Huidverzorging

Bestaat een wondermiddel tegen een droge huid?

Ben jij ook altijd op zoek naar dat ene wondermiddel voor de droge huid? Je bent niet de enige! Veel mensen kampen met een extreem droge huid, vooral in het gezicht. Het kan een constante bron van irritatie zijn, letterlijk en figuurlijk. Maar maak je geen zorgen, er is hoop. Er zijn namelijk verschillende oplossingen die je kunnen helpen bij het verzorgen en herstellen van je huid. In deze blogpost duiken we dieper in op dit onderwerp en geven onze huidspecialisten je alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer heb je een extreem droge huid?

Een extreem droge huid heb je wanneer je langere tijd last hebt van een schrale en soms zelfs schilferende huid. De vochtbuffer in je huid is niet hoog genoeg. Je voelt je huid uitdrogen aan de buitenkant.

Een extreem droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door een gebrek aan vocht in de huid, door een slechte huid barrière of door een huidconditie zoals eczeem of psoriasis. Het resultaat is een huid die trekkerig, ruw en soms zelfs pijnlijk aanvoelt. Bovendien kan een extreem droge huid er dof en schilferig uitzien. Niet echt wat je wilt, toch?

Wat helpt als een wondermiddel voor je droge huid?

Vooropgesteld: Jij bent het wondermiddel tegen een droge huid. Maak de juiste keuzes, en je huid is zo weer zacht en glanzend. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je extreem droge huid te verzorgen en te herstellen. Het begint allemaal met een goede huidverzorgingsroutine. Reinig je huid bijvoorbeeld met een milde reiniger en gebruik daarna een hydraterende crème. Kies voor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de droge huid, deze bevatten vaak extra voedende ingrediënten.

Daarnaast kan het helpen om je levensstijl onder de loep te nemen. Drink je bijvoorbeeld genoeg water? En eet je gezond? Beide kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Ook is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon en kou, deze kunnen je huid namelijk uitdrogen. Verderop in deze blog lees je tips tegen een droge huid.

Je huid bestaat uit verschillende lagen. Een droge huid los je op door het van buitenaf én van binnenuit te verzorgen.

Wondermiddel droge huid: pillen tegen droge huid

Naast crèmes en lotions bestaan er ook pillen die kunnen helpen bij een droge huid. Deze pillen bevatten vaak essentiële vitaminen en mineralen die de huid van binnenuit voeden en hydrateren. Maar let op, pillen zijn geen wondermiddel die je huid in één klap transformeren. Ze kunnen wel een waardevolle aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine.

Supplementen voor je huid hebben de tijd nodig voordat je resultaat ziet. Dat duurt meestal zo’n 2 tot 4 weken. De werkzame stoffen van bijvoorbeeld de Beauty Optimizer komen op diepten in de huid waar crèmes en serums niet komen.

Hoe werkt je huid?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. In verhouding tot de meeste andere organen heeft je huid veel invloed van buitenaf. Het komt in contact met water, droogte, temperatuurswisselingen, chemicaliën, luchtverontreiniging en andere invloeden.

Nieuwe huidcellen

Tussen iedere 28 en 60 dagen vernieuwd je huid. De snelheid is afhankelijk van je leeftijd. Bij ontregelende huidziekten zoals psoriasis is deze vernieuwing veel te snel, namelijk 4 of 5 dagen. Vandaar de schilfervorming. Van binnenuit worden ieder moment nieuwe huidcellen aangemaakt. De oude laten vanzelf los of was je af in de douche. Iedere minuut verliest een volwassene ongeveer 30.000 cellen en die hoeveelheid wordt ook weer aangemaakt.

Hoelang duurt het voordat het wondermiddel tegen een droge huid werkt?

Bij een droge huid wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen niet goed ondersteund. Ook krijgen bestaande huidcellen, die in die 28 tot 60 dagen naar het oppervlakte van je huid gaan, te weinig onderhoud. Door je huid van buitenaf én van binnenuit te voeden met de juiste vitaminen en mineralen heb je een wondermiddel tegen een droge huid.

Geef je huid dus een of twee maanden de tijd om te herstellen. Van binnenuit komen er steeds nieuwe huidcellen bij die op de juiste manier ondersteund zijn. Dat gebeurt als je de volgende tips opvolgt.

Tips tegen een droge huid

Je verzorgt je huid van buitenaf én van binnenuit. Voeding is dus enorm belangrijk. Je kunt een eindje komen, maar de voedingswaarde van ons voedsel is de laatste 150 jaar sterk verminderd. Toch maak je met deze tips een verschil.

Wat doe je wél bij een droge huid?

