Gezondheid

Nagels versterken met vitaminen

nagels versterken doe je met deze vitaminen (1)

Nagels versterken is iets waar veel mensen naar streven. Het is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook een teken van goede gezondheid. Maar hoe doe je dat precies? Er zijn verschillende manieren om je nagels te versterken, en een daarvan is door de juiste vitaminen voor nagels te nemen. In deze blogpost gaan we dieper in op dit onderwerp, en geven we je enkele handige tips.

Vitaminen voor nagels: de sleutel tot sterke nagels

Wist je dat bepaalde vitaminen kunnen helpen om je nagels te versterken? Vitaminen spelen een cruciale rol in de gezondheid van onze nagels. Ze zorgen voor de nodige voedingsstoffen en helpen bij de groei en herstel van de nagels. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg van deze vitaminen binnenkrijgt.

Welke vitaminen voor nagels maken ze sterk?

Er zijn verschillende vitaminen voor nagels die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid van je nagels. Hier zijn de belangrijkste:

 • Vitamine A: Deze vitamine is essentieel voor de groei van je nagels. Een tekort aan het soort A vitamine voor nagels kan leiden tot broze en zwakke nagels.
 • B-vitaminen: De B-vitaminen, zoals Biotine (vitamine B7), zijn bekend om hun positieve effect op de gezondheid van huid, haar en nagels. Ze helpen bij de productie van keratine, een eiwit dat essentieel is voor sterke nagels. Het hele B-complex zijn vitaminen die je nodig hebt om je nagels te versterken.
 • Vitamine C: Deze vitamine is belangrijk voor de productie van collageen, een eiwit dat de structuur van je nagels helpt te versterken. Ook heeft de weerstand om je nagels gezond te houden bij schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Vitamine E: Deze vitamine helpt bij de hydratatie van je nagels, waardoor ze minder snel breken of splijten.

9 tips voor het versterken van dunne nagels

Naast het innemen van de juiste vitaminen, zijn er andere dingen die je kunt doen om je nagels te versterken. Het op een natuurlijke manier versterken van je nagels kan helpen om ze op lange termijn gezond en sterk te houden. Hier zijn negen tips om je nagels te versterken:

 1. Eet een gezond dieet: Voeding speelt een belangrijke rol in de gezondheid van je nagels. Zorg voor een evenwichtige voeding met voldoende vitamines, mineralen en proteïnen. Biotine (vitamine B7) staat bekend om zijn positieve effect op nagelsterkte.
 2. Hydrateer je nagels: Droge nagels zijn vatbaarder voor breken en splijten. Gebruik nagelriemolie of een vochtinbrengende crème om je nagels en nagelriemen te hydrateren.
 3. Vermijd agressieve chemicaliën: Blootstelling aan chemicaliën in huishoudelijke schoonmaakmiddelen en nagellakremovers kan je nagels verzwakken. Draag handschoenen bij het schoonmaken en kies voor nagellakremovers zonder aceton.
 4. Beperk het gebruik van nagellak en nagellakverwijderaars: Het veelvuldig aanbrengen en verwijderen van nagellak kan de nagels verzwakken. Laat je nagels af en toe ademen zonder nagellak.
 5. Knip je nagels op de juiste manier: Knip je nagels recht af en gebruik een zachte nagelvijl om scherpe randen te voorkomen. Vermijd het knippen van nagels te kort, want dit kan leiden tot broze nagels. Vijl voorzichtig.
 6. Overweeg een nagelversterkende behandeling: Overweeg het gebruik van een nagelversterkende behandeling of nagelverharder die speciaal is ontworpen om de nagels sterker te maken.
 7. Bescherm je nagels: Draag handschoenen bij huishoudelijke taken zoals afwassen en tuinieren om je nagels te beschermen tegen beschadiging.
 8. Beperk het gebruik van nagelverlengingen en kunstnagels: Het constante gebruik van kunstnagels kan je natuurlijke nagels verzwakken. Geef je nagels af en toe een pauze om te herstellen.
 9. Gebruik een supplement voor sterke nagels zodat je iedere dag voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt om je nagels van binnenuit te versterken.

Houd er rekening mee dat het versterken van je nagels enige tijd kan vergen, dus wees geduldig en blijf consequent zorg dragen voor je nagels om ze gezond en sterk te houden.

Beauty Optimizer gebruiken

Het supplement Beauty Optimizer bestaat uit capsules met vitamine A, B1, B2, B3, B5, B11, B12, Vitamine C, Biotine (vitamine H), koper, chlorofyl, hyaluronzuur, Q10 en bio-flavenoïden. Deze ingrediënten dragen individueel bij aan sterke en gezonde nagels, maar de combinatie van deze vitaminen en mineralen zorgt voor een boost. Hyaluronzuur functioneert extra goed bij vitamine A en C en vitamine C functioneert extra goed bij het B-complex en laag Q10 beter werken. Daarom is er niet één wondermiddel voor sterke nagels, maar hebben je nagels een mix nodig van vitaminen en mineralen.