Gezondheid, Huidverzorging

Zonnebank en psoriasis: een stralende oplossing?

zonnebank en psoriasis

Heb je ooit overwogen om een zonnebank te gebruiken om je psoriasis te verlichten? Het idee dat kunstmatige zonlichttherapie kan helpen bij huidaandoeningen zoals psoriasis is niet nieuw. De combinatie tussen UV-stralen van de zonnebank en psoriasis kent positieve kanten. Je kunt er inderdaad een positief effect op hebben, vooral om de symptomen van psoriasis tegen te gaan.

Hoewel het geen wondermiddel is, melden veel mensen met psoriasis een verbetering van hun huidconditie na regelmatige sessies onder de zonnebank. Het is echter belangrijk om dit altijd met de juiste voorzorgsmaatregelen te doen.

De invloed van UV-licht op psoriasis

UV-licht, met name UVB-straling, staat bekend om zijn huidkalmerende eigenschappen bij psoriasis. Het helpt bij het vertragen van de abnormaal snelle groei van huidcellen die kenmerkend is voor psoriasis. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 • Begin altijd met korte sessies om de huid te laten wennen.
 • Verhoog de tijd onder de zonnebank geleidelijk, op advies van een dermatoloog.
 • Bescherm je ogen en onbedekte huid die niet door psoriasis is aangetast.

Alternatieve behandelingen en tips tegen psoriasis

Naast het gebruik van de zonnebank zijn er andere manieren om psoriasis te behandelen:

 • Topische behandelingen zoals crèmes en zalven.
 • Systemische medicatie voor ernstige gevallen.
 • Biologische behandelingen die specifiek gericht zijn op het immuunsysteem.
 • Natuurlijke remedies en een gezonde levensstijl.

Het is essentieel om een behandeling te kiezen die past bij jouw specifieke situatie en huidtype. Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke oplossingen én een aanpak van binnenuit en van buiten. Blijven smeren met allerlei middelen heeft minder effect dan je huid van binnenuit voeden met goede vitaminen en mineralen.

Ontdek de voordelen van Perfect Age voor jouw huid

Perfect Age heeft een reeks producten ontwikkeld speciaal om huidaandoeningen zoals psoriasis aan te pakken. Door de oorzaak van de symptomen te behandelen, kan Perfect Age helpen om jouw huid weer in balans te brengen. Ontdek wat Perfect Age voor jou kan betekenen en geniet van een gezondere, stralendere huid.

Psoriasis van binnenuit tegengaan

Ingrediënten in de Health & Beauty Optimizer:

 • Hyaluronzuur; geeft de huid de vochtbalans die het nodig heeft.
 • Koper; in een zeer kleine hoeveelheid belangrijk voor het bindweefsel en aanmaak van nieuwe cellen.
 • Vitamine A; gaat uitdroging tegen en helpt de aanmaak van nieuwe cellen.
 • Vitamine B complex; B1, B2, B3, B5, B11 (foliumzuur) en B12 zijn belangrijk voor het gezond maken en houden van de huidcellen en huidopbouw.
 • Vitamine C; een sterke anti-oxidant en beschermt cellen tegen schade. De cellen worden sterker en voeding van binnenuit kan beter opgenomen worden als vitamine C gebruikt wordt.
 • Vitamine H (biotine): helpt bij de normale celdeling en vernieuwingscyclus van de huid.

Naast dat je psoriasis verdwijnt als sneeuw voor de zon door van binnenuit tegen te gaan, moet je de huid ook van buitenaf verzorgen. Daar hebben we twee soorten producten voor.

Psoriasis op de gezichtshuid, hals, decolleté en nek

Bij deze huid gebruik je de Renew Cream 24H. Dit is een dag- en nachtcrème met belangrijke ingrediënten tegen psoriasis:

 • Calendula extract

Dit is een ontstekingsremmende en genezend ingrediënt van de goudsbloem. Calendula heeft een kalmerende werking en de huid geneest snel.

 • Kamille extract

In de Renew Cream zit de actieve stof Bisabolol, de werking van de kamilleplant. Het behoord tot een van de meest effectieve middelen tegen ontstekingen en schimmels. Ook werkt het anti bacterieel en verzacht de huid.

 • Vitamine A

Retinol is een van de meest pure vormen van vitamine A. Deze vitamine is verantwoordelijk voor het tegengaan van huidschade. Het stimuleert de celdeling op een gezonde manier zodat psoriasis tegengegaan wordt.

 • Collageen

Een van de belangrijkste bouwstenen voor een gezonde huid is collageen. Naast dat de ingrediënten vanuit de Beauty Optimizer de aanmaak hiervan stimuleren, wordt het ook via de crème in de huid gebracht. Een extra stevigheid die voorkomt dat cellen snel breken.

 • Vitamine C

Weerstand, gezondheid en kracht. Vitamine C geeft de huid alles wat het nodig heeft om weerbaar te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 • Vitamine E

Vitamine E staat bekend als de anti-aging vitamine. Omdat het goed werkt tegen UV schade door zonlicht en het ontstekingsremmend werkt. Het helpt de huid normaal te functioneren, wat erg belangrijk is bij psoriasis.

24H Renew Cream

Psoriasis op de gezichtshuid, hals, decolleté en nek

De huid die veelal bedekt is kun je verzorgen met de Calming Lotion Spray. Deze formule is speciaal samengesteld om de huidvernieuwingscyclus positief te beïnvloeden.

Actieve ingrediënten zijn:

 • ALLANTOÏNE

Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden afgestoten en nieuwe huidcellen zachte en gladde eigenschappen krijgen. Ook wordt de bovenste huidlaag geholpen vocht vast te houden in de huidcellen waardoor het weerbaarder en gezonder wordt.

 • Aloë Vera

De ontstekingsremmende en antibacteriële werking van Aloë Vera is erg welkom tegen psoriasis. Ook werkt het kalmerend en verkoelend.

 • Calendula extract

Zoals ook in de Renew Cream aanwezig, is het calendula extract erg belangrijk. Dit extract van de goudsbloem is ontstekingsremmende en werkt genezend. Calendula heeft een kalmerende werking en de huid geneest snel.

 • Kamille extract

Het kamille extract in de Calming Lotion Spray tegen psoriasis heeft een kalmerende werking. Veel mensen gebruiken het ook tegen roodheid, schilfers, jeuk en irritatie.

 • Zilverlinde (TILIA TORMENTOSA EXTRACT)

Zilverlinde is een natuurlijk product die jeuk tegengaat. Belangrijk in onze formule en bij psoriasis. Het kalmeert de huid en neemt de jeuk weg. Ook voorkomt het dat er wondjes ontstaan.

Je gaat psoriasis zowel van binnenuit én van buiten het beste tegen. Gebruik daarvoor de Beauty Optimizer, Renew Cream 24H en de Calming Lotion Spray. Deze producten kun je los bestellen of in een voordeelpakket met korting. Dit voordeelpakket heet ‘Voordeelpakket Droge Huid’, wat dezelfde producten zijn tegen psoriasis.

Perfect Age is specialist in huidverzorging. Ontwikkeld door een bekende Nederlandse cosmetische arts en een team van huidspecialisten. Onze producten worden met een 9,4 beoordeeld op WebwinkelKeur.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.