Gezondheid, Huidverzorging

Effectief zonneschade behandelen met stikstof

zonneschade behandelen met stikstof

Zonneschade kan een grote impact hebben op je huid, maar gelukkig is er een effectieve manier om dit aan te pakken: zonneschade behandelen met stikstof. Deze methode is steeds populairder geworden omdat het snel en gericht werkt. In deze gids nemen we je mee door de stappen die je kunt nemen om zonneschade te herstellen en je huid weer te laten stralen.

Wat is zonneschade precies?

Zonneschade, ook bekend als foto-aging, is schade aan de huid veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling. Wanneer de huid te veel wordt blootgesteld aan de ultraviolette stralen van de zon, kan dit leiden tot verschillende vormen van huidbeschadiging, variërend van milde verbranding tot ernstigere aandoeningen zoals huidkanker.

Er zijn verschillende gradaties van zonschade:

 1. Zonnebrand: Dit is de meest voorkomende vorm van zonschade en treedt op wanneer de huid rood, geïrriteerd en pijnlijk wordt na blootstelling aan de zon.
 2. Vroegtijdige veroudering: Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, zoals rimpels, verslapping van de huid en pigmentatieproblemen.
 3. Zonneallergie: Sommige mensen ontwikkelen allergische reacties op de zon, die zich kunnen uiten in jeukende huiduitslag of bultjes.
 4. Huidkanker: Herhaalde blootstelling aan de zon kan het risico op huidkanker vergroten, waaronder basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom.

Hoe werkt zonneschade behandelen met stikstof?

Zonneschade behandelen met stikstof wordt ook wel cryotherapie of cryo-bevriezing genoemd. Dit is een medische procedure waarbij stikstofgas wordt gebruikt om weefsels te bevriezen. Het wordt vaak toegepast bij huidaandoeningen zoals wratten, goedaardige huidgezwellen (zoals ouderdomswratten) en sommige huidkankers. Hier is hoe een zonneschade behandeling met stikstof werkt:

 1. Voorbereiding: De arts zal het gebied waar de behandeling zal plaatsvinden, schoonmaken en mogelijk verdoven om ongemak te minimaliseren.
 2. Applicatie van stikstof: De stikstof wordt gebruikt in vloeibare vorm en wordt aangebracht met behulp van een speciale spuit of wattenstaafje op het getroffen gebied. De extreme kou van de vloeibare stikstof zorgt ervoor dat de cellen in dat gebied bevriezen.
 3. Bevriezing van de huid: Wanneer de stikstof wordt aangebracht, veroorzaakt de bevriezing van de huid of het weefsel. Dit bevriezen vernietigt de beschadigde cellen, waardoor ze afsterven.
 4. Herstelproces: Na de behandeling begint het lichaam het beschadigde weefsel te verwijderen en genezing te bevorderen. Dit kan resulteren in roodheid, zwelling en soms blaarvorming op de behandelde plek.
 5. Meerdere sessies: Soms zijn meerdere sessies nodig om een huidaandoening volledig te behandelen. De sessies worden meestal met tussenpozen van enkele weken uitgevoerd.

Zonneschade behandelen met stikstof is over het algemeen een veilige procedure, maar het kan ongemak veroorzaken tijdens de behandeling en enige tijd daarna. Het is belangrijk om de instructies van de arts na de behandeling op te volgen voor een effectief herstel.

zonneschade behandelen met stikstof perfect age
Cryotherapie wordt uitgevoerd door 
plaatselijke bevriezing met stikstof.

Voorkomen is beter dan genezen: zonneschade preventie

Welke beslissingen kun je nemen om zonschade aan de huid te voorkomen? Met deze acties voorkom je zonschade:

 • Hydrateren: Zorg voor een goed gehydrateerde huid door vochtrijk voedsel te eten.
 • Vermijd direct zonlicht: Draag beschermende kleding en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, zoals de SUNCARE SPF30.
 • Douche met lauw water: Voorkom verdere schade door niet te heet te douchen en de huid zachtjes te drogen.
 • Gezond voedingspatroon: Eet veel groenten en fruit voor de nodige voedingsstoffen.
 • Complete voedingssupplementen: Kies voor supplementen die een breed spectrum aan vitamines en hyaluronzuur bevatten, zoals de Health & Beauty Optimizer.

Zelf zonneschade behandelen: doe-het-zelf tips

Naast zonneschade behandelen met stikstof kun je zelf ook stappen ondernemen om zonneschade te behandelen. Er zijn verschillende manieren om zonneschade te voorkomen. Hieronder vind je enkele praktische tips:

 1. Draag beschermende kleding: Bedek zoveel mogelijk huid met kleding, zoals lange mouwen, een hoed en een zonnebril met UV-bescherming.
 2. Zoek de schaduw op: Blijf uit de directe zon, vooral tijdens de uren dat de zon het sterkst is, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur.
 3. Gebruik zonnebrandcrème: Breng een breed spectrum zonnebrandcrème aan met minimaal SPF 30 op alle blootgestelde huid, zelfs op bewolkte dagen. Herhaal het aanbrengen elke 2 uur, of vaker als je hebt gezweet of gezwommen.
 4. Kies de juiste dagcrème: Zorg ervoor dat een dagcrème beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Gebruik een dagcrème met SPF 30 waar vitamine C en E in zit, om zo de huid ook zelf weerbaar te maken.
 5. Vermijd zonnebanken: Zonnebanken kunnen schadelijke UV-stralen uitstralen en het risico op huidkanker verhogen.
 6. Houd kinderen beschermd: Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor zonneschade. Zorg ervoor dat ze goed zijn beschermd met kleding, hoeden en zonnebrandcrème.
 7. Ken je huidtype: Mensen met een lichte huid lopen over het algemeen meer risico op zonneschade. Pas je beschermingsmaatregelen hierop aan.
 8. Controleer je huid: Regelmatige controle op veranderingen, zoals nieuwe of veranderende moedervlekken, is belangrijk. Zo ben je op tijd bij verdachte plekjes.
 9. Hydrateer je huid: Na blootstelling aan de zon is het belangrijk om je huid goed te hydrateren met een kalmerende lotion om herstel te bevorderen.

Het is belangrijk om deze maatregelen in je dagelijkse routine op te nemen, zelfs op dagen dat de zon minder fel lijkt te schijnen. Door je huid goed te verzorgen en de juiste producten te gebruiken, kun je de effecten van zonneschade verminderen. Denk hierbij aan het gebruik van producten met hyaluronzuur en vitamines, zoals de Health & Beauty Optimizer en SUNCARE SPF30.

Suncare SPF30

 39,90 incl. BTW

Voordeelpakket Zonneallergie en zonschade

Oorspronkelijke prijs was: € 105,70.Huidige prijs is: € 89,80. incl. BTW

Hoe gebruik je de SUNCARE SPF30 tegen zonneschade?

Voor diepgaande behandeling van zonneschade is het gebruiken van de SUNCARE SPF30 een uitkomst. Dit is een speciaal huidverzorgingsproduct met vitamine C, E en hyaluronzuur. Deze ingrediënten helpen je huid bij de bescherming, het herstellen en voorkomen verdere schade. Dit is een van onze cosmeceuticals: een huidverzorgingsproduct met genezende ingrediënten.

Investeer in je huid met de Health & Beauty Optimizer

Wil je jouw huid een extra schild bieden tegen de schadelijke effecten van de zon? Overweeg dan eens het supplement Health & Beauty Optimizer. Dit supplement is met zorg samengesteld om je huid van binnenuit te ondersteunen.