Huidverzorging

Beste tips om huidveroudering tegen te gaan

Hoe ga je huidveroudering tegen?

Je bent zo oud als dat je je voelt. Toch kan je huid al tekenen van huidveroudering geven, nog voordat de seniorenpas in zicht komt. Als je huid veroudert is dat een geleidelijk proces. Dit proces begint al rond je 25ste levensjaar. Vanaf die leeftijd neemt de elasticiteit en hydratatievermogen van je huid af. Hoe eerder je dit proces remt en de huidfuncties ondersteund, hoe groter het resultaat is. Om huidveroudering tegen te gaan is het belangrijk om een aantal dingen te weten.

  • Waar komt huidveroudering vandaan?
  • Hoe huidveroudering tegen gaan?
  • Mijn huid veroudert snel; hoe kan dat?
  • Huidveroudering door de zon
  • Voeding en huidveroudering

Waar komt huidveroudering vandaan?

Je huid veroudert door de tijd heen. Dit is een proces wat van binnenuit aangestuurd wordt. In de meeste gevallen wordt je huid ook van buiten veroudert. Dit komt door slechte luchtkwaliteit, lage kwaliteit crèmes. Je huid veroudert snel door langdurig direct zonlicht. Door de afname van collageen en hyaluronzuur in je huid, wordt je huid minder elastisch en stevig. Ook hersteld het minder snel na een klein puistje en krijg je soms last van oneffenheden. De huidveroudering tegen gaan kun je zelf met een paar acties.

Hoe huidveroudering effectief tegen gaan?

Huidveroudering ga je tegen door allereerst je huidverzorging onder de loep nemen. De meeste crèmes hebben een oppervlakkige werking. Ze bereiken hooguit de bovenste huidlaag. Hierdoor krijgen cellen daaronder geen ondersteuning om de huidveroudering tegen te gaan. Op een goede manier de huidveroudering tegen gaan vraagt een aanpak met crèmes welke diep in de huid doordringen.

je huid een kostbaar goed

Hoe werkt je huid?

Je huid maakt van binnenuit constant nieuwe huidcellen aan. Deze verplaatsen zich langzaam van binnen naar buiten en veranderen eigenlijk steeds van functie. Iedere 28 dagen is je huid volledig vernieuwd. Crèmes die alleen de buitenste laag van je huid bereiken, gaan dus geen huidveroudering tegen zoals crèmes die dieper doordringen.

Het beste in huidveroudering tegen gaan is een combinatie van supplementen die de huidvernieuwing van binnenuit stimuleren en ondersteunen met een diepindringende crème die cel vernieuwing stimuleert.

Huidveroudering voorkomen

Om huidveroudering te voorkomen moet je je richten op de aanmaak van collageen. Een goede collageenproductie is essentieel, wil je huidveroudering tegen gaan.

Bestaande huidveroudering verbeteren

Is er al huidveroudering zichtbaar in je huid, zijn er zeker ook mogelijkheden. Belangrijk is om je huid te voeden met een geconcentreerde serum, de verzorgen met een crème die diepere huidlagen bereikt en een supplement met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof je je inneemt om je huid te verstevigen. Eigenlijk werkt het als een opvulsysteem.

Hyaluronzuur tegen huidveroudering werkt als cellen die gevuld zijn met water. Doordat de hyaluronzuur zicht volzuigt met water, blijft je huid stevig en glad. Wordt de hyaluronzuur aanmaak minder, lopen de cellen langzaam leeg. Gevolg hiervan is rimpelvorming, oneffenheden en kleurverschillen. Door hyaluronzuur in te nemen worden de cellen weer gestimuleerd vocht op te nemen en zo de huid van binnenuit te verstevigen.

Je huid van buiten verbeteren doe je naast hyaluronzuur ook met glycolzuur. Vooral in de nacht met deze Night Peel 8% Glycolzuur is dat de perfecte aanpak tegen huidveroudering.

Night Peel 8%

 68,90 incl. BTW

Mijn huid veroudert snel; hoe kan dat?

Een snelle huidveroudering kan een aantal oorzaken hebben. Huidveroudering in het algemeen wordt veroorzaakt door verminderende aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Als je huid snel veroudert kunnen dit mogelijke oorzaken zijn:

  • Vervroegde overgang. Bij een vervroegde overgang wordt de hormoonhuishouding in korte tijd verandert. Daardoor neemt de elasticiteit in je huid snel af. Je huid veroudert snel als hormoonschommelingen vaak voorkomen.
  • Je huid veroudert snel door slaapgebrek of onregelmatigheden. In je slaap wordt er een cel-vernieuwingsproces gestart waardoor je huid van binnenuit wordt vernieuwd. De huid veroudert snel van onregelmatig slapen, bijvoorbeeld bij het vaak afwisselen van nacht- en dagdiensten.
  • Luchtvervuiling zorgt ook voor een snellere huidveroudering. Door constante blootstelling aan vervuilde lucht kan het afweersysteem in je huid de schadelijke stoffen niet tegen houden. Dit zorgt voor vernietiging van huidcellen en elasticiteit. Luchtvervuiling komt veel voor in stadscentrums met veel (vracht-) verkeer, luchthavens, chemische industrieën en havens.
  • Stress is ook een mogelijke oorzaak voor snellere huidveroudering. Veroudert je huid snel, zoek dan naar een link met stress. Ervaar je veel stress? Het ontstekingsniveau in je lichaam neemt toe, je weerstand neemt af. Schadelijke stoffen die de aanmaak van gezonde huidcellen tegenwerken krijgen de overhand. Je huid veroudert snel door stress.

Een van de beste tips tegen huidveroudering is het eten van vochtrijk voedsel. Onderaan dit artikel vindt je meer informatie over voeding en huidveroudering.

Producten tegen huidveroudering

Perfect Age is een professioneel skincare merk wat opgericht is door een bekende cosmetische arts in 2005. Gericht op huidveroudering en het tegengaan van tekenen van huidveroudering wordt dit product inmiddels in veel landen gebruikt. Ook beautysalons werken graag met onze cosmeceuticals.

Producten tegen huidveroudering, geselecteerd door onze huidexperts: