Haar en hoofdhuid

Hoe krijg ik dikker haar?

dikker haar krijgen

Heb jij dun haar en wil je graag dikker haar? Dan ben je niet alleen. Veel mensen dromen van een volle, weelderige haardos. Van heel dun haar naar een volle bos is meestal niet mogelijk. Maar toch kun je een voller haar krijgen. Dikker haar straalt gezondheid uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar dikker te maken, waaronder voeding en gezonde gewoontes. In dit artikel geven we tips voor dikker haar en laten we zien welke voeding je kunt gebruiken om dit te bereiken.

Hoe snel groeit haar?

Je haar dikker maken is geen quick fix actie wat je snel even doet. De meeste mensen hebben daar een of twee maanden de tijd voor nodig. Je snel je haar groeit hangt af van genetica, leeftijd, gezondheid, voeding en verzorging. Over het algemeen groeit hoofdhaar 1 centimeter per maand. Dikker haar krijgen doe je door je haar anders te verzorgen en van binnenuit te voorzien van de juiste vitaminen en mineralen.

Met deze tips kun je dikker haar krijgen

 • Gezonde voeding voor dikker haar

Een van de belangrijkste factoren voor dikker haar is voeding. Voor het laten groeien en gezond houden van je haar heeft het specifieke voedingsstoffen nodig. Voorbeelden daarvan zijn vitamine A, C, D en E. Ook de mineralen Q10, koper en biotine en het pigment chlorofyl zijn erg belangrijk. Deze zijn allemaal essentieel voor de haargroei en dikte van je haar.

 • Hoe moet je haar verzorging om dikker haar te krijgen

Goede verzorging is belangrijk bij het krijgen van dikker haar. Was je haar regelmatig met een milde shampoo. Probeer je haar niet te vaak te wassen, omdat dit de natuurlijke oliën van je haar kan wegnemen.

Verminder of vermijd het gebruik van stijltang of krultang met hoge temperaturen of een föhn dicht op het haar. Door de hoge temperaturen kunnen de haren beschadigen en niet meer herstellen.

Geef je je haar regelmatig een kleur? Denk na of dat echt noodzakelijk is. Met je eigen haar en dikker haar ben je ook mooi. Wil je toch een kleurtje? Gebruik dan zo natuurlijk mogelijke producten en minimaliseer de frequentie.

 • Producten voor dikker haar

Er zijn ook veel producten op de markt die beloven je haar dikker te maken. Deze variëren van shampoos en conditioners tot haarserums en haarmaskers. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle producten voor iedereen werken.

Shampoo geeft je haar wel een goede verzorging. Dikker haar doe je door van binnenuit je haar te voeden. Dat kost tijd, want je hoofdhaar groeit 1 centimeter per maand.

 • Medische behandelingen voor dikker haar

Steeds meer mensen overwegen om medische hulp in te schakelen om dikker haar te krijgen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals haartransplantaties en medicijnen die de haargroei stimuleren. Het is belangrijk om eerst met een arts te praten voordat je een dergelijke behandeling ondergaat. Het zijn doorgaans lange trajecten, veel wordt niet door de zorgverzekering vergoed en medicijnen kunnen nare bijwerkingen hebben,

 • Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan dikker haar. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven, wat essentieel is voor een gezonde haargroei en -textuur. Daarnaast is het belangrijk om stress te verminderen, omdat stress hormonen kan vrijgeven die de haargroei kunnen belemmeren.

 • Neem supplementen

Vitamines en supplementen kunnen ook helpen bij het krijgen van dikker haar. Het b-complex maar vooral Biotine (ook bekend als vitamine B7) wordt vaak aangeprezen als de ‘haarvitamine’. Het bevordert de productie van keratine, wat nodig is voor sterke nagels en glanzend, gezond haar.

dikker haar supplementen gezonde voeding (1) rosacea
Met het stimuleren van je haargezondheid kun je vandaag
beginnen met een gezonde levensstijl.

Voller haar krijgen met voeding

Met deze soorten voeding kun je dun haar dikker maken. Voller haar krijg je door je dieet aan te passen en deze voeding erin op te nemen.

Eieren: Eieren zijn rijk aan eiwitten, wat zorgt voor sterk, gezond haar. Ze bevatten ook biotine en vitamine D, die beide belangrijk zijn voor de haargroei.

Zalm: Zalm bevat omega-3 vetzuren, die helpen bij het hydrateren van de hoofdhuid en het bevorderen van de haargroei.

Avocado’s: Avocado’s zijn rijk aan vitamine E, wat essentieel is voor een gezonde haargroei. Het vet in avocado’s helpt ook om het haar te hydrateren en te beschermen tegen schade.

Zoete aardappelen: De beta-caroteen in zoete aardappelen kunnen worden omgezet in vitamine A in het lichaam. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde haargroei en kan helpen bij het verminderen van haaruitval.

Spinazie: Spinazie zit vol met ijzer, wat noodzakelijk is voor de productie van hemoglobine – een eiwit dat zuurstof door ons lichaam transporteert. Dit betekent dat wanneer we niet genoeg ijzer binnenkrijgen, ons lichaam minder zuurstof naar onze haarzakjes stuurt, waardoor de groei vertraagt of zelfs stopt.

Wat moet er in haar supplementen zitten?

Chlorofyl heeft een aantal eigenschappen die gunstig zijn voor de haargroei en -gezondheid. Ten eerste bevordert het de bloedcirculatie in de hoofdhuid, wat essentieel is voor de voeding van haarzakjes. Een goede bloedtoevoer zorgt ervoor dat voedingsstoffen gemakkelijker worden afgeleverd en afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd, wat resulteert in gezonder haar.

