netelroos behandelen

Netelroos behandelen: wat is het en hoe kan je het zelf?

Netelroos, of zoals het officieel heet, urticaria, is een veelvoorkomende huidaandoening. Je herkent het aan plotselinge, jeukende galbulten en een verhoogde uitslag op de huid. In deze blog vertel ik je alles over hoe je netelroos behandelen zelf kan en introduceer ik een effectieve aanpak tegen netelroos die bij iedereen werkt.

De oorzaak van netelroos

Netelroos ontstaat door een allergische reactie van het lichaam op bepaalde stoffen. Hierdoor werkt je immuunsysteem harder en neemt de histamine afgifte toe, wat weer andere huidklachten kan triggeren.

Hoewel bekend is welke factoren netelroos kunnen activeren, is de exacte oorzaak nog niet gevonden. Wat wel duidelijk is: mensen met netelroos hebben vaak een lagere weerstand. Een niet optimaal werkend afweersysteem en een kwetsbare huid zijn niet bestand tegen externe invloeden. Om allergische reacties te verminderen, moet je je weerstand verhogen en je huidgezondheid verbeteren.

Triggers van netelroos

Netelroos kan zich op allerlei manieren ontwikkelen. Soms kan het al jarenlang sluimeren. Het kan ook ineens heftig opspelen. Er zijn verschillende triggers waar netelroos actief of erger door wordt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van netelroos:

 • Infecties: virussen of bacteriën kunnen je immuunsysteem aanvallen, wat netelroos kan veroorzaken.
 • Medicijnen en vaccinaties, kunstmatige toevoegingen aan voedsel, insectenbeten of andere allergenen kunnen ook netelroos uitlokken.
 • Te strakke kleding kan druk en wrijving op de huid veroorzaken, wat netelroos kan triggeren.
 • Stress tast je weerstand aan en kan zo netelroos verergeren.
 • Auto-immuunziekten zoals lupus kunnen ook netelroos veroorzaken.

Netelroos warmteuitslag

Warmte kan netelroos activeren, maar is niet de oorzaak. Het is een reactie van het immuunsysteem die zwelling en jeuk veroorzaakt. Met de juiste vitaminen en mineralen ga je deze reactie en netelroos effectief tegen.

Beauty Optimizer: Gezonde huid, nagels en vitaminen tegen haaruitval

Is netelroos besmettelijk?

Nee, netelroos is niet besmettelijk. Het is een reactie van je lichaam op bepaalde triggers bij een lage weerstand.

Hoe lang duurt netelroos?

De duur van netelroos varieert per persoon en kan dagen tot maanden aanhouden. Zonder behandeling kan het vanzelf overgaan, maar dat is niet gegarandeerd. Hoe eerder je je lichaam ondersteund met de juiste vitaminen en mineralen, hoe sneller je resultaat hebt.

Netelroos behandeling die je zelf kan doen

Naast netelroos behandelen met de aanpak die je verderop leest, is het ook belangrijk om zelf actie te ondernemen.

 • Identificeer de trigger: Achterhaal wat jouw netelroos activeert.
 • Draag comfortabele kleding: Dit vermindert wrijving en de kans op uitbreiding van netelroos.
 • Verminder stress: Stress is een slechte combinatie met netelroos.
 • Bouw je weerstand op: Gebruik een supplement.
 • Vermijd krabben: Koel de plekken en gebruik een verzachtende lotion.

Netelroos behandelen met succes

Veel mensen hebben alles al geprobeerd, zonder succesvol resultaat. Perfect Age heeft al jarenlang ervaring met het tegengaan van huidklachten op een gezonde manier. De aanpak met het meeste resultaat bestaat uit twee onderdelen: het opbouwen van weerstand en huidgezondheid van binnenuit en het kalmeren en voeden van de huid van buiten.

Interne ondersteuning met de Health & Beauty Optimizer

Een belangrijk aspect van de strijd tegen netelroos is de interne ondersteuning. De Health & Beauty Optimizer is speciaal ontwikkeld om je lichaam van binnenuit te voeden en te versterken. Dit supplement bevat maar liefst 21 verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze werken   samen om je immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingsreacties te verminderen. Door je lichaam en huid de juiste bouwstenen te geven, kun je de frequentie en intensiteit van netelroos uitbraken sterk verminderen.

 • Vitamines en mineralen voor een sterk immuunsysteem
 • Antioxidanten om ontstekingen tegen te gaan
 • Ondersteuning van de algehele huidgezondheid
 • Een capsule per dag voldoende
netelroos behandelen met health & beauty optimizer (1)
netelroos behandelen met calming lotion spray (1) droge huid en gezicht schilfers

Externe verlichting met de Calming Lotion Spray

Naast de interne aanpak is het ook belangrijk om de huid van buitenaf te verzorgen. De Calming Lotion Spray biedt directe verlichting bij jeuk en roodheid. De spray is samengesteld met natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen. Het aanbrengen van de lotion kan meerdere keren per dag, zodat je huid constant de verzorging krijgt die het nodig heeft om te herstellen.

 • Directe verlichting van jeuk en roodheid
 • Natuurlijke ingrediënten die de huid kalmeren
 • Gemakkelijk aan te brengen en snel intrekkend

Netelroos in het gezicht

Voor netelroos in het gezicht gebruik je de Renew Cream 24H. Deze dagcrème met vitamine A, C en E heeft kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten. Je brengt de crème in de ochtend en in de avond aan op je gezicht. De Renew Cream 24H trekt snel in en voelt niet vet aan. Het is geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

 

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.