Huidverzorging

Wat is Hyaluronzuur?

hoe werkt hyaluronzuur

Hyaluronzuur : bron van de jeugdige huid!

Hyaluronzuur is één van de belangrijkste bouwstoffen van je huid. De stof komt overigens voor in al je organen en gewrichten, maar zo’n 50% ervan bevindt zich in je huid. Hyaluronzuur is medisch gezien een polysacharide: een lange keten suikermolecuul. De belangrijkste eigenschappen van hyaluronzuur zijn binding van water (het kan 1000 keer zoveel water vasthouden als zijn eigen gewicht!) en smeermiddel/schokbreker van je gewrichten. Dankzij het hyaluronzuur blijft je huid zacht, soepel en veerkrachtig. Als je ouder wordt, neemt de hoeveelheid van deze stof in je huid af. Hierdoor voelt je huid langzaam maar zeker minder soepel aan, en krijg je rimpels en fijne lijntjes.

Het is dus niet verwonderlijk dat dit hyaluronzuur belangrijk is geworden voor iedereen die er mooi en jeugdig uit wil blijven zien.

Hoe kunnen we hyaluronzuur toepassen?

Hyaluronzuur wordt veel gebruikt als filler: rimpels worden er mee opgevuld en de kwaliteit van de huid verbetert. Van zo’n filler heb je circa 9 maanden plezier. Niet iedereen voelt er echter voor om iets in zijn huid te laten spuiten. Daarnaast is een filler van goede kwaliteit niet goedkoop. Een andere goede toepassing is een voedingssupplement hyaluronzuur. Perfect Age biedt met de Hyaluronic Skin Booster een product aan dat 200 mg hyaluronzuur per capsule bevat. Daarmee wordt de kwaliteit van de huid van binnenuit verbeterd.

Hyaluronzuur is ook te gebruiken als moisturizer. Een hyaluronzuur serum is daarbij het meest effectief. Perfect Age brengt nu het Intense Hyaluronic Serum op de markt. Dit serum zorgt voor een verzorgend laagje over je huid heen, dat heel veel vocht kan aantrekken. Zowel vocht uit het lichaam, maar ook uit de lucht. In een ontzettend droog klimaat zal zo’n moisturizer dus minder goed werken, evenals in de winter, als de lucht wat droger is. Ook zal het effect bij een wat vettige huid groter zijn dan bij een heel droge huid.  Natuurlijk zijn er ook veel producten te koop, die proberen te profiteren van de faam die hyaluronzuur de laatste tijd heeft verkregen als anti-aging product. Crèmes waar hyaluronzuur in verwerkt zit werken echter niet, omdat het hyaluronzuurmolecuul te groot is om diep in je huid door te dringen!

Waar komt het hyaluronzuur eigenlijk vandaan, dat in cosmeticaproducten wordt gebruikt, zul je je afvragen? Natuurlijk kan er geen gebruik gemaakt worden van menselijk hyaluronzuur, omdat dit zou kunnen leiden tot afstotingsverschijnselen. Daarom wordt het ofwel gewonnen uit de kammen van hanen, ofwel, en dat gebeurt tegenwoordig gelukkig veel vaker, in een laboratorium gesynthetiseerd uit de streptococcus zooepidemicus bacterie, die van nature hyaluronzuur produceert. Hyaluronzuur: we kunnen er niet omheen als we er vitaal, jeugdig en mooi uit willen blijven zien. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden zowel van buitenaf als van binnenuit te werk te gaan. Met de Perfect Age Hyaluronic Skin Booster en het nieuwe Intense Hyaluronic Serum zit je wat dat betreft zeker goed.