talgproductie toeneemt, bijvoorbeeld door hormonale veranderingen, wordt je huid vetter.

Pore refining cream grove porien verkleinen

Last van een vette huid?

Strikt genomen is een vette huid niet zo erg. Iedere huidtype heeft talg nodig. Mensen met een droge en dunne huid zouden blij zijn met wat talg. Je krijgt pas last van een vette huid als de talgproductie zoveel toeneemt dat het nadelen gaat krijgen.

De twee belangrijkste nadelen waar je last van een vette huid kan krijgen zijn:

  • Een glimmende huid: door de extra hoeveelheid talg komt er een filmlaag op de huid te liggen wat erg glimt.
  • Door de overmatige productie van talg komt er een verstopping in de poriën waarbij dode huidcellen moeilijker worden afgevoerd en talg gaat ophopen. Dit zorgt voor builtjes, ontstekingen en roodheid.

Je kan ook last hebben van een vette huid alleen op de T-zone. Dat is de huid van je gezicht op je voorhoofd, neus en een rand naast je neus. Veel mensen hebben alleen op deze plekken last van een vette huid. Je kan ook last van een vette huid hebben als je vaak ontstekingen en oneffenheden in je huid ziet.

Wat kun je doen tegen een vette huid?

Ten eerste is het voorkomen van een vette huid belangrijk. Probeer triggers te vermijden. Triggers voor een vette huid zijn:

  • Anticonceptie: onnatuurlijke hormoonverstoringen kunnen zorgen voor een vette huid.
  • Stress: zorgt voor een verhoogde cortisol waarbij de reactie aan de klieren gegeven wordt om meer vet aan te maken.
  • Ongezonde voeding: veel fastfood, vet, suiker en alcohol zorgen voor een toename van talgproductie en een afname van een gezonde vochtbalans in de huid. Een gezonde voedingsstijl zorgt voor een gezonde huid.

Welke producten gebruiken bij een vette huid?

Een vette huid vraagt om specifieke producten. Perfect Age heeft gespecialiseerde cosmeceuticals voor de vette huid.

Pore Refining Cream

De Pore Refining Cream is gericht op het tegengaan van verwijde poriën en overmatige talgproductie. Door de actieve ingrediënten met anti-aging effect gaat het huidveroudering tegen. De formule stimuleert collageenproductie zodat de huid niet alleen minder vet wordt maar ook elastischer wordt en stralender oogt.

Beauty Optimizer

Om de huid van binnenuit de juiste ondersteuning te geven is het supplement Beauty Optimizer een complete verzorging. Met 15 actieve vitaminen en mineralen help je je huid van binnenuit aan de bouwstoffen die het nodig heeft.

Perfect Sebo lijn

De Perfect Sebo lijn is speciaal geschikt voor de huid met ontstekingen en wanneer je last hebt van acne. De lichte formules trekken snel in, de Perfect Sebo Foam reinigt met ontstekingsremmende en parfumvrije ingrediënten. Het serum en de Sebo Cream helpen de huid tegen de onzuiverheden en overmatige talgproductie met anti-oxiderende en ontstekingsremmende ingrediënten. Direct na gebruik voel je je huid kalmeren en de maximale voeding merk je de hele dag.