Gezondheid, Huidverzorging

Oorzaak van netelroos: vind jouw triggers & 5 tips

Oorzaak van netelroos: vind jouw triggers & tips

Netelroos, ook wel urticaria genoemd, komt vaak voor. Het zorgt voor jeukende bulten en rode uitslag op je huid. In deze blog vertellen wij je wat de oorzaken van netelroos zijn en hoe je zelf netelroos kunt aanpakken. Ook delen we een methode die voor iedereen werkt.

Wat is de oorzaak van netelroos?

Netelroos ontstaat door een allergische reactie van je lichaam op bepaalde stoffen. Dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem harder gaat werken en meer histamine vrijkomt, wat andere huidklachten kan veroorzaken.

De precieze oorzaak van netelroos is nog niet bekend. Wat we wel weten, is dat mensen met netelroos vaak een lagere weerstand hebben. Een niet optimaal werkend afweersysteem en een gevoelige huid zijn kwetsbaar voor externe invloeden.

De oorzaken van netelroos kunnen variëren en zijn soms moeilijk vast te stellen. Hier zijn zes veelvoorkomende oorzaken van netelroos:

 1. Allergische reacties: Allergische reacties kun je krijgen op voedingsmiddelen, medicijnen, insectenbeten of contact met allergenen. Bekende allergenen zijn pollen, huisstofmijt of dierenhaar. Dat zijn tegelijk ook veelvoorkomende oorzaken van netelroos. Wanneer je immuunsysteem overmatig reageert op deze allergenen, komen chemische stoffen zoals histamine vrij. Dat zorgt voor zwellingen en jeukende bultjes op de huid.
 2. Infecties: Infecties, zoals virale of bacteriële infecties, kunnen de oorzaak van netelroos zijn, als reactie op het virus, bacterie of schimmel. Het immuunsysteem reageert op de infectie door histamine vrij te geven, wat resulteert in de symptomen van netelroos.
 3. Stress: Emotionele stress kan een oorzaak van netelroos zijn. Stress activeert het zenuwstelsel en kan het immuunsysteem negatief beïnvloeden. De weesrtand en daarmee de huidgezondheid gaan dan achteruit.
 4. Temperatuurveranderingen: Extreme temperaturen, zowel koud als warm, kunnen netelroos veroorzaken bij sommige mensen. De bloedvaten in de huid vernauwen of zetten uit en kunnen leiden tot zwellingen en jeukende bultjes.
 5. Externe fysieke factoren: Fysieke factoren zoals druk op de huid door bijvoorbeeld strakke kleding, blootstelling aan zonlicht (UV schade) en  trillingen of krabben van de huid kunnen netelroos veroorzaken of verergeren.
 6. Auto-immuunreacties: In sommige gevallen kan netelroos het gevolg zijn van auto-immuunreacties, waarbij het immuunsysteem antilichamen aanmaakt die gericht zijn tegen de eigen cellen van het lichaam. Deze auto-immuunreacties kunnen leiden tot ontstekingen en symptomen van netelroos.

Netelroos ga je van binnenuit en van buitenaf tegen. Het opbouwen van de weerstand en de huid kalmeren is een goede aanpak tegen netelroos.

Is netelroos besmettelijk?

Nee, gelukkig is netelroos niet besmettelijk. Het is een reactie van je lichaam op bepaalde triggers bij een lage weerstand.

Hoe lang duurt netelroos?

De duur van netelroos verschilt per persoon en kan van dagen tot maanden duren. Zonder behandeling kan het op den duur vanzelf overgaan, maar dat is niet zeker. Hoe eerder je je lichaam ondersteunt met de juiste vitaminen en mineralen, hoe sneller je resultaat ziet.

Zelf netelroos behandelen

Naast de behandeling die ik zo met je deel, kun je zelf ook actie ondernemen:

 • Draag comfortabele kleding om wrijving en uitbreiding van netelroos te verminderen.
 • Verminder stress, want dat is slecht voor netelroos.
 • Eet en drink gezond.
 • Bouw je weerstand op met een supplement.
 • Vermijd krabben. Koel de plekken en gebruik een verzachtende lotion.
Ervaring Perfect Age

Succesvol netelroos behandelen

Veel mensen hebben al van alles geprobeerd zonder succes. Perfect Age heeft jarenlange ervaring met het tegengaan van huidklachten op een gezonde manier. De aanpak die het beste werkt, bestaat uit twee delen: weerstand en huidgezondheid van binnenuit opbouwen en de huid van buiten kalmeren en voeden.

Netelroos van binnenuit tegengaan

Met het supplement Health & Beauty Optimizer ga je met 21 vitaminen en mineralen netelroos van binnenuit tegen. Deze bouwen je weerstand en huidgezondheid op met een speciale mix aan voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid.

Je huid vernieuwd zich iedere 30 tot 40 dagen. Geef je lichaam de tijd om te kunnen herstellen. Het beste resultaat zien we tussen de tweede en derde maand.

Netelroos van buitenaf tegengaan

Met de Calming Lotion Spray kalmeer je de huid van buitenaf. Breng de lotion zacht wrijvend aan. Door de kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten help je de huid ook van buiten triggers tegen te gaan.

Netelroos in het gezicht

Heb je last van netelroos in het gezicht? Dan is de Renew Cream 24H een goede oplossing. Met de ontstekingsremmende werking en langdurige verzorging geeft het je huid rust. Het hersteld snel met de ingrediënten zoals Vitamine A, C en E. In combinatie met de Health & Beauty Optimizer is je huid snel weer gezond.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.