  • Eet vochtrijk voedsel. Bij het eten van voeding waar veel vocht in zit, wordt je huid langzamer gehydrateerd dan wanneer je water drinkt. Water verlaat sneller je lichaam dan voedsel. Voorbeelden van vochtrijk voedsel tegen een droge huid zijn komkommer, tomaat, sla, meloen, banaan en avocado.
  • Drink voldoende. Het hydrateren van je lichaam en daarmee ook je huid is heel belangrijk. Als je drinkt, drink dan water of thee. Koffie droogt je huid uit, maar los je op door twee of drie kopjes per dag te drinken. Direct na of tijdens de koffie kun je een glas water drinken. Voor een volwassene is het belangrijk zo’n 1,5 liter water per dag binnen te krijgen. Dat is bij normale activiteiten. Tijdens een uur intensieve beweging kan je huid wel een liter vocht verliezen.
  • Onderzoek welk huidtype je hebt. Een dunne huid moet je extra beschermen en voorzien van veel vocht. Bij een dikkere huid zorg je juist voor een goede verzorging van de poriën. Gebruik altijd crémes of lotions die snel intrekken.
  • Overweeg een luchtbevochtiger. Als je een droge huid hebt kan dat komen omdat je huid uitdroogt in een droge omgeving. In een droge omgeving moet je huid extra hard werken om de huid in goede conditie te houden. Een luchtbevochtiger is geen wondermiddel tegen een droge huid maar kan je wel een beetje helpen.

Wat moet je niet doen bij een droge huid?

  • Vette crèmes smeren. Vooral op je gezicht is het belangrijk geen vette crèmes te smeren. In tegenstelling tot wat je veel hoort houden vette crèmes je huid niet soepel. Ze geven je het gevoel dat je huid soepel is. In werkelijkheid wordt je huid lui omdat het de functie niet meer hoeft in te vullen van je huid soepel houden.
  • Veel zonlicht en zonnebank. Te veel UV straling, zowel natuurlijke als kunstmatige, is slecht voor je huid. De zonnestralen dringen diep in de huidlagen. Daardoor worden de celstructuren zoals hyaluronzuur, elastine en collageen beschadigd. Het duurt lang om dat te herstellen. Smeer je voldoende in, draag beschermende kleding en vermijd langdurig direct zonlicht.
  • Roken verminderd de elasticiteit van je huid. Ook worden de bloedvaten vernauwd die de huid voorzien van vitaminen en mineralen. Door te minderen of stoppen met roken zorg je ervoor dat je huid weer gevoed wordt op de goede manier.
  • Alcohol lokt ontstekingen uit en onttrekt vocht uit je lichaam. Daarmee komt je huid tekort en droogt het uit. Bij eczeem, psoriasis, netelroos of andere aandoeningen worden de klachten erger door het gebruik van alcohol.
  • Vermijd reinigingsmiddelen en zeep. Was je huid met een milde zeep of gewoon met water. Reinigingsmiddelen en zeep zijn vaak samengesteld met agressieve chemische middelen die schadelijk kunnen zijn voor je huid. Zeker bij een droge huid is het slim om het gebruik van gangbare douchegel en zepen te vermijden. Bij het gebruik van reinigingsmiddel is het slim om handschoenen te gebruiken en je gezicht niet aan te raken.

Welke aanpak is het wondermiddel tegen een droge huid?

Het wondermiddel tegen een droge huid is dus niet één bepaald stofje of een quick-fix actie. Door deze producten te gebruiken kalmeer je je huid en breng je de vochtbalans weer terug.

Calming Lotion Spray

Een kalmerende lotion geschikt voor je gezicht en lichaamshuid. Het geeft de huid rust, helpt met het opbouwen van de huidlagen en bescherming van huidcellen. Het trekt snel in en voorkomt schadelijke invloeden van buitenaf.

Perfect Age

Renew Cream 24H

Diepte hydratatie is erg belangrijk bij een droge huid. De Renew Cream 24H is vooral geschikt voor de gezichtshuid en de hals. Het geeft met de vitaminen A, C en E en de ontstekingsremmende en voedende ingrediënten de droge huid een boost. Je gebruikt deze crème voor zowel de dag als de nacht.

24 renew cream, rosacea creme

Beauty Optimizer

De Beauty Optimizer is een supplement om de huid van binnenuit te voorzien van de juiste vitaminen en mineralen. De 15 actieve ingrediënten geven je huid een gezonde ondersteuning bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en het onderhoud van de bestaande huidcellen. Iedere dag één capsule is genoeg voor een gezonde ondersteuning. Je kunt dit supplement gebruiken in combinatie met andere capsules en met medicijnen.

beauty optimizer sfeer 1

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Wij bieden gratis verzending in Nederland en België en je kan betalen met je favoriete betaalmethode.