Huidverzorging

Eczeem op oogleden ga je zo tegen

Eczeem op je oogleden is dubbel vervelend. Ten eerste jeukt het en heb je last bij iedere oogknipper, ten tweede is het super zichtbaar. In deze blog leggen we uit hoe eczeem oogleden beïnvloeden en wat de oorzaak van het eczeem op je oogleden is. Ook geven we tips tegen eczeem op oogleden en hebben we een succesvolle crème tegen eczeem op oogleden.

Oorzaak eczeem op oogleden

Bij eczeem op oogleden komen de soorten atopisch of contacteczeem veel voor. De oorzaak hiervan ligt niet bij de gevoelige oogleden. Als je veel oogmake-up gebruikt en vaak in je ogen wrijft is de kans groot dat je ooglid eczeem ontwikkeld. Maar dat is vooral een trigger. Eczeem komt van binnenuit. Je gaat de klachten tegen met een goede crème. Dat werkt tegen jeuk, roodheid en schilfering. Ooglideczeem kan verschillende oorzaken hebben:

 • Je weerstand krijgt veel te verduren als je stressniveau vaak te hoog is. Bij een lage weerstand komen vaak huidklachten openbaar. Dat uit zich meestal als eerste op de gevoelige, dunne huid: je oogleden. Eczeem op je ogen door stress is dus een gevolg van een verlaagde weerstand door stress. Vermijd of verminder eczeem ogen door stress tegen te gaan.
 • Je genetica bepaald deels ook huidklachten. Eczeem op je oogleden kan komen van een genetische aanleg voor eczeem. Als het in je familie veel voorkomt, kun je er vaak vanuit gaan dat je eczeem geërfd hebt. Ook dan kun je er wat tegen doen.
 • Een huidinfectie kan ook zorgen voor eczeem op oogleden.
 • Veel mensen met huidklachten en een gevoelige huid zijn ook vatbaar voor allergieën. Zeker bij allergieën voor bepaalde cosmetica, zeep of pollen heb je last van je oogleden. Bij hooikoorts is het dubbelop: tranende en jeukende ogen én eczeem op je oogleden. Geen fijne combinatie, maar zeker wat aan te doen.
 • Irriterende stoffen. Zeep, parfum, synthetische parfum in goedkope crèmes, vet en viezigheid kunnen ook eczeem op je oogleden veroorzaken.

Gevoelige huid van oogleden

De huid op de oogleden is veel dunner en gevoeliger dan op andere delen van het lichaam. De opbouw van oogleden huid is wel hetzelfde, maar de hoeveelheid talgklieren is veel minder. Ook bevat deze huid veel minder elasticiteit waardoor het dunner en gevoeliger is. De onderste oogleden zijn dunner dan de bovenste oogleden. De structuur van de ooglid huid is ook anders dan de huid op de rest van het gezicht. Je ooglid is namelijk veel meer in beweging dan de huid op je neus of je kin.

Je moet erg voorzichtig zijn met de huid op je ooglid. Ooglid eczeem en andere ongemakken ontwikkeld zich snel op de gevoelige huid. Trekken, wrijven of schurende voorwerpen maken je ooglid huid extra kwetsbaar. Hierdoor speelt eczeem op oogleden snel op. Gebruik een kalmerende en hydraterende crème die geschikt is voor de dunne, gevoelige huid.

oogleden eczeem behandelen oogcreme
De aanpak van buiten en van binnenuit zorgt ervoor dat de meeste mensen 
in ongeveer twee tot drie maanden vrij zijn van hun eczeem op oogleden.

