Wat te doen tegen een droge huid?

Je kunt zelf veel doen tegen een droge huid. Maar hoe werkt je huid?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is totaal tussen de 1,5 en 2 vierkante meter groot. Dit zijn de functies van jouw huid:

 • Constante lichaamstemperatuur
 • Geen verlies van lichaamsvocht
 • Voelen; warm, koud, trillen, druk of pijn
 • Aanmaak van vitamine D
 • Energie opslaan in de vetlaag

Als je huid droog is, functioneert het veel minder goed. Je huid bestaat voor 80% uit water. Als het vochtgehalte afneemt, merk je dat snel.

Vooral mensen met een gevoelige huid of als je 40 geweest bent, komt het vaak voor dat de huid snel uitdroogt. Wat kun je doen tegen een droge huid?

Zelf wat doen tegen een droge huid? Gebruik deze vier tips:

 1. Voorkomt veel contact met zonlicht. UV straling komt diep in je huid en tast je huid aan waardoor het uitdroogt.
 2. Eet veel groente en fruit. Je huid hydrateren gaat veel beter via eten dan via veel drinken. Omdat groente en fruit veel vocht heeft, komt dat langzaam vrij en heeft je lichaam daar meer aan.
 3. Verzorg je huid van binnenuit. Dit doe je door gezond te eten en te drinken. Je voedt je huid het beste met het supplement Beauty Optimizer.
 4. Hydrateer je huid van buitenaf met onze beste combinatie: de 24H Renew Cream en het Intense Hyaluronic Serum.

De oorzaak van een droge huid

De oorzaak van een droge huid komt vanuit verschillenden hoeken. Je kan het niet op één oorzaak aanwijzen. De oorzaak van een droge huid heeft met verschillende omstandigheden te maken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Huidtype
 • Weersomstandigheden
 • Type verzorgingsproducten
 • Voedingspatroon

Je huidtype als oorzaak van een droge huid

Een droge huid kan als oorzaak hebben dat je een type huid hebt die snel uitdroogt. Neem bijvoorbeeld een dikke huid: door de dikte houdt het veel vocht vast wat goed is om een droge huid en rimpels te voorkomen. Neem een vette huid: de uitdaging is niet of de huid uitdroogt maar of je geen puistjes krijgt door de overmatige talgproductie (heb je hier last van? Lees hier alles over acne behandelen).

Een dunne huid is vaak een droge of doffe huid

Heb je een dunne huid, dan heb je de grootste kans op een droge en doffe huid. Een dunne huid houdt niet veel vocht vast waardoor het snel uitdroogt. Komt je huid in contact met water of met de zon dan merk je dit heel snel.

Weersomstandigheden bepalen hoe je huid voelt

Is het mistig en windstil met een fijne temperatuur, dan heb je het minste last van een gevoelige of droge huid. Waait het hard, is het koud óf juist heel warm? Dan heb je het meeste last van je huid.

Voedt je huid voordat je op pad gaat, vermijd direct zonlicht en houdt je gedekt opgesteld bij koud guur weer.

Verzorgingsproducten tegen een droge huid

Welk type verzorgingsproducten je gebruikt bepaalt ook of je huid uitdroogt. Een bekend voorbeeld is hormoonzalf tegen eczeem: Het gaat de jeuk tegen maar het eczeem wordt eerder erger dan minder. Wat los je dan op? Niet de oorzaak.

Gebruik verzorgingsproducten die erop zijn gericht je huid te voeden. Onze huidspecialisten adviseren deze producten bij een droge huid:

Voedingspatroon droge huid

Jouw huid blijft gezond van gezonde voeding. Alles wat van nature vitaminen, mineralen en sporenelementen bevat is goed voor je huid. Eet zo gevarieerd mogelijk. Iedere dag 2 stuks fruit en 300 gram groenten helpt enorm tegen een droge huid.

Tip: eet tussendoor een paar plakjes komkommer, wat snacktomaatjes of doe wat extra boontjes of champignons door een gerecht.

De beste huidverzorging bij een droge huid in vier stappen:

 1. Kalmeer je huid met de Soft Cleansing Milk
 2. Voedt je huid van binnenuit met de Beauty Optimizer
 3. Verzorg je huid met de 24H Renew Cream
 4. Verbeter je huid met het Vitamin C Concentrate serum