Huidverzorging

Jeuk in het gezicht: oorzaken, tips en de oplossing

Het gezicht, dat prachtige canvas dat onze emoties en identiteit uitdrukt, kan soms verstoord worden door een onwelkome gast: jeuk. Dit irriterende gevoel kan variëren van mild tot ‘om gek van te worden’ en kan vele oorzaken hebben. Gelukkig zijn er niet alleen manieren om de gevolgen zoals de jeuk aan te pakken, maar ook de oorzaken. Dat doe je met professionele cosmeceuticals, zoals die van Perfect Age. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid te kalmeren, te beschermen en te verjongen.

Oorzaken van jeuk in het gezicht

Jeuk is erger dan pijn wordt vaak gezegd. Uit ervaring weet ik; dat ís zo! Daarom moet je niet allen de jeuk tegengaan met de oorzaak aanpakken. De oorzaken van jeuk in het gezicht kun je in veel verschillende factoren vinden. Het is belangrijk om te beseffen dat jeuk een gevolg is van een dieper liggende oorzaak. Die oorzaak oplossen zorgt ervoor dat je voor lange termijn van je jeuk af bent. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van jeuk:

  • Droge huid: Een van de meest voorkomende triggers van jeuk in het gezicht is een droge huid. Deze jeuk ontstaat doordat de huidlagen aangetast worden en niet genoeg vocht vasthouden.
  • Allergische reacties: Jeuk kan ook het resultaat zijn van allergische reacties op verschillende omgevingsfactoren. Je kunt denken aan pollen, huisdieren of bepaalde voedingsmiddelen. Deze allergenen veroorzaken een ontstekingsreactie in de huid, wat leidt tot jeuk en irritatie.
  • Huidziekten: Huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea kunnen een bron van jeuk vormen. Deze aandoeningen gaan vaak gepaard met ontstekingen en veranderingen in de huidbarrière. Dat geeft vaak constante onaangename jeuk.
  • Overmatig wassen: Terwijl het belangrijk is om je gezicht schoon te houden, kan overmatig wassen met agressieve zepen de natuurlijke oliën van de huid verwijderen. Dit veroorzaakt uitdroging en jeuk.
  • Temperatuurveranderingen: Extreme weersomstandigheden, zoals koude winterlucht of hete zomerdagen, kunnen de huid uitdrogen en jeuk veroorzaken. Je huid moet hard werken om die hitte en koude geen invloed te geven. Je huid verzwakt, droogt uit en raakt geïrriteerd.
  • Cosmetica en huidverzorgingsproducten: Cosmetica en huidverzorgingsproducten kunnen goedkope, synthetische ingrediënten bevatten die irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken. Het is om te kiezen voor cosmeceuticals; verzorgingsproducten met genezende ingrediënten.

Wat te doen tegen jeuk?

Hydratatie:

Een van de belangrijkste stappen om jeuk te verminderen is regelmatige hydratatie. Gebruik een vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huidtype en breng deze aan na het reinigen en eventueel na het aanbrengen van serums. De vochtbuffer in je huid gebeurd van nature met hyaluronzuur. Dit kun je ook via capsules innemen zodat je huid van binnenuit gevoed wordt, een droge huid voorkomt en daarmee jeuk in het gezicht voorkomt.

Milde reiniging:

Om jeuk tegen te gaan kies je voor een zachte, zeepvrije cleanser om je gezicht te reinigen. Dit helpt om de huid te ontdoen van onzuiverheden zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. Het kost de huid geen weerstand en wordt op de juiste manier gereinigd, wat minder jeuk veroorzaakt.

Vermijd warm water:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je gezicht met heet water te wassen, kan dit de huid verder uitdrogen. Gebruik lauw water om irritatie te voorkomen.

Koele kompressen:

Als je huid jeukt en geïrriteerd is, kan het aanbrengen van koele kompressen verlichting bieden. Dit helpt om ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren.

Gebruik professionele producten:

Als je jeuk in het gezicht wil tegengaan, gebruik dan professionele producten. Perfect Age is opgericht door een cosmetisch arts en zijn team om huidklachten en huidveroudering op een goede manier tegen te gaan. Met genezende ingrediënten, actieve vitaminen en mineralen in de supplementen en bewegen formules.

Huidverzorging voor de gevoelige huid

In de wereld van huidverzorging is Perfect Age een gevestigde naam, met een sterke focus op het aanpakken van huidproblemen bij de gevoelige huid. De productlijn van Perfect Age omvat een reeks hoogwaardige producten die speciaal zijn ontwikkeld om de huid te kalmeren, te beschermen en te verjongen:

Milde Cleanser:

De milde cleanser van Perfect Age biedt een zachte, effectieve reiniging zonder de huid uit te drogen. Het verwijdert onzuiverheden en overtollig talg, terwijl het de natuurlijke vochtbalans behoudt.

Vitamin C Concentrate:

Het Vitamin C Concentrate is een krachtige bondgenoot in de strijd tegen jeuk en huidirritatie. Deze formule, verrijkt met vitamine C, helpt de huid te verhelderen. Tegelijk helpt vitamine C de huidcellen te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en de huidbarrière te versterken.

Renew Cream 24H:

De Renew Cream 24H is de ultieme vochtinbrengende crème voor langdurige hydratatie en bescherming. Met zijn rijke textuur en doelgerichte ingrediënten, zoals hyaluronzuur en antioxidanten met vitamine A, C en E, zorgt deze crème voor een optimale huidverzorging. Het helpt niet alleen om jeuk te verminderen, maar biedt ook de huid de nodige voeding voor een gezonde uitstraling.

Health & Beauty Optimizer:

Ga je jeuk ook van binnenuit tegen. Je huidcellen worden dagelijks nieuw aangemaakt. Met de supplementen van Perfect Age ben je verzekerd van de juiste vitaminen en mineralen voor de aanmaak van je huid. Deze nieuwe aanmaak is sterker en weerbaarder dan de daarboven liggende huidlagen. Daarmee verdrijf je de jeuk je lijf uit.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.