Huidverzorging

Hoe krijg je een mooie huid?

hoe krijg je een mooie huid gezicht

In deze blog beantwoorden we de vraag; hoe krijg je een mooie huid? Met deze tips is het antwoord hierop heel simpel. Ontdek hoe je op een natuurlijke manier een mooie huid krijgt.

Voordat je deze blog leest; eerst twee persoonlijke uitgangspunten. Het motto van de huidspecialisten bij Perfect Age is: Your age is the perfect age! En onthoud: een mooie huid is niet alleen een kwestie van de juiste producten gebruiken. Het gaat ook om je goed voelen in je eigen huid. Dus wees lief voor jezelf, en je huid zal je dankbaar zijn.

Wat is een mooie huid?

Belangrijk om je af te vragen wat een mooie huid eigenlijk is. Mensen die acne, eczeem of andere huidklachten hebben stellen zich de vraag ‘hoe krijg je een mooie huid’ af om van hun klachten af te komen. Als dat bereikt is hebben ze een mooie huid. Anderen hebben veel last van rimpelvorming en zullen minder rimpels als doel hebben om een mooie huid te krijgen. Bij littekens of verkleuring is het doel weer anders om een mooie huid te krijgen.

Hoe krijg je een mooie huid bij huidklachten?

Een mooie huid bij huidklachten begint bij het tegengaan van de huidklachten. Er zijn veel verschillende soorten huidklachten. Ook de oorzaken zullen veelal verschillend zijn. Een mooie huid krijgen bij eczeem of psoriasis vraagt een andere aanpak dan bij acne of een hele vette huid.

Om een mooie huid te krijgen als je huidklachten hebt moet je je huid van twee kanten aanpakken. Van binnenuit door je darmflora gezond te maken en zo je huid van binnenuit te voeden. Van buitenaf met verzorgingsproducten die ontwikkeld zijn met genezende, kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten.

Tips bij huidklachten:

 • Bouw je weerstand en darmflora op met een gezonde levensstijl;
 • Eet veel vochtrijk voedsel en drink voldoende;
 • Verminder suiker en stress;
 • Bij eczeem en psoriasis: verzorg je huid met het supplement Beauty Optimizer en met de dag- en nachtcrème Renew Cream 24H;
 • Bij een vette huid en acne: verzorg je huid met het supplement Beauty Optimizer en gebruik als verzorgingsproducten de Perfect Sebo lijn. Deze is speciaal ontwikkeld voor de vette en acne-gevoelige huid.

Hoe krijg je een mooie huid bij rimpels?

We weten allemaal dat, naarmate we ouder worden, het onvermijdelijk is dat rimpelvorming zich voordoet. Hoewel we onze leeftijd niet aan kunnen passen, kunnen we de conditie van de huid wel ondersteunen. Hoe krijg je een mooie huid bij rimpels? Hyaluronzuur is de truc:

De kracht van hyaluronzuur

Heb je al gehoord van hyaluronzuur? Dit lichaamseigen stofje is na verloop van tijd steeds minder aanwezig in ons lichaam. Dit mineraal zorgt voor een vochtbuffer in de huid. Je huid blijft erdoor gehydrateerd en soepel.

Je kunt je huid van binnenuit ondersteunen door hyaluronzuur in te nemen. Met één supplement per dag geef je je huid van binnenuit een gezonde boost tegen rimpelvorming. Van buitenaf krijg je een mooie huid door een serum te gebruiken met actief hyaluronzuur. Deze dringt tot diep in de huid. Met voldoende vochtbuffer gaat je huid weer stralen en vermindert rimpelvorming sterk.

En het beste van alles? Het is wetenschappelijk bewezen dat hyaluronzuur werkt. Talloze studies hebben aangetoond dat het de huid hydrateert, rimpels vermindert en de huid een jongere uitstraling geeft.

Verwacht het niet alleen van het serum met een goede crème en het supplement. Een gezonde levensstijl is ook belangrijk bij het krijgen van een mooie huid.

hoe krijg je een mooie huid gezicht

Hoe krijg je een mooie huid bij verkleuringen en littekens?

