Huidverzorging

Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels

Gerstekorrels of milia zijn witte, harde bultjes onder de huid, meestal rondom de ogen en neus. Ze huidaandoening komt het meest voor bij de wat dikkere huidtypes en vaak in combinatie met een droge huid. UV-straling zoals verbranding van zonlicht, een laserbehandeling of medicatie kan er ook voor zorgen dat gerstekorrels ontstaan. In deze blog behandelen we gerstekorrels en laten we je kennis maken met een natuurlijk middel tegen gerstekorrels.

Hoe ontstaat een gerstekorrel?

Het ontstaan van gerstekorrels komt door vocht tekort. In tegenstelling tot pukkeltjes en puistjes heeft talgproductie niets te maken met gerstekorrels. De witte pitjes of bultjes onder de huid bestaan uit keratine. De bultjes ontstaan omdat de huid de hoornlaag niet goed kan afvoeren via de poriën en er zo een opstopping ontstaat.

Gerstekorrels voorkomen

De opstopping kun je voorkomen door je huid goed te hydrateren. Dit doe je door zoveel mogelijk vochtrijk voedsel te eten en goed te blijven drinken, zomer én winter. Wanneer je huid goed gehydrateerd is, kunnen dode huidcellen goed worden afgevoerd en is de kans op opstoppingen die gerstekorrels veroorzaken minimaal.

Milia, zoals gerstekorrels officieel worden genoemd, is onschuldig en kan geen kwaad. Toch is het geen fraai gezicht. Hoelang gerstekorrels blijven zitten is afhankelijk van de huidgezondheid. Als de huid in dezelfde conditie blijft kan dit maanden tot jaren duren totdat het lichaam zelf in staat is de gerstekorrel af te voeren.

Night peel 8%

Gerstekorrel gezicht

De meest voorkomende plek van gerstekorrels is het gezicht. Onder de ogen of op het ooglid en rondom de neus komt het vaakst voor. Ook komt het voor op de lippen. Gerstekorrels komen zelden voor op de romp, armen of benen. Wel kunnen gerstekorrels nogal eens voorkomen op intieme delen. Het verwijderen van gerstekorrels kan op een natuurlijke manier. De aanpak is hetzelfde, ongeacht waar je gerstekorrels zitten.

Gerstekorrel ooglid verwijderen

Het ooglid is een van de meest dunne huid van je lichaam. Die droogt dus snel uit en zie je snel huidveroudering ontstaan. Gerstekorrels op het ooglid is misschien niet fraai, maar veel mensen voelen het ook de hele dag. Je kan een gerstekorrel op je ooglid niet zomaar verwijderen met iedere creme of zalf insmeren.

Tips bij gerstekorrel op ooglid:

  • Tip 1: Gebruik zo min mogelijk cosmetica. Als je cosmetica gebruikt, gebruik dan zo natuurlijk mogelijk, zodat je de huid op het ooglid niet belast. Een zwakke huid veroorzaakt snel gerstekorrels op je ooglid.
  • Tip 2: Masseer je oogleden meerdere keren per dag. Dit stimuleert de doorbloeding en helpt de afvoer van dode huidcellen. Ook stimuleert het de collageen aanmaak zodat je huid elastisch blijft. Het masseren van oogleden helpt ook tegen het ouder worden van de huid en tegen hangende oogleden.
  • Tip 3: Eet vochtrijk voedsel en probeer een gezonde levensstijl aan te houden. Roken, veel suiker en vet geeft ontstekingsreacties in de huid. De kwetsbare huid op de oogleden is dan snel aan de beurt voor ongemakken.
  • Tip 4: Gebruik een goede oogcrème. De Eye and Lip Contour Cream van Perfect Age is speciaal ontwikkeld voor de dunne, gevoelige huid op de oogleden. De ervaring leert dat de creme effectief is tegen gerstekorrels zonder dat je met een naald in je huid bezig hoeft.

Gerstekorrel verwijderen zonder naald

Met een naald kun je een gat in de huid prikken en de korrel eruit halen. Zonder medische of klinisch-cosmetische ervaring is dit sterk af te raden. Wil je gerstekorrels verwijderen zonder naald? Dat kan! Help je huid gerstekorrels af te voeren door de huid van buiten en van binnenuit te hydrateren. Allereerst met een gezonde levensstijl. Ook zet je bovenstaande tips tegen gerstekorrels in. Daarnaast gebruik je deze producten (ontwikkeld door cosmetisch artsen en huidspecialisten) om snel van gerstekorrels af te zijn:

  • Eye and Lip Contour Cream

Deze oog en lipcrème is geformuleerd voor het verzorgen en hydrateren van de moeilijk bereikbare huid. Een dunne en kwetsbare huid is voor de meeste cremes en zalven onbereikbaar. Met de Eye and Lip Contour Cream zetten we hierop in en maak je de huid weer gezond. Niet alleen tegen gerstekorrels, de creme heeft ook een liftend en verstevigend effect op de huid rondom je ogen en lippen.

  • Night Peel 8%

Een goede peeling zorgt ervoor dat de huidvernieuwing gestimuleerd wordt. Het ontstaan van gerstekorrels is het niet goed functioneren van huidvernieuwing, waardoor dode huidcellen ophopen en een harde bult vormen onder de huid. De Night Peel van Perfect Age is erop gericht dode huidcellen af te voeren zonder verstoppingen te veroorzaken. De nieuwe huidcellen worden direct ondersteund met de juiste ingrediënten uit de Beauty Optimizer.

  • Beauty Optimizer

De hydratatie van je huid kun je deels helpen met een goede creme, zoals de 24H Renew Cream. Om de hydratatie van je huid maximaal te laten functioneren, voedt je je huid van binnenuit met vitaminen en mineralen. De Beauty Optimizer is een supplement met 15 actieve ingrediënten, samengesteld voor een gezonde huid. Vitamine A, B-complex, C en H, samen met hyaluronzuur, Q10 en chlorofyl zorgen voor een gezonde huid en goede afvoer van gerstekorrels.

Bestel het voordeelpakket om gerstekorrels te verwijderen met een combinatiekorting. Gratis verzending, op werkdagen voor 23:00uur besteld is dezelfde dag verzonden.