Huidverzorging

De oorzaak van rosacea en hoe je het zelf behandeld

oorzaak rosacea perfect age

Ben je opzoek naar de oorzaak van rosacea? Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die roodheid en zichtbare bloedvaatjes in je gezicht veroorzaakt. Het kan ook kleine, rode, met pus gevulde bultjes veroorzaken. Deze symptomen kunnen komen en gaan. Rosacea kan iedereen treffen, maar het komt het meest voor bij vrouwen van middelbare leeftijd met een lichte huid.

Wat is rosacea precies?

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening die vooral het gezicht aantast. De zones waarop het bij de meeste mensen voorkomt zijn de neus, wangen, kin en voorhoofd. Zonder goede aanpak kan rosacea chronisch worden. Rosacea kan in ernst variëren, waarbij sommige personen milde symptomen ervaren, terwijl anderen ernstigere en ontsierende vormen van de aandoening hebben. Triggers voor rosacea-aanvallen kunnen blootstelling aan zonlicht, bepaalde voedingsmiddelen, alcohol, stress en extreme temperaturen zijn.

Wat zijn de oorzaken van rosacea?

De exacte oorzaak van rosacea is onbekend. Wel zijn er verschillende factoren die bij mensen met rosacea een rol spelen bij de ontwikkeling en oorzaak van rosacea. Hieronder volgen de zeven meest voorkomende oorzaken van rosacea:

 • Genetische aanleg: Rosacea kan erfelijk zijn. Onderzoek suggereert dat genetische factoren een rol spelen bij het risico op het ontwikkelen van rosacea. Als iemand in je familie, zoals je ouders of grootouders, rosacea heeft gehad, kan het risico op het ontwikkelen van de aandoening bij jou mogelijk verhoogd zijn.
 • Huidmijten: Huidmijten, met name de mijt genaamd Demodex folliculorum, worden soms gezien als oorzaak van rosacea. Demodex-mijten zijn microscopisch kleine parasieten die van nature op de huid van mensen voorkomen. Bij sommige mensen met rosacea kunnen deze mijten in grotere aantallen voorkomen dan bij mensen zonder de aandoening.
 • Bloedvatproblemen: Bloedvaatproblemen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van rosacea, maar ze worden meestal beschouwd als een van de gevolgen van de aandoening in plaats van de primaire oorzaak. Bij rosacea spelen abnormale verwijding van de bloedvaten (vasodilatatie) en ontsteking in de huid een rol. Deze processen leiden tot de typische roodheid en zichtbare bloedvaten op de huid.
 • Zonlicht: Blootstelling aan zonlicht is een trigger voor rosacea. Het wordt over het algemeen niet beschouwd als oorzaak van rosacea, maar als gevolg. De warmte en de straling van de zon kunnen leiden tot vasodilatatie (verwijding van bloedvaten) in de huid, wat resulteert in roodheid en ontsteking.
 • Stress: Stress is geen oorzaak van rosacea, maar verergert het. Stress kan het zenuwstelsel beïnvloeden en de afgifte van bepaalde neuropeptiden stimuleren. Dat kan weer leiden tot ontsteking en vasodilatatie in de huid.
 • Voeding: De voedingsmiddelen en dranken die als mogelijke triggers of oorzaken voor rosacea worden beschouwd, verschillen per persoon. Voorbeelden hiervan zijn hete koffie en thee, alcohol, gekruid voedsel, kaas en yoghurt.
 • Huidaandoeningen: Andere huidaandoeningen kunnen rosacea symptomen verergeren. Acne, psoriasis en eczeem kunnen leiden tot meer onderhuidse ontstekingen wat een extra trigger is voor rosacea.
 • Medicatie: Bepaalde medicijnen kunnen rosacea symptomen verergeren.

Effectieve tips en behandelingen tegen Rosacea

Het behandelen van rosacea kan een uitdaging zijn. Met de juiste producten ga je rosacea wél effectief tegen. Hier zijn vier tips:

 • Vermijd triggers: Leer wat jouw rosacea symptomen verergert en probeer deze triggers te vermijden.
 • Bescherm je huid: Bescherm je huid tegen de zon en de kou, die rosacea kunnen verergeren.
 • Gebruik geschikte huidverzorgingsproducten: Gebruik producten die specifiek zijn ontworpen voor de gevoelige huid, zoals de Renew Cream en Correcting Serum.
 • Leef gezond: Je huid heeft veel voordelen bij een gezonde levensstijl. Een gezonde darmflora is in staat je huid van binnenuit te voeden.
correcting serum tegen oorzaak rosacea

Een effectief serum met NDGA formule
laat al binnen twee weken resultaat zien.

Renew Cream en Correcting Serum: Jouw succes tegen Rosacea

Bij Perfect Age zijn we gespecialiseerd in cosmeceuticals: verzorgingsproducten met genezende ingrediënten. Onze Renew Cream en Correcting Serum zijn speciaal ontworpen om rosacea te behandelen. De Renew Cream hydrateert en kalmeert de huid, terwijl het Correcting Serum helpt om roodheid en ontstekingen te verminderen. Beide producten zijn zacht voor de huid en bevatten ingrediënten die de huid helpen herstellen. Het begrijpen van de oorzaak van rosacea is de eerste stap naar effectieve behandeling. Met de juiste kennis en producten, kun je de controle over je huid terugkrijgen. Probeer vandaag nog onze Renew Cream en Correcting Serum en ervaar het verschil zelf!

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.