Daarnaast heeft chlorofyl ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roos en een geïrriteerde hoofdhuid. Het helpt ook bij het reguleren van talgproductie, waardoor vettig haar wordt verminderd.

Hyaluronzuur heeft twee functies:

 • Hydratatie: Hyaluronzuur heeft een vermogen om water vast te houden, wat helpt om het haar en de hoofdhuid gehydrateerd te houden. Het voorkomt uitdroging van het haar, waardoor het zacht, soepel en glanzend blijft.
 • Elasticiteit: Door de hydratatie verbetert hyaluronzuur de elasticiteit van het haar. Hierdoor is het haar minder vatbaar is voor breuken en beschadiging. Dit is vooral gunstig voor mensen met droog en broos haar.

Q10; Co-enzym Q10 heeft antioxiderende eigenschappen. Dat betekent dat het kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke invloeden en oxidatieve stress kan verminderen. Dit kan bijdragen aan een gezonde hoofdhuid en haarfollikels. Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor de groei van sterk en gezond haar.

Bovendien verbetert het co-enzym Q10 de bloedcirculatie. Een goede bloedtoevoer naar de haarzakjes zorgt voor een constante levering van voedingsstoffen en zuurstof. Dat is belangrijk voor de haargroei en algemene haargezondheid.

Bioflavenoiden; Hoewel er beperkt wetenschappelijk onderzoek is naar de specifieke rol van bioflavonoïden bij haarverdikking, hebben sommige studies aangetoond dat bioflavonoïden gunstige effecten kunnen hebben op de algemene gezondheid van het haar. Het is een natuurlijke antioxidant en verbetert haargroei en sterkte.

Koper; Koper helpt bij de normale pigmentatie van het haar. Ook ondersteunt koper de gezondheid van bloedvaten, waardoor je haar beter gevoed wordt.

Vitamine A; Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die helpt bij de productie van talg, een natuurlijke olie die ons haar hydrateert en beschermt tegen uitdroging. Door voldoende vitamine A in je dieet op te nemen, kun je ervoor zorgen dat je haar gezond blijft en minder snel afbreekt. Een gebrek aan vitamine A kan leiden tot dof en dunner wordend haar.

Vitamine B complex

B-vitamines zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde hoofdhuid. Ze bevorderen de bloedcirculatie naar de haarzakjes, wat essentieel is voor de haargroei. Daarnaast helpen ze ook om de talgproductie in balans te houden, waardoor onze hoofdhuid gezond blijft.

Een ander belangrijk aspect van vitamine B-complex is dat het helpt bij het versterken van onze haarschachten. Dit betekent dat het haar minder snel zal breken en er dus dikker uitziet. Dit is vooral gunstig voor mensen die last hebben van dunner wordend haar of haaruitval.

Foliumzuur (B9-B11); Foliumzuur bevordert de celgroei en celvernieuwing in het lichaam, inclusief de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. Door foliumzuur in te nemen, kun je jouw haar sneller laten groeien en voller maken. Ook helpt foliumzuur bij het behouden van de natuurlijke glans en gezondheid van het haar. Het stimuleert de productie van rode bloedcellen, die zuurstof naar de haarzakjes transporteren. Voldoende zuurstoftoevoer naar de hoofdhuid maakt je haar sterker en gezonder.

Naast deze voordelen kan foliumzuur ook helpen bij het voorkomen van haaruitval. Een tekort aan vitamine B9 kan leiden tot dunner wordend haar of zelfs tot tijdelijk haarverlies. Door voldoende foliumzuur in te nemen, kan men dit risico verminderen en de algemene haarkwaliteit verbeteren.

Vitamine C; vitamine C speelt wel een belangrijke rol bij de gezondheid van je haar. Het is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en schade aan je haar kan voorkomen. Daarnaast bevordert vitamine C de productie van collageen, wat helpt bij de groei en stevigheid van je haar.

Een tekort aan vitamine C kan leiden tot zwakker haar dat sneller breekt.

Biotine (Vitamine H); Biotine, ook wel bekend als vitamine B7, speelt een cruciale rol bij de productie van keratine in ons lichaam. Keratine is een belangrijk bestanddeel van ons haar. Het geeft het haar gezondheid en structuur. Het zorgt voor sterkte, elasticiteit en glans. Hoewel keratine geen directe invloed heeft op de haargroei of de dikte van het haarzakje zelf, kan het wel helpen om je haar er dikker uit te laten zien.

Het innemen van biotine helpt beschadigd haar te herstellen en de algehele conditie te verbeteren. Hierdoor kan het haar er voller uitzien en meer volume hebben.

Belangrijk: Het supplement Beauty Optimizer bevat geen hormonen. Daarmee heeft geen effect op de groei van gezichts- en lichaamsbeharing.

Shampoo voor dikker haar

Je haren en hoofdhuid vragen om speciale aandacht. Veel gebruikte stoffen in shampoos zorgen voor kort- of langdurige huidirritaties en verminderen de haargroei. De Soft Care Shampoo voor dikker haar is ontwikkeld met deze uitgangspunten:

 • Geschikt voor ieder haartype;
 • Beschadigt de hoofdhuid niet;
 • Voedt de hoofdhuid zoals de functie van crèmes;
 • Bevordert de groei van haar;
 • Helpt bij het gezond houden van haarzakjes.

Wil je dikker haar krijgen? Dun haar is een teken van een moeilijke groei van haarcellen en een tekort aan voedingstoffen voor de haargroei. De oorzaak van dun haar is veroudering, stress, een bevalling of medicijnen. Dun haar dikker maken doe je met deze shampoo.

Foto bovenaan deze blog resultaat van vijf weken gebruik van deze producten: