Huidverzorging

Onderhuidse jeuk kalmeren doe je zo

onderhuidse jeuk tegengaan perfect age

Heb je last van onderhuidse jeuk? Je bent niet de enige. Het is een veelvoorkomend probleem dat zowel ongemakkelijk als frustrerend kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze jeuk te verlichten. In dit artikel delen we een aantal nuttige tips die je kunnen helpen om je comfortabeler te voelen en je huid te verzorgen.

Wat veroorzaakt onderhuidse jeuk?

Onderhuidse jeuk, ook wel pruritus genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een symptoom zijn van een huidaandoening of te maken hebben met het seizoen. Het is belangrijk om de oorzaak van je jeuk te achterhalen, zodat je de juiste behandeling kunt kiezen. De meest voorkomende oorzaken van onderhuidse jeuk zijn:

 1. Huidaandoeningen: Verschillende huidaandoeningen kunnen onderhuidse jeuk veroorzaken, zoals eczeem, psoriasis, dermatitis, netelroos (urticaria) en schurft.
 2. Droge huid: Een van de meest voorkomende oorzaken van onderhuidse jeuk is een droge huid, ook wel xerose genoemd. Dit kan worden veroorzaakt door koude weersomstandigheden, lage luchtvochtigheid, langdurig baden in heet water of het gebruik van uitdrogende zeep.
 3. Allergieën: Allergische reacties op bepaalde stoffen, zoals pollen, huisstofmijt, dierenhaar, voedselallergenen of medicijnen, kunnen jeuk veroorzaken, soms onder de huid.
 4. Systemische aandoeningen: Onderliggende medische aandoeningen zoals nierziekte, leverziekte, schildklieraandoeningen, diabetes en bloedziekten kunnen gepaard gaan met onderhuidse jeuk als een van de symptomen.
 5. Medicatie: Sommige medicijnen, zoals opioïden, antibiotica, antifungale middelen en antiretrovirale geneesmiddelen, kunnen bijwerkingen veroorzaken, waaronder jeuk.
 6. Stress en angst: Mentale en psychologische factoren zoals stress en angst kunnen de huidreacties beïnvloeden. Bij sommige mensen uit zich dat in  onderhuidse jeuk of irritatie.
 7. Hormonale veranderingen: Schommelingen in hormoonniveaus, zoals die tijdens de zwangerschap, menopauze of menstruatiecyclus, kunnen soms leiden tot onderhuidse jeuk.

Het is belangrijk op te merken dat onderhuidse jeuk een symptoom is en geen op zichzelf staande aandoening. Onderhuidse jeuk moet je van binnenuit oplossen. Dat kan met een supplement voor huidverzorging van binnenuit. Hierover lees je verderop in deze blog meer.

Tips tegen onderhuidse jeuk

Er zijn verschillende manieren om onderhuidse jeuk te verlichten. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

 • Hydrateer je huid: Gebruik een vochtinbrengende crème of lotion om je huid gehydrateerd te houden. Dit kan helpen om de jeuk te verminderen.
 • Vermijd irriterende stoffen: Sommige stoffen, zoals parfums of kleurstoffen, kunnen je huid irriteren en de jeuk verergeren. Probeer deze te vermijden.
 • Draag losse kleding: Strakke kleding kan de jeuk verergeren door tegen je huid te schuren. Draag losse kleding van natuurlijke materialen zoals katoen.
 • Neem een koude douche: Warm water kan je huid uitdrogen en de jeuk verergeren. Probeer in plaats daarvan een koude douche te nemen. Douche niet te lang zodat je huid niet te week wordt.

Welke voeding helpt tegen jeuk?

