Huidverzorging

Tips tegen wallen en donkere kringen

Heb je last van wallen en donkere kringen onder en rond je ogen? Hier lees je de beste tips tegen wallen. Wat te doen tegen wallen? Onze huidexperts leggen het uit. Wat gebeurt er met je huid rondom je ogen, hoe ontstaan wallen en wat is de oorzaak van en het verschil met donkere kringen rond je ogen? Hier lees 6 tips tegen wallen en donkere kringen + 1 bonustip!

Hoe ontstaan ze en wat te doen tegen wallen?

Wallen onder je ogen roepen vaak vragen op van mensen uit je directe omgeving. Als je ogen wat donkerder staan en je wallen zijn duidelijk zichtbaar, maken mensen zich snel zorgen. Ze vragen hoe het gaat en of je wel fit bent. Niet verwonderlijk: veel mensen scannen je gezicht en uitstaling om te bepalen hoe je in het leven staat.

Wallen ontstaan door vochtophoping onder de ogen. Wanneer je ouder wordt neemt de elasticiteit van je huid af, waardoor de huid uitrekt en de wallen -beperkt- zichtbaar blijven. Ook op jonge leeftijd kunnen wallen ontstaan. Dit heeft vaak te maken met vochtophoping in combinatie met vetopslag. Dit is meestal genetisch bepaald en gaat vaak over van ouder op kind.

Donkere kringen

Verkleuring rond je ogen wordt vaak verward met wallen. De verkleuring ontstaat doordat de adertjes onder de huid zichtbaar worden als de huid dunner en minder elastisch wordt. Dit ontwikkelt zich tegelijk met de vorming van wallen. Ook ontstaan donkere kringen ontstaan door plaatselijk meer aanwezigheid van pigment in de huid. Dé tips tegen donkere kringen of wallen variëren van het gebruik van make-up, crèmes en supplementen, massages, technieken en correcties.

 • Tip 1: ooglidcorrectie
  Wat je kan doen tegen wallen is een ooglidcorrectie. Als huidtherapeut zijn we er niet altijd fan van. Dat betekend dat de overtollige huid rond je ogen weggesneden wordt en de huid strakker oogt. Een ooglidcorrectie te doen tegen wallen kan een goede oplossing zijn na een grote operaties. Ook als er je beschadigd of zwaar overhangende oogleden hebt. Het is beter om vroegtijdig te beginnen met het verzorgen van de huid rondom de ogen en je lichaam van binnenuit en van buitenaf te verzorgen, zonder te snijden. Er is genoeg zelf te doen tegen wallen.
 • Tip 2: massage met masker
  Eén van de tips tegen wallen is een massage. Wallen komen vaak door een ophoping van vocht en vet. Een massage met lymfedrainage is een ideale manier om afvalstoffen en overtollig vocht af te voeren. Vet kan grotendeels alleen chirurgisch worden verwijdert. Vocht kan goed met een massage gedaan worden. Gespecialiseerde huidtherapeutes kunnen je helpen bij een massage tegen wallen.
 • Tip 3: slaap genoeg en eet gezond
  Wat te doen tegen wallen? Je huid is een behoorlijke weerspiegeling van je gezondheid. Functioneert je darmflora niet goed? Dan is de kans op huidklachten groot. Heb je veel zorgen en slaap je slecht? Dan is de kans op wallen groot. Ervaar je veel stress en eet je niet gezond? Dat uit zich in donkere kringen en een droge huid. Kortom: de beste tips tegen wallen zijn: eet gezond en slaap voldoende om het grootste orgaan, je huid, in een goede conditie te houden. Eén van de beste tips tegen wallen en een gehydrateerde huid: eet vocht. In plaats van veel water drinken is het slim een gedeelte van het vocht via voeding in te nemen. Zo bevat komkommer, meloen en bananen veel vocht. Dat vocht wordt trager opgenomen door het lichaam dan het drinken van water, waardoor je vochtbalans beter is. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen tegen wallen.
 • Tip 4: microneedling
  Met 4 tot 6 behandelingen met microneedling neemt het keurverschil af en kunnen je wallen minder zichtbaar worden. Wat is microneedling? Het woord zegt het al: met dunne naaldjes de huid opvullen en actieve ingrediënten inbrengen. Eén van die ingrediënten is bijvoorbeeld hyaluronzuur en vitamine C. Deze zorgen voor elasticiteit en een gezondere huid.
 • Tip 5: je wallen of donkere kringen camoufleren
  Donkere kringen of wallen minder zichtbaar maken, doe je met dekkende camouflage crème. Dit is een tijdelijke oplossing. De donkere kringen en wallen zullen blijven, maar door de camouflerende crème zijn ze minder zichtbaar.
 • Tip 6: gebruik een ooglidcrème
  Wil je geen naalden, niet snijden en zelf donkere kringen of wallen verminderen? Gebruik de oogcreme tegen wallen van Perfect Age: de Eye and Lip Contour crème. Door actieve ingrediënten zoals algenextract, ginseng en vruchtenextract van citroen, appel en perzik, is de Eye and Lip Contour Creme een veel gebruikte en effectieve crème tegen wallen en donkere kringen. De huid wordt versterkt, kraaienpootjes verminderen, de huid verhelderd en wallen verdwijnen. Doordat het een crème is heeft het meestal zo’n twee tot vier weken nodig voordat je duidelijk resultaat boekt.
Effectief, positieve reviews en snelle levering

Onze tips tegen donkere kringen en wallen

Bonustip 7: voedt je huid van binnenuit

Je huid wordt van buitenaf ondersteund met crèmes, wat goed werkt. Echter, je lichaam en ook je huid is zo gemaakt, dat je huid gericht is op de voeding van binnenuit. Wil je een nog effectiever resultaat met crèmes? Gebruik dan crèmes in combinatie met supplementen. Door met huid supplementen van binnenuit de huid te voeden, krijgen de crèmes ondersteuning in de werking en verzorg je je huid optimaal.

Heb je beginnende fijne lijntjes of donkere kringen en wallen? Gebruik de Beauty Optimizer voor een optimale huidverzorging van binnenuit. Heb je last van rimpels en huidverslapping? Dan is de Skin Booster een goede keuze.

Over Perfect Age

Perfect Age is in 2005 opgericht door een bekende cosmetisch arts in Nederland. Na een jarenlange ontwikkeling van de meest geavanceerde huidverzorgingsproducten en supplementen is dit beautymerk uitgegroeid tot een begrip in de wereld van anti-aging, huidverzorging en huidverbetering.

Vanuit onze professionele kennis van huidtypes, huidklachten en huidveroudering is Perfect Age in staat effectieve huidverzorgingsproducten te produceren. Een van de belangrijke bestandsdelen in onze producten is hyaluronzuur, vitamine C en vruchtenextracten. Dit is een natuurlijk voorkomend bestandsdeel wat in de huid verantwoordelijk is voor hydratatie, stofwisseling en helpt bij het herstellend vermogen.

Door deze werkzame stof slim in te zetten via onze supplementen en in onze huidverzorgingsproducten wordt je huid geholpen jong te blijven.