Een mooie huid krijgen bij littekens en verkleuringen of pigmentvlekken vereist eigenlijk dezelfde aanpak. Hierbij is het belangrijk om je huid goed te verzorgen in een vast stappenplan. Een paar ingrediënten zijn heel belangrijk.

 • Eet veel groenten;
 • Eet genoeg vochtrijk voedsel en drink voldoende;
 • Beweeg (wandelen, fietsen, enz.) iedere dag minstens 30 minuten;
 • Vermijd roken en onzuivere luchtkwaliteit.

Huidverzorging bij pigmentatie en verkleuring

Met de juiste huidverzorging kun je een mooie huid krijgen bij verkleuringen en pigmentvlekken. Dode huidcellen verwijderen, de aanmaak van nieuwe te stimuleren en de huid goed te voeden is belangrijk.

Bij pigmentatie is het belangrijk je huid te reinigen en verzorgen met vitamine C. Ook is regeneratie van de huidcellen belangrijk. Dat doe je met  deze stappen:

 • Reinig je huid met de Cleansing Milk.
 • Voedt je huid met de Vitamin C Concentrate
 • Verzorg je huid met de Renew Cream 24H

Huidverzorging bij littekens en striae

Littekens zijn tekenen van wondgenezing door meerdere huidlagen heen. De huid moet op dezelfde plek door meerdere huidlagen heen genezen. De normale reparatie van de huid wordt van binnenuit ingezet. Zo wordt de huid laagje voor laagje hersteld. Nu alle lagen moeten genezen op hetzelfde moment is dat moeilijker.

De meeste kans op een wondgenezing die je nagenoeg niet meer terug ziet, is het vanaf het eerste moment van genezing helpen. Dat doe je met de juiste voeding van binnenuit. Ook van buitenaf kun je de huid verzorgen met de juiste voedingsstoffen. Stimulatie van nieuwe huidcellen, het beschermen van bestaande huidcellen en het minimaliseren van beschadigingen zijn hierbij erg belangrijk.

Striae ontstaan door scheurtjes in de verschillende huidlagen. Deze scheurtjes ontstaan doordat de huid in een korte tijd ruimer moet worden. Celstructuren die zorgen voor een soepele en gehydrateerde huid kunnen niet snel genoeg meegroeien. Striae ontstaat vaak in een groeispurt of zwangerschap.

Iedere 28 dagen kans op een mooiere huid

De cellen van bijna alle organen in ons lichaam worden constant vernieuwd. De cyclus waarmee dit gebeurd is voor ieder orgaan verschillend. Voor de huid ligt dat op zo’n 28 dagen. Bij littekens en striae heb je minimaal twee maanden nodig om de zichtbare tekenen te verminderen. Je gaat de tekenen van littekens en striae tegen met dit succesvolle stappenplan.

 • Stap 1: reinig de huid met de Soft Cleansing Milk. Dat zorgt ervoor dat de huid tot diep in de poriën schoon wordt. Zo hebben de actieve ingrediënten de meeste kans van slagen.
 • Stap 2: voedt je huid met het NDGA Correcting serum. De naam zegt het al. Met celvernieuwende en celversterkende ingrediënten geef je de nieuw aangemaakte huidcellen dagelijks wat nodig is. Het versterkt de celstructuren en geeft invloeden van buitenaf geen kans.
 • Stap 3: verzorg met de Renew Cream 24H. Dieptehydratatie van huidcellen is belangrijk voor de levensloop van je huid. De Renew Cream geeft de nieuwe en bestaande huid weerstand en de juiste functie. Ook bij een  keloïd litteken (verdikt litteken) is dit effectief.
 • Stap 4 (optioneel): geef je huid van binnenuit de vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Dit kun je doen met een gevarieerd en uitsluitend gezond dieet. Om je normale dagelijkse dieet aan te vullen ontwikkelden onze specialisten het supplement Beauty Optimizer. Dit supplement bevat de 15 meest belangrijke mineralen en vitaminen die je huid nodig heeft. Eén capsule per dag is genoeg voor een maximale voeding voor je huid van binnenuit.

Perfect Age is opgericht in 2005 door een bekende cosmetisch arts in Nederland. Met een team van huidspecialisten en laboranten ontwikkelde het merk meerdere succesvolle formules in serums en crèmes. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur en verzending is gratis in Nederland en België.