Huidverzorging

De beste manier om gordelroos te behandelen

gordelroos behandelen

Gordelroos komt veel voor bij mensen vanaf het 50ste levensjaar. Ook bij kinderen komt gordelroos voor, echter is er dan eerder de diagnose waterpokken. Als kinderen voor de tweede keer waterpokken krijgen, is de kans groter dat het dit keer wel gordelroos is. Gelukkig voor kinderen zijn de klachten veel minder erg dan de klachten van gordelroos bij volwassenen.

Als huidspecialisten behandelen we gordelroos in deze blog, vooral gericht op de aanpak bij volwassenen. De volgende onderwerpen zijn het meest belangrijk:

  • Wat is bij gordelroos de oorzaak?
  • Is gordelroos besmettelijk?
  • Wat zijn gordelroos symptomen?
  • Hoe kun je gordelroos behandelen?
  • Behandelen van gordelroos in het gezicht

Wat is de oorzaak van gordelroos?

De kiem van gordelroos ligt in het virus wat de waterpokken veroorzaakt. Medisch gezien worden waterpokken, genaamd Varicella, veroorzaakt door het varicellazostervirus. Dat is een DNA-virus in een omhulsel wat in je DNA komt. Dit virus is er een uit de familie van de herpesviridae. De officiële term is ‘humaan herpesvirus 3’, vaak afgekort als HHV3.

Gordelroos komt op latere leeftijd voor bij mensen die voorheen de waterpokken hebben gehad. Gordelroos is dus een volwassen vorm van waterpokken. Dit komt doordat het virus wordt opgeslagen in het ruggenmerg en bij een lage weerstand van het lichaam en de huid actief kan worden. Als je last hebt van gordelroos is het dus belangrijk je huid te behandelen met rustgevende verzorgingsproducten en je weerstand te verhogen met supplementen.

Heeft stress invloed op gordelroos?

We krijgen vaak de vraag naar het verband tussen stress en gordelroos. Medisch gezien is er niet direct een verband. Wel indirect. Dat zit zo: gordelroos speelt vaak op bij een lage weerstand. Een lange tijd achter elkaar het ervaren van stress speelt parten op de weerstand; je weerstand gaat achteruit van stress. Gordelroos slaat toe bij een lage weerstand, dus het verband is indirect: Stress zorgt voor een lage weerstand en een lage weerstand geeft gordelroos de ruimte toe te slaan.

Besmettelijkheid van gordelroos

Ja, gordelroos is heel besmettelijk. Wel is het alleen besmettelijk als de blaasjes op de huid zichtbaar zijn. In de blaasjes zit vocht, vol met het waterpokken/ gordelroosvirus. Wanneer je dit vocht aanraakt of anderen raken het aan, zijn zij besmet met het virus. Was regelmatig en na aanraking je handen met water en zeep om verspreiding te voorkomen. Vermijd bezoek en ga zo min mogelijk de deur uit.

Hoelang gordelroos besmettelijk is, hangt af van de tijd dat de blaasjes vocht bevatten. Zodra de blaasjes helemaal zijn ingedroogd en er korstjes ontstaan is de gordelroos niet meer besmettelijk.

Wat zijn gordelroos symptomen?

Symptomen van gordelroos zijn duidelijk te herkennen. Het begint meestal op de buik en in de taille met tintelingen, jeuk of pijn. De pijn van gordelroos is zenuwpijn, omdat de gevoelszenuwen ontstoken zijn. Binnen enkele dagen ontstaan er op de rode plekken blaasjes met vocht. Dat vocht is besmet met het virus. Deze verspreiden zich over het lichaam, met als focus de romp. Binnen enkele weken kun je van gordelroos af zijn. Als je dit proces niet wil afwachten en nu wilt ingrijpen kies je ervoor om gordelroos zelf te behandelen. Gordelroos wordt als chronisch gezien als het zes weken lang aanhoudt. Dan moet je zeker ingrijpen.

Gordelroos hoe behandelen?

Gordelroos behandel je net als alle andere virussen; van binnenuit. De oorzaak komt van binnenuit, dus een crème of lotion zal alleen de gevolgen even tegengaan, zoals de jeuk en roodheid. Als de jeuk en roodheid minder zijn, ervaren veel mensen al een grote verlichting. Echter blijft het gordelroos besmettelijk en kan het op andere plekken weer terug komen. Ons advies is in gordelroos behandelen is de aanpak van binnenuit en van buitenaf. Met onze producten tegen gordelroos hebben we inmiddels honderden mensen kunnen helpen. In ons assortiment zitten twee producten die gordelroos effectief bestrijden.

Producten tegen gordelroos

Intense Mist Lotion tegen gordelroos

De Sebo Intense Mist is speciaal samengesteld om de huid tot diep in de poriën te reinigen. Zo hebben bacteriën en andere invloeden geen kans om ontstekingen in de huid te stimuleren. Door de lotion voorzichtig in de huid te masseren help je jouw huid van buitenaf zich te weren tegen ontstekingen.

sebo intense mist Perfect Age

Health & Beauty Optimizer tegen gordelroos

Het supplement Healthy & Beauty Optimizer is ontwikkeld als doeltreffend supplement om de gezondheid van de huid te bevorderen. Deze 21 vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de huid en je neemt dagelijks één capsule in. Hiermee heb je van al deze ingrediënten je dagelijkse behoefte voor je huid binnen.

vitaminen tegen gordelroos

Behandelen van gordelroos in het gezicht

Naast dat gordelroos veelal op de romp, armen en benen voorkomt, kan je ook last hebben van gordelroos in het gezicht. Als je last hebt van gordelroos in je gezicht verzorg je de huid in drie stappen.

Stap 1: reinigen

Met de Sebo Intense Mist reinig je je huid tot diep in de poriën zodat nieuwe ontstekingsreacties geen kans krijgen. Gebruik dit iedere ochtend en iedere avond.

Stap 2: voeden

Bij gordelroos is het belangrijk dat je huid goed gevoed wordt. Dit doe je met het supplement Health & Beauty Optimizer. Dit is een gordelroos behandeling van binnenuit.

Stap 3: verzorgen (in geval van gordelroos in het gezicht)

Gebruik een dag- en nachtcreme met ontstekingsremmende werking en help de huid weerbaar worden. De 24H Renew Cream heeft onder andere vitamine A, C en E en geeft weerstand aan nieuwe en huidige huidcellen. Zo ga je dubbel effectief ontstekingen zoals gordelroos tegen.