Huidverzorging

Wat te doen tegen een schilferige huid?

Een schilferige huid is een nare situatie. Je ziet je huid afbladeren en het lijkt onhygiënisch. Ook lijkt een schilferende huid niet gezond. In dit artikel over de schilferende huid, behandelen we deze onderwerpen:

 • Waardoor ontstaat schilfering van de huid?
 • Wat te doen tegen schilfers op het lichaam?
 • Wat te doen bij schilfers in het gezicht?
 • De meest effectieve aanpak tegen huidschilfers

Als we het hebben over huidschilfers, bedoelen we losse huidcellen die afgestoten worden. De huidziekte Psoriasis geeft ook huidschilfers, zoek daarvoor naar een natuurlijk middel tegen psoriasis.

Waardoor ontstaat schilfering van de huid?

Schilfering ontstaat door het uitdrogen van de bovenste huidlaag. De opperdermis (bovenste huidlaag) is de laag waar huidcellen worden afgestoten om plaats te maken voor nieuw. Van binnenuit vernieuwd je huid iedere 28 dagen. Per dag verliezen we gemiddeld per persoon zo’n 30.000 huidcellen. Tot het moment dat de huidcellen afvallen, worden ze van binnenuit gevoed en gezond gehouden. Uitdroging zorgt voor een schilferige huid. Een droge huid is ook extra kwetsbaar voor invloeden van buitenaf zoals chemische stoffen en luchtverontreiniging. Van binnenuit kan de huid ook eczeemachtige klachten krijgen. Je gaat schilfering tegen door het vochtgehalte in je huid te verhogen. Dat doe je met onderstaande tips.

Wat te doen tegen schilfers op het lichaam?

Schilfers op het lichaam komt vaak door een droge huid. Een droge huid is het gevolg van een dunne huid of een slecht functionerende dikke huid.

Schilfering bij een dikke huid

Als je een dikke huid hebt, is de kans groot dat je niet zo bekend bent met schilfering. Bij een dikke huid komt schilfering veel minder voor. Als het voorkomt, is het vaak de aanwijzing van de huidaandoening psoriasis. Heb je een dikke huid en last van huidschilfers? Gebruik dan een creme met vitamine A, C en E. Deze combinatie zorgt ervoor dat werkzame stoffen diep in de huidlagen doordringen. Ook is het belangrijk huidklachten van binnenuit tegen te gaan. Dat doe je met de 15 actieve vitaminen en mineralen in het supplement Beauty Optimizer.

Schilfers bij een dunne huid

Het probleem bij een dunne huid is dat de vochtbalans in de huid niet hoog genoeg is. Vocht in de huid is heel belangrijk voor deze functies:

 • Behouden van elasticiteit
 • Aanvoer van voedingsstoffen
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Snel herstel van beschadigingen

Deze functies worden snel veel minder goed uitgevoerd als de vochtbalans niet op orde is. De zichtbare schilfering is een gevolg van het niet goed afstoten van huidcellen. Je huid verzorg je van binnenuit met de Hyaluronic Skin Booster met actief hyaluronzuur en de Renew Cream 24H als dag- en nachtcrème.

Wat te doen bij schilfers in het gezicht?

Schilfers in het gezicht wordt vaak ervaren als ongemakkelijk en iets waarvoor we ons moeten schamen. Als je een schilferende huid gezicht hebt, is dat vaak het gevolg van een te dunne huid in combinatie met invloeden van buitenaf. Invloeden van buitenaf op de huid zijn bijvoorbeeld:

 • Heftige scheerschuim en/of aftershave;
 • Te scherpe peeling; gebruik een glycerin-gehalte van max 8% in nachtcrèmes en peelings
 • Synthetisch of chemische make-up;
 • Werken in een omgeving met luchtverontreiniging;
 • Vermijd aanraking; je handen en vingers zitten vol bacteriën, die bij een schilferige huid een grote kans maken succesvol de huid in te dringen.

Naast het vermijden van triggers, is het slim om de huid van buiten te voeden met een gezond serum. Een serum zorgt ervoor dat actieve ingrediënten geconcentreerd in de huid werken. Er zijn veel soorten serums. Welk serum past bij een droge huid? Dat is afhankelijk van je huidtype.

Bij een droge dunne huid gebruik je het Hyaluronic Serum. Door de actieve hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die vocht vasthoud in de huid, wordt je huid weer teruggebracht in de gezonde staat. Een gezonde huid slaat vocht op. Dat is de functie van hyaluronzuur.

Bij een droge dikke of vette huid gebruik je het Perfect Sebo Serum. Deze serum heeft een talg-regulerende werking. Ook werkt het ontstekingsremmend en antioxiderend. Belangrijk tegen schilfering bij een dikkere huid.

Perfect Age® is een beauty merk, opgericht door een cosmetisch arts. Met onze cosmeceuticals en supplementen ga je effectief huidveroudering tegen op een natuurlijke manier. Geen ingewikkelde formules en chemisch schadelijke stoffen, maar natuurlijke ingrediënten gecombineerd met lichaamseigen herkenbare activatie. Door van binnenuit én van buitenaf de huid te voeden en opnieuw te laten stralen, scoren we hoge reviews in onze webshop en in de Perfect Age Beauty Centers.