Huidverzorging

Een slechte huid verbeteren

een slechte huid verbeteren

Wat is een slechte huid en hoe kun je deze verbeteren?

Een slechte huid kan zich op verschillende manieren uiten. Denk aan acne, droogheid, roodheid, schilfering of zelfs vroegtijdige veroudering. Maar wat is de oorzaak van een slechte huid? En wat kun je doen om je huid weer gezond en stralend te maken? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en delen we tips om je huid te verbeteren.

Oorzaken van een slechte huid

Er zijn tal van factoren die kunnen bijdragen aan een slechte huidconditie. Een van de meest voorkomende oorzaken is stress. Onderzoek toont aan dat een slechte huid door stress geen fabeltje is. Stress kan namelijk leiden tot een verhoogde productie van het hormoon cortisol, wat kan leiden tot een verhoogde talgproductie en dus tot acne.

Een andere veelvoorkomende oorzaak is hormonale verandering, zoals het stoppen met de anticonceptiepil. Veel vrouwen ervaren slechte huid na stoppen pil. Dit komt doordat de hormoonbalans in het lichaam verandert, wat kan leiden tot een verhoogde talgproductie en dus tot acne.

een slechte huid verbeteren
Een slechte huid kan zich
uiten in veel verschillende vormen.

De beste tips tegen een slechte huid

Wil je een slechte huid verbeteren? Heb je al veel geprobeerd en wordt je huid niet beter? Zet dan deze tips in tegen een slechte huid.

Gezonde voeding voor een stralende huid

Alles wat je eet en drinkt heeft grote invloed op de gezondheid van je huid. Je huid wordt van binnenuit gevoed en onderhouden. Daarom is het belangrijk zo veel mogelijk gezonde en natuurlijke voeding te eten. Voorbeelden zijn groenten, fruit, noten en zaden. Vochtrijke voeding met voldoende vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor een stralende huid.

Hydrateer je huid

Je leest en ziet het overal; hydrateer je huid. Dat is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Veel mensen denken dat je twee of drie liter water moet drinken en zien hun huid nog niet verbeteren. Je huid bestaat voor zo’n 80% uit vocht. Voldoende drinken helpt zeker om je huid gezond te houden. Het vermijden van alchohol is ook belangrijk daarbij. Veel meer effect heeft het eten van vochtrijk voedsel; dan komt het vocht veel langzamer vrij en heeft je huid een langere hydratatietijd.

Zorg voor voldoende slaap

Tussen ongeveer 02:00 en 05:00 uur is er een speciaal hormoon in je lichaam extra actief. Dit hormoon laat beschadigde huidcellen versnelt afvoeren en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daarom is slaap heel belangrijk tegen een slechte huid. Probeer elke nacht tussen 7 en 9 uur lang te slapen op een zo gelijktijdig mogelijk ritme.

Bescherm je huid tegen de zon

Een klein beetje zon stimuleert via je huid de aanmaak van vitamine D. Dat heb je nodig voor onder andere een gezonde weerstand. Echter moet je ook uitkijken voor de zon. UV straling dringt diep in huidlagen binnen. Daardoor beschadigen huidcellen en wordt er vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt. Gebruik daarom altijd een crème met een SPF (Sun Protection Factor), ook in de winter en op bewolkte dagen.

Gebruik een goede huidverzorgingsroutine

Het dagelijks reinigen van je huid is een belangrijke stap tegen een slechte huid. Zo verwijder je dode huidcellen en verminder je de kans op verstopte poriën. Met een serum krijgt je huid de juiste voeding die het nodig heeft. Een crème zorgt ervoor