Huidverzorging

Wat te doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken in je huid; wat te doen?

Een van de meest vervelende huidaandoeningen, naast jeukende eczeem of psoriasis, zijn pigmentvlekken. Zeker op plaatsen die in het zicht zijn. Hoe kom je er aan en vooral; hoe kom je ervan af, behandelen we in deze blog. We leggen de nadruk op: zelf pigmentvlekken verwijderen.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken

Bij pigmentvlekken en de oorzaak van pigmentvlekken draait het allemaal om het biologische pigment melanine. Zodra melanine in contact komt met UV straling (via zon of kunstlicht) gaat dit pigment produceren. Het is een afweermechanisme om het beschadigen van je huid via UV straling zo veel mogelijk te beperken. De oorzaak van pigmentvlekken is een overproductie van melanine. Het komt vaak voor in één zone, in plaats van verspreidt over het lichaam. Medicijnen die de invloed van licht op je huid versterken kunnen ook de oorzaak van pigmentvlekken zijn. Ook tijdens de zwangerschap kunnen pigmentvlekken ontstaan door stimulatie van de hormonen oestrogeen en progesteron.

Wat de oorzaak ook is, de vraag is: hoe moet je zelf pigmentvlekken verwijderen?

Hoe zelf pigmentvlekken verwijderen + 3 praktische tips

Je kan zelf pigmentvlekken verwijderen door allereerst het voorkomen van (meer) pigmentvlekken. Dit doe je door de goede dagcrème te gebruiken. Een goede dagcrème voorkomt pigmentvlekken door actieve ingrediënten. Het beste is crèmes te gebruiken met vitamine A, C en E, glycolzuur en crèmes die collageen stimuleren. Belangrijk tegen pigmentvlekken is het vermijden van schommelingen in je hormoonbalans. Voor dames is dat vooral tijdens de overgang of bij het starten of stoppen van hormonale anticonceptie.

3 tips tegen pigmentvlekken

  • Beleg de vlek met limoen of citroen. Door het zuur breekt melanine af en wordt de vlek na verloop van duur zichtbaar minder.
  • Eet voeding met veel vitamine C, zoals sinaasappels, tuinbonen, boerenkool en rode paprika. Door opname van vitamine C worden de vlekken van binnenuit aangepakt.
  • Gebruik een huidvriendelijke dagcrème met UV bescherming. Dat is heel belangrijk tegen pigmentvlekken.

Waarom Perfect Age de beste crème tegen pigmentvlekken heeft?

Wat is het beste middel tegen pigmentvlekken? Het ene merk zegt dit en het andere zegt dat. Ze zullen vast wel allemaal een beetje gelijk hebben. Onze huidspecialisten ontwikkelde producten die bewijzen dat het werkt met gegarandeerd resultaat. Geen spannende bestralingen, geen afbrekende stoffen. De beste aanpak tegen pigmentvlekken is deze: gebruik een crème die dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van nieuwe huidcellen een boost geeft. Als dát goed gaat, zijn de pigmentvlekken zo verdwenen. Hoe doe je dat? Je kan kiezen:

Optie 1:

Gebruik de Night Peel 8% voor het verwijderen van dode huidcellen als nachtcrème en gebruik de 24H Renew Cream voor de stimulatie van nieuwe cellen als dagcrème. Moeilijker is het niet.

Optie 2:

De producten Night Peel 8% en de 24H Renew Cream in combinatie met de Beauty Optimizer als supplement. Hiermee geef je jouw huid van buiten én van binnen de boost die het nodig heeft tegen pigmentvlekken.

Resultaat in 4 weken

Producten tegen pigmentvlekken

Welke producten moet je gebruiken tegen pigmentvlekken? Onze huidspecialisten selecteerden drie toppers:

Night Peel 8%

Door de actieve stof glycolzuur toe te voegen aan deze nachtcrème wordt de huid geholpen dode huidcellen te verwijderen. Zo ontstaat er ruimte in de huid om nieuwe cellen aan te maken. Glycolzuur heeft de unieke eigenschap diep in de huidlagen door te dringen tot dáár waar de pigmentvlek zit.

24H Renew Cream

Deze dagcrème is voorzien van vitamine A, C en E. Vitamine A in de vorm van retinol bestrijdt rimpels en stimuleert de collageenproductie. Vitamine C helpt tegen beschadigingen door schadelijke stoffen van binnenuit of zonschade. Vitamine E helpt de vitamine C en helpt direct specifiek tegen pigmentvlekken.

Beauty Optimizer supplement

Dit supplement is een samenstelling van alle belangrijke stoffen die de huid nodig heeft. Een gezonde huid is niet gebaat bij één of twee specifieke wonderstofjes. Een gezonde huid heeft een volledige mix nodig van binnenuit. De Beauty Optimizer bevat daarom vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en H. Ook bevatten de capsules Chlorofyl, Hyaluronzuur, Q10 en bio flavonoïden.

Heb ik pigmentvlekken of ouderdomsvlekken?

Er zit verschil in pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Het verschil is soms moeilijk te zien, maar daar is een foefje voor. Als je ouder wordt, heten pigmentvlekken altijd ouderdomsvlekken. Zowel de lentigo senilis als de lentigo solaris zijn vormen van pigmentvlekken. Ook worden dit wel levervlekken genoemd. Jonge mensen hebben pigmentvlekken omdat ouderdom nog niet de oorzaak is. In beide gevallen werkt de natuurlijke behandeling van pigmentvlekken hetzelfde: gebruik een crème die de lichaamsfunctie stimuleert en ondersteunt.

Geschikt voor gezicht en lichaam

De crèmes en supplementen geven niet alleen de huid op je gezicht een boost, maar zijn geschikt voor het hele lichaam. Speciaal voor de oog en lip contouren hebben we een aparte crème. Die verzorgt specifiek de dunne huid rond de ogen en de huid rond de lippen. Pigmentvlekken in het gezicht verwijderen vragen om dezelfde actie als pigmentvlekken op de rest van je lichaam.