Huidverzorging

Wat te doen tegen psoriasis?

Wat te doen tegen psoriasis? Met deze aanpak ga je psoriasis tegen zoals je huid dat wil. Of je psoriasis helemaal verdwijnt is per persoon verschillend. Vaak is het hoogst haalbare een gavere huid zonder schilfers en jeuk. Psoriasis is een huidziekte waarbij de huidcellen niet de normale 28 dagen vernieuwingscyclus hebben. De tijd dat huidcellen vernieuwen is bij mensen die last hebben van psoriasis ongeveer 4 á 5 dagen. Doordat het zo kort is, schilfert de huid snel af. Ook neemt jeuk en roodheid toe.

Psoriasis van binnenuit en buiten tegengaan

Om psoriasis te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon moet je het op twee manieren aanpakken. Als je wil dat psoriasis verdwijnt moet je het allereerst van binnenuit tegengaan. Dat doe je door je huid te voeden met wat het nodig heeft. Het supplement Beauty Optimizer voedt de huid van binnenuit. Deze capsules bevatten 15 soorten vitaminen en mineralen zijn nodig voor een gezonde huid. De dagelijkse dosering is één capsule per dag.

Beauty Optimizer: Gezonde huid, nagels en vitaminen tegen haaruitval

Ingrediënten in de Beauty Optimizer:

 • Chlorofyl; bevat calsium, ijzer en magnesium.
 • Hyaluronzuur; geeft de huid de vochtbalans die het nodig heeft.
 • Q10; helpt bij de gezonde ontwikkeling van nieuwe huidcellen.
 • Bioflavenoiden; bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor voedingsstoffen efficiënter worden.
 • Koper; in een zeer kleine hoeveelheid belangrijk voor het bindweefsel en aanmaak van nieuwe cellen.
 • Vitamine A; gaat uitdroging tegen en helpt de aanmaak van nieuwe cellen.
 • Vitamine B complex; B1, B2, B3, B5, B11 (foliumzuur) en B12 zijn belangrijk voor het gezond maken en houden van de huidcellen en huidopbouw.
 • Vitamine C; een sterke anti-oxidant en beschermt cellen tegen schade. De cellen worden sterker en voeding van binnenuit kan beter opgenomen worden als vitamine C gebruikt wordt.
 • Vitamine H (biotine): helpt bij de normale celdeling en vernieuwingscyclus van de huid.

Naast dat je psoriasis verdwijnt als sneeuw voor de zon door van binnenuit tegen te gaan, moet je de huid ook van buitenaf verzorgen. Daar hebben we twee soorten producten voor.

Psoriasis op de gezichtshuid, hals, decolleté en nek

Bij deze huid gebruik je de Renew Cream 24H. Dit is een dag- en nachtcrème met belangrijke ingrediënten tegen psoriasis:

 • Calendula extract

Dit is een ontstekingsremmende en genezend ingrediënt van de goudsbloem. Calendula heeft een kalmerende werking en de huid geneest snel.

 • Kamille extract

In de Renew Cream zit de actieve stof Bisabolol, de werking van de kamilleplant. Het behoord tot een van de meest effectieve middelen tegen ontstekingen en schimmels. Ook werkt het anti bacterieel en verzacht de huid.

 • Vitamine A

Retinol is een van de meest pure vormen van vitamine A. Deze vitamine is verantwoordelijk voor het tegengaan van huidschade. Het stimuleert de celdeling op een gezonde manier zodat psoriasis tegengegaan wordt.

 • Collageen

Een van de belangrijkste bouwstenen voor een gezonde huid is collageen. Naast dat de ingrediënten vanuit de Beauty Optimizer de aanmaak hiervan stimuleren, wordt het ook via de crème in de huid gebracht. Een extra stevigheid die voorkomt dat cellen snel breken.

 • Vitamine C

Weerstand, gezondheid en kracht. Vitamine C geeft de huid alles wat het nodig heeft om weerbaar te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 • Vitamine E

Vitamine E staat bekend als de anti-aging vitamine. Omdat het goed werkt tegen UV schade door zonlicht en het ontstekingsremmend werkt. Het helpt de huid normaal te functioneren, wat erg belangrijk is bij psoriasis.

Psoriasis op je armen, rug, buik en benen  

De huid die veelal bedekt is kun je verzorgen met de Renew Cream 24H. Wat ook een goede oplossing is, is het gebruik van de Calming Lotion Spray. Deze formule is speciaal samengesteld om de huidvernieuwingscyclus positief te beïnvloeden.

Actieve ingrediënten zijn:

 • ALLANTOÏNE

Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden afgestoten en nieuwe huidcellen zachte en gladde eigenschappen krijgen. Ook wordt de bovenste huidlaag geholpen vocht vast te houden in de huidcellen waardoor het weerbaarder en gezonder wordt.

 • Aloë Vera

De ontstekingsremmende en antibacteriële werking van Aloë Vera is erg welkom tegen psoriasis. Ook werkt het kalmerend en verkoelend.

 • Calendula extract

Zoals ook in de Renew Cream aanwezig, is het calendula extract erg belangrijk. Dit extract van de goudsbloem is ontstekingsremmende en werkt genezend. Calendula heeft een kalmerende werking en de huid geneest snel.

 • Kamille extract

Het kamille extract in de Calming Lotion Spray tegen psoriasis heeft een kalmerende werking. Veel mensen gebruiken het ook tegen roodheid, schilfers, jeuk en irritatie.

 • Zilverlinde (TILIA TORMENTOSA EXTRACT)

Zilverlinde is een natuurlijk product die jeuk tegengaat. Belangrijk in onze formule en bij psoriasis. Het kalmeert de huid en neemt de jeuk weg. Ook voorkomt het dat er wondjes ontstaan.

Psoriasis verdwijnt als sneeuw voor de zon met de beste aanpak.  Je gaat psoriasis zowel van binnenuit én van buiten het beste tegen. Gebruik daarvoor de Beauty Optimizer, Renew Cream 24H en de Calming Lotion Spray. Deze producten kun je los bestellen of in een voordeelpakket met korting. Dit voordeelpakket heet ‘Voordeelpakket Droge Huid’, wat dezelfde producten zijn tegen psoriasis.

Perfect Age is specialist in huidverzorging. Ontwikkeld door een bekende Nederlandse cosmetische arts en een team van huidspecialisten. Onze producten worden met een 9,2 beoordeeld op WebwinkelKeur.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:00 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.