Tips tegen eczeem op ooglid

Gevoelige oogleden en ooglid eczeem vraagt extra aandacht bij het verzorgen van je huid. je oogleden moet je beschermen tegen invloeden van buitenaf. Rond je 35ste levensjaar neemt de elasticiteit van je huid af. Hierdoor heb je extra kans op wallen en kraaienpootjes. Bij jeukende oogleden en eczeem kun je deze tips opvolgen:

 • Vermijd krabben en wrijven. Dat zorgt namelijk voor irritatie. Ook is de kans op infecties veel groter als je met je vingers de huid aanraakt.
 • Hydrateer je huid. Drink voldoende water, eet vochtrijk voedsel en gebruik een goede crème die geschikt is om bij jeukende oogleden eczeem te verminderen.
 • Reinig oogleden voorzichtig. Zeker bij seborroïsch eczeem oogleden extra gevoelig voor water. Daarom is het belangrijk de huid voorzichtig met lauw water te reinigen. In plaats van droog wrijven kun je beter de huid droog deppen.
 • Gebruik bij zonnig weer een zonnebril. De UV straling zorgt voor huidschade, zeker bij de dunne ooglidhuid.
 • Verzorg je oogleden met eczeem met de Eye and Lip Contour Cream.

Eczeem op oogleden behandelen

Wil je een succesvolle aanpak tegen eczeem oogleden? Gebruik dan de Eye and Lip Contour Cream. Deze bevat natuurlijke ingrediënten die de huid ondersteunen bij gevoeligheden en eczeem. De crème is specifiek geschikt voor de dunne, gevoelige oogleden huid. eczeem wordt sterk verminderd of verdreven door sterke huid- en celstructuren.

Actieve ingrediënten:

 • Silicium: beschermt en versterkt de huid door collageen en elastine vezels sterker te maken.
 • Glyceryl stearaat citraal; biologische vochtregulering door de vochtbalans in de huid optimaal te houden. Vooral bij een droge huid geschikt.
 • Carrageenan Extract; is een uniek aminozuur die je huid helpt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Vitamine B5; heeft een kalmerende werking bij rode vlekken en eczeem, en helpt de huid sneller te herstellen.
 • Hyaluronzuur; geeft de huid de nodige vochtbuffer. Functioneert net als collageen voor een vochtbuffer in de huidstructuur; essentieel tegen eczeem.
 • Ginseng extract; gaat huidveroudering tegen, stimuleert collageenproductie en is ontstekingsremmend.
 • Citroen extract, fruitzuren geven antioxidanten en verfrissen de huid op een natuurlijke manier.
 • Perzik extract; een krachtige antioxidant en rijk aan vitamine A en E. Verhelderen de huid en wordt gebruikt tegen donkere kringen en huidverkleuringen.
 • Tarwekiem olie; is van nature rijk aan vitamine E en caroteen. Helpt bij het herstelproces van de huid en geeft extra stevigheid aan het bindweefsel.

Naast deze ingrediënten maken een aantal andere stoffen de Eye and Lip Contour Cream ook erg geschikt tegen eczeem op oogleden. De hydraterende en herstellende werking van argan olie en ontstekingsremmende werking van shea boter werken daar aan bij.

Eczeem van binnenuit behandelen

Hoewel je met de Eye and Lip Contour Cream een goede aanpak tegen eczeem op oogleden inzet, is het slim om eczeem op twee manieren tegen te gaan. Van buiten met een goede creme tegen eczeem, die geschikt is voor de dunne huid op de oogleden. Dat is de aanpak van buitenaf.

Eczeem kun je ook van binnenuit tegengaan. In bijna 100% van de gevallen is een verstoorde darmflora de oorzaak van huidklachten. Dat doe je door de darmflora op te bouwen met een gezonde mix van vitaminen en mineralen. Ook de stoffen die je nodig hebt voor een gezonde en weerbare huid. De capsules van de Beauty Optimizer zorgen van binnenuit voor een gezonde huid. Met de 15 actieve vitaminen en mineralen ga je van binnenuit eczeem tegen én help je je lichaam en huid weerstand op te bouwen. Zo wordt de kans minimaal dat je nog een keer last krijgt van eczeem op je oogleden of ergens anders.

De Eye and Lip Contour Cream gebruik je twee keer per dag. Je huid moet bij het aanbrengen vrij zijn van make-up. De crème breng je dun aan, masseer je voorzichtig in en dan trekt snel in. Beauty Optimizer neem je één keer per dag, bij voorkeur bij het ontbijt. Je neemt de capsule in met een glas water.

Beide producten zijn geschikt voor zowel de vrouwenhuid als mannenhuid. Wij verzenden iedere werkdag om 23:00 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.