Ondanks dat voeding niet altijd direct jeuk kan verlichten, zijn er bepaalde voedingsmiddelen en voedingskeuzes die kunnen helpen bij het beheersen van jeuk. Vooral als het gerelateerd is aan huidaandoeningen zoals eczeem heeft voeding behoorlijk invloed. Hier zijn enkele tips voor voeding om jeuk te verminderen:

 1. Hydratatie: Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen.
 2. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten: Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals vitamine C (citrusvruchten, bessen) en vitamine E (noten, zaden, groene bladgroenten), omdat deze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en huidirritatie.
 3. Omega-3-vetzuren: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, zoals vette vis (zalm, makreel), lijnzaad en walnoten, kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid.
 4. B-vitamines: Zorg voor voldoende inname van B-vitamines, zoals B3 (niacine) en B6 (pyridoxine), die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. Je kunt deze vinden in voedingsmiddelen zoals kip, vis, volkoren granen, en bonen.
 5. Vermijd trigger-voedingsmiddelen: Als je denkt dat je jeuk geassocieerd is met voedselallergieën, probeer dan voedingsmiddelen te vermijden waarvoor je allergisch bent. Dit kan variëren van persoon tot persoon.
 6. Beperk suiker en geraffineerde koolhydraten: Het beperken van suiker en geraffineerde koolhydraten kan helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat op zijn beurt jeuk kan verminderen.
 7. Voedingsmiddelen met probiotica: Sommige mensen melden verbetering van huidaandoeningen zoals eczeem door probiotische voedingsmiddelen te consumeren, zoals yoghurt of gefermenteerde voedingsmiddelen. Probiotica kunnen de darmgezondheid verbeteren, wat op zijn beurt de huidgezondheid kan beïnvloeden.

Het is belangrijk op te merken dat voeding niet altijd de oplossing is voor jeuk. Voeding kan echter een onderdeel zijn van een algehele aanpak om jeuk te verminderen en een gezonde huid te bevorderen.

Onderhuidse jeuk? Pak het van binnenuit aan

Met de juiste zorg en behandeling kun je je huidklachten verlichten en je weer comfortabel voelen. Huidklachten los je op door van binnenuit de jeuk tegen te gaan. Bij een schram of irritatie door bepaalde stoffen is een crème van buitenaf voldoende. Bij onderhuidse jeuk moet je je huid van binnenuit voeden en de jeuk op die manier bestrijden. Wel kun je van buiten een kalmerende lotion met ontstekingsremmende ingrediënten gebruiken.

De rol van de Beauty Optimizer

 • De Beauty Optimizer is een supplement dat je huid helpt bij het verlichten van onderhuidse jeuk. Het is rijk aan essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van je huid ondersteunen.
 • Dit supplement helpt bij het hydrateren van de huid, waardoor de droogte die jeuk kan veroorzaken, wordt verminderd.
 • De Beauty Optimizer helpt ook bij het versterken van de huidbarrière, waardoor je huid beter bestand is tegen externe factoren die jeuk kunnen veroorzaken.
 • De 15 vitamines en mineralen in de Beauty Optimizer geven je huid van binnenuit alles wat nodig is voor gezonde huidcellen, huidweerstand en goede opbouw in 30 dagen.
Beauty Optimizer: Gezonde huid, nagels en vitaminen tegen haaruitval

De voordelen van Calming Lotion Spray

 • De Calming Lotion Spray van Perfect Age is een geweldige lotion bij het verlichten van onderhuidse jeuk.
 • Deze spray heeft een kalmerende werking op de huid en helpt bij het verminderen van roodheid en irritatie.
 • De Calming Lotion Spray is gemakkelijk aan te brengen en wordt snel door de huid opgenomen, waardoor je snel verlichting kunt ervaren.
 • Deze lotion trekt snel in en voelt niet vet aan. Ook blijft er geen waas achter. Toch voelt je huid zacht en glad.
onderhuidse jeuk

Perfect Age is een merk wat staat voor hoogwaardige huidverzorging. Supplementen met actieve ingrediënten en resultaat en huidverzorgingsproducten met genezende werking. Onze producten zijn cosmeceuticals. Actieve en genezende ingrediënten maken het geen standaard huidverzorging.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België. Wil je advies over jou situatie of je huidverzorging bespreken? Plan een telefonisch consult in of stel je vraag via de chat op onze website.