Huidverzorging

Zo werkt een onzuivere huid behandeling

Een onzuivere huid behandelen je op een bijzondere manier. Veel mensen hebben last van een onzuivere huid. Omdat de onzuiverheid verschillende oorzaken kan hebben is het goed om deze blog te lezen.

Wat is een onzuivere huid?

Een onzuivere huid is een huid die niet glad is en waar de kleur niet natuurlijk is. Kenmerken van een onzuivere huid kunnen zijn:

 • Puistjes en acné
 • Vlekjes
 • Mee-eters
 • Ontstekingen
 • Overmatige talgproductie
 • Vette glans
 • Ruwheid
 • Rode vlekken
 • Ongelijke textuur

Je kan ook een onzuivere huid hebben die je niet kan zien maar wel zo voelt. Je voelt een onzuivere huid bij bobbeltjes, ruwe of gevoelige plekken. Huidklachten zoals eczeem, psoriasis of rosacea kunnen ook de oorzaak zijn van een onzuivere huid. De kenmerken van een onzuivere huid kunnen voorkomen bij zowel een gevoelige en dunne huid als bij een dikke en vette huid.

De oorzaken van een onzuivere huid

Er zijn veel oorzaken te bedenken waardoor een onzuivere huid kan ontstaan. Je kan jaren een gave huid hebben en ineens allerlei onzuiverheden tevoorschijn zien komen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een onzuivere huid:

 • Stress

Stress geeft een verhoogde ontstekingswaarde in ons lichaam. De huid is ons grootste orgaan en reageert daar vaak negatief op. Een onzuivere huid door stress los je op door meer te ontspannen.

 • Hormonale veranderingen

De gezondheid van de huid hangt samen met je hormoonhuishouding. Bij schommelende hormonen of sterke toename of afname van bepaalde typen hormonen kun je dat merken aan een onzuivere huid. Een gezonde hormoonbalans is heel belangrijk voor een gezonde huid.

 • Genetische aanleg

De aanmaak en voeding van binnenuit voor je huidcellen is deels ook genetisch bepaald. Mensen met een onzuivere huid herkennen dat vaak in hun familie.

 • Slechte voeding

Je huid wordt van binnenuit gevoed. Slechte voeding kan ook een oorzaak zijn van een onzuivere huid. Bij onvoldoende vitaminen en mineralen kan de darmflora niet genoeg voeding voor de huid vrijmaken uit je voeding. Daarmee raakt de huid op achterstand en is het extra kwetsbaar voor negatieve invloeden van binnenuit en buitenaf. Een onzuivere huid tot gevolg.

 • Verstopte poriën

Je huid vernieuwd zich iedere 28 dagen. Bij huidziekten zoals psoriasis is dit ongeveer 5 dagen, vandaar dat er zoveel schilfering plaats vindt. Bij de normale cyclus moeten de dode huidcellen afgezet worden. Deze verlies je gedurende de dag. Ook via de poriën worden dode huidcellen afgevoerd. Bij te nauwe poriën of teveel talgproductie hopen de dode huidcellen zich op. Dat kan een onzuivere huid geven met ontstekingen of bulten.

 • Bacteriële infectie

Een bacteriële infectie of een schimmelinfectie kan een oorzaak van een onzuivere huid zijn. Het afweermechanisme van de huid moet extra actief worden om de infectie tegen te gaan. Daarbij laat het de functie van de huid glad en glanzend houden liggen en gaat het tegen de infectie in. Dit kan onzuiverheden tot gevolg geven.

 • Onjuiste huidverzorging

Misschien lijkt het tegenstrijdig, maar huidverzorging die niet bij je huidtype en huidklachten past zorgt voor een onzuivere huid. Een vettere huid heeft niets aan een vette crème die de poriën alleen nog maar dichter smeert. Cosmetica met zware chemicaliën kunnen problemen geven op de dunne oogledenhuid.

Perfect Age is specialist in huidverzorgingsproducten met genezende werking. Dat is geen cosmetica maar cosmeceuticals. Perfect Age is opgericht door een bekende Nederlandse cosmetische arts en ontwikkeld met een team van huidspecialisten supplementen en cosmeceuticals.

Hoe moet je een onzuivere huid behandelen?

Om te voorkomen dat een onzuivere huid doorzet in ontstekingen of verdere problemen is het belangrijk een onzuivere huid behandelen met de juiste producten. Een onzuivere huid behandelen kun je zelf door de juiste keuzes te maken.

Kies voor de werking van binnenuit én buiten. Van binnen behandel je een onzuivere huid met supplementen zoals de Beauty Optimizer of Hyaluronic Skin Booster. Van buiten kies je voor de Anti-glycation Cream of Pore Refining Cream. Als serum heeft het Correcting Serum met NDGA formule het meeste resultaat bij een onzuivere huid. Gebruik bij grove poriën het Perfect Sebo Serum.

Tips bij een onzuivere huid

Met deze stappen geef je je huid rust, komt glans weer terug en voelt je huid zacht aan. De tips kun je direct inzetten.

 • Rust voldoende

Je huid krijgt een gezonde boost bij voldoende rust. Tijdens een goede nacht worden ontstekingen verminderd, krijgt de huid de vernieuwingsactivatie en helpt het je huid van binnenuit weer gezond te worden.

 • Eet gezond

Een gezonde levensstijl heeft een positief effect op je huid. Hoe ouder je wordt, hoe meer gezonde voeding je nodig hebt voor een gezonde huid. Roken, suiker, vet en teveel zonlicht stimuleert huidveroudering.

 • Reinig je huid

Je onzuivere huid moet je reinigen met een milde cleanser. De Soft Cleansing Milk is geschikt voor een onzuivere huid. Deze cleanser heeft ontstekingsremmende en reinigende werking tot in diepte poriën.

 • Voedt je huid van binnenuit

Wat vaak wordt vergeten bij huidverzorging is de binnenkant van de huid. De cosmeceuticals van Perfect Age dringen tot diep in de huid. Echter bij de aanmaak van nieuwe huidcellen aan de binnenkant van de huid is de aanvoer van vitaminen en mineralen belangrijk. Gebruik daarom de Beauty Optimizer met 15 actieve vitaminen en mineralen of de Hyaluronic Skin Booster met maar liefst 200mg hyaluronzuur. Zo voedt je je huid van binnenuit.

 • Gebruik de juiste crème

Gebruik bij glycatie van de huid (suikerschade) de Anti-Glycation Cream. Gebruik tegen een onzuivere huid en huidveroudering de Renew Cream 24H. gebruik bij grove poriën de Pore Refining Cream en bij een vette huid en overmatige talgproductie de Perfect Sebo Cream.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:00 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.