Gezondheid, Huidverzorging

Vragen over hyaluronzuur

hoeveel hyaluronzuur per dag en waar zit hyaluronzuur in

Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam en wordt gevonden in verschillende delen van het lichaam, zoals in bindweefsels, gewrichtsvloeistof, ogen en de huid. Hyaluronzuur is een wonderbaarlijke stof die steeds vaker wordt ontdekt om zijn hydraterende en huidverjongende eigenschappen.

Dit natuurlijke bestanddeel, speelt een cruciale rol in het behoud van een soepele, veerkrachtige huid. In deze blog krijg je antwoord op vragen over hyaluronzuur.

Waar zit hyaluronzuur in?

Hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Maar wist je dat je hyaluronzuur ook kan innemen? Het is aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen. Enkele bronnen van hyaluronzuur zijn:

 1. Voedingsmiddelen: Sommige voedingsmiddelen bevatten van nature hyaluronzuur of bevorderen de aanmaak ervan in het lichaam. Voedingsmiddelen zoals bonensoorten, sojabonen, linzen, groene bladgroenten, wortels, zoete aardappelen en citrusvruchten bevatten stoffen die de productie van hyaluronzuur kunnen stimuleren.
 2. Supplementen: Hyaluronzuursupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals pillen, capsules of poeders, en kunnen worden ingenomen om de hyaluronzuurlevels in het lichaam aan te vullen. Deze supplementen zijn afkomstig van plantaardige bronnen.
 3. Huidverzorgingsproducten: Veel crèmes, serums en lotions voor huidverzorging bevatten hyaluronzuur als ingrediënt. Deze producten worden gebruikt om vocht vast te houden, de huid te hydrateren en om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
 4. Injecteerbare behandelingen: Hyaluronzuur wordt ook gebruikt in injecteerbare vorm, zoals bij bepaalde cosmetische ingrepen, zoals fillers om volume toe te voegen aan de huid en om rimpels te verminderen.

Het is belangrijk om te weten dat de behoefte aan hyaluronzuur kan variëren per persoon en huidtype. Een algemene richtlijn is om producten te gebruiken met goede ervaringen en die actieve ingrediënt bevatten. Het dagelijks gebruiken als onderdeel van je huidverzorgingsroutine is belangrijk voor een goed effect.

Hoeveel hyaluronzuur per dag is goed voor je?

De aanbevolen dagelijkse dosis hyaluronzuur varieert per persoon. Ook is het afhankelijk van de vorm waarin je het gebruikt. Er is geen vastgestelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor hyaluronzuur omdat het van nature in het lichaam voorkomt en ook in sommige voedingsmiddelen zit.

Hoeveel hyaluronzuur je per dag kan gebruiken is gezond tussen de 180 mg en 300 mg per dag.

Een jonge huid zonder problemen heeft genoeg aan 180 mg. Een rijpere huid van iemand die 40+ is kan 250 mg goed gebruiken. Ook bij huidklachten zoals eczeem of psoriasis is een hogere dosering van 250 mg een goede inzet.

Hyaluronzuur Voordeelpakket

Oorspronkelijke prijs was: € 89,80.Huidige prijs is: € 71,80. incl. BTW

Voordeelpakket droge huid en eczeem

Oorspronkelijke prijs was: € 115,70.Huidige prijs is: € 94,50. incl. BTW

De veelzijdige voordelen van hyaluronzuur

Waar werkt hyaluronzuur tegen? De lijst met voordelen is lang, maar hier zijn enkele van de meest opvallende:

 • Vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels
 • Verhoogt de elasticiteit van de huid
 • Bevordert een gezonde, stralende teint
 • Kalmeert ontstekingen en roodheid
 • Versnelt het herstel van de huid
 • Gaat ontstekingen in de huid tegen

Het werkt goed tegen huidklachten zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Ook wordt het met succes ingezet tegen een droge, dunne en gevoelige huid. Door de langdurige hydratatie gaat het huidveroudering en rimpelvorming tegen.

Door regelmatig producten met hyaluronzuur te gebruiken, kun je deze effecten zelf ervaren. Let wel op dat je producten kiest die passen bij jouw specifieke huidbehoeften.

Jouw gids voor hyaluronzuur in huidverzorging

Het toevoegen van hyaluronzuur aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine maakt een wereld van verschil. Of je nu kiest voor een serum voor een diepe hydratatie of een crème voor dagelijks gebruik, het is belangrijk dat je producten kiest van betrouwbare merken die kwalitatieve ingrediënten gebruiken.

Bij het selecteren van de juiste producten, let op:

 • De concentratie hyaluronzuur
 • De aanwezigheid van ondersteunende ingrediënten zoals vitamine C of E
 • De textuur die past bij jouw huidtype

Door deze richtlijnen te volgen, kun je het meeste halen uit de voordelen van hyaluronzuur en genieten van een gezonde, gehydrateerde huid.

Gebruik producten van Perfect Age. Huidspecialisten sinds 2005, opgericht door een cosmetisch arts met een team van specialisten.

Wij verzenden iedere werkdag 23:59 uur. Gratis verzending in Nederland en België.

Hyaluronzuur Voordeelpakket

Oorspronkelijke prijs was: € 89,80.Huidige prijs is: € 71,80. incl. BTW

Voordeelpakket droge huid en eczeem

Oorspronkelijke prijs was: € 115,70.Huidige prijs is: € 94,50. incl. BTW