Wat is Hyaluronzuur? Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je huid elastisch, fris en fit blijft. Dit komt omdat hyaluronzuur een vochtbuffer is. Hydratatie is voor je huid essentieel, hyaluronzuur is een natuurlijk hydratatiesysteem in de huid. In tegenstelling tot collageen zorgt hyaluronzuur voor de juiste vochtbalans en collageen voor structuur en stevigheid. Lees hier meer over collageen. Ook komt hyaluronzuur voor in gewrichten en kun je zien als smeermiddel bij gewrichten zoals knieën, schouders en dergelijke delen van je lichaam.

Welke werking heeft hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt van nature veel voor in de huid. Het houd je huid elastisch, fris en blij. Het houd rimpelvorming tegen en geeft je huid een stralende glans. Een mens maakt deze natuurlijke mineraal aan, maar naarmate we ouder worden, wordt dit stofzuurtje (helaas) minder gemaakt. Al vanaf ongeveer je 25ste levensjaar verliest de huid zijn volheid en glans, en kunnen lijntjes en rimpels ontstaan.

Hyaluronzuur wordt ingezet tegen rimpels, huidverslapping en huidklachten zoals eczeem.

Hyaluronzuur tegen rimpels

Geen enkel ander ingrediënt heeft zo’n hydraterende werking dan hyaluronzuur. De cellen kunnen namelijk tot 30 keer het eigen volume opnemen aan vocht. Het verfrist hierdoor de bovenste huidlagen en je huid voelt zachter en gladder. Ook ziet een goed gehydrateerde huid er stralend uit en vermindert het direct de tekenen van fijne lijntjes en rimpels.

Hyaluronzuur tegen eczeem

Bij een droge huid of eczeem is de vochtbuffer in je huid uit balans. Eczeem van binnenuit behandelen doe je met hyaluronzuur innemen. Ook een serum met hyaluronzuur helpt de huidklachten tegen te gaan. Ga eczeem tegen van binnenuit met hyaluronzuur capsules en van buiten met een kalmerende lotion en voedende hyaluronzuur serum.

Hyaluronzuurinjectie of innemen?

Medische injectie met hyaluronzuur is een effectieve manier tegen stijfheid en pijnbestrijding bij artrose, pijnlijke gewrichten en bijvoorbeeld bij een ontstoken slijmbeurs. Dit gebeurd door een arts in het ziekenhuis en is een betrouwbaar en veilig alternatief voor injecties met cortison.

Bij cosmetische injectie, zoals fillers en injectables, is hyaluronzuur ook een populair product. Door natuurlijke afbraak blijft dit ongeveer 9 tot 12 maanden in het lichaam. Wil je geen naalden en prikken en toch een jeugdige huid? Hyaluronzuur kun je ook innemen.

De voordelen van hyaluronzuur:

  • Hoog vochtvasthoudend vermogen, daardoor hydraterend
  • Verbetert het vochtgehalte en de elasticiteit van de huid
  • Huidverstevigende en gladmakende werking
  • Ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen
  • Ondersteunt de wondgenezing en celgroei

Hyaluronzuur capsules

Hyaluronzuur als supplement is een effectief supplement voor het voeden van binnenuit. Het kan tientallen keren haar eigen gewicht aan vocht vasthouden en zorgt ervoor dat er dus onder andere voor dat de huid elastische en vol blijft. Door dagelijks één supplement Hyaluronic Skin Booster in te nemen vul je de vochtbuffer van je huid aan en zie je al binnen enkele weken al resultaat!

Hyaluronzuur capsules innemen

Iedere dag neem je één supplement Hyaluronic Skin Booster in met een glas water, bij voorkeur bij de maaltijd.

Veelgestelde vragen over hyaluronzuur

Een van de belangrijke bestandsdelen in onze producten is hyaluronzuur. Dit is een natuurlijk voorkomend bestandsdeel wat in de huid verantwoordelijk is voor hydratatie, stofwisseling en helpt bij het herstellend vermogen. Door deze werkzame stof slim in te zetten via onze supplementen en in onze huidverzorgingsproducten wordt je huid geholpen jong te blijven.

Kun je allergisch zijn voor hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die veel voorkomt in het menselijk lichaam. Dat maakt de kans op een allergische reactie heel minimaal.

Wat is belangrijker; collageen of hyaluronzuur?

Collageen heeft de functie in de huid wat zorgt voor stevigheid en structuur. Hyaluronzuur zorgt juist voor hydratatie. Beide stoffen nemen af en kunnen we aanvullen door supplementen en huidverzorgingsproducten. Zo verzorg je je huid van binnenuit én buitenaf.

Heeft het zin om hyaluronzuur te slikken?

Wetenschappers hebben gezien dat een supplement met 120-200 mg hyaluronzuur per dag al na 8 weken kan zorgen voor een vermindering van zichtbare huidveroudering. Omdat dit stofje niet extra wordt aangemaakt moet je de supplementen blijven gebruiken om de huid er fris uit te laten zien.

Is gebruik veilig tijdens de zwangerschap?

Meer dan 90% van de vrouwen krijg tijdens de zwangerschap te maken met veranderingen in de huid. Door een droge huid zijn fijne lijntjes en rimpels sneller en duidelijk zichtbaar. Hyaluronzuur kan hier bij helpen. Ook als je zwanger bent is het gebruik veilig. Het kan er zelfs voor zorgen dat je huid minder uitdroogt en sneller herstelt na de bevalling. Hyaluronzuur injecties en fillers worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Houd het bij onze supplementen en serums met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden.

Smeren of innemen? Wat werkt het beste?

Het is mogelijk om met onze Hyaluronic Serum de huid te hydrateren de huid en fijne lijntjes op te vullen. Daarnaast is het belangrijk de huid van binnenuit te voeden door voldoende groente en fruit te eten, water te drinken en aan te vullen met de Hyaluronic Skin Booster. Zo reguleer je zelf de dosis en is de opname in je lichaam niet afhankelijk van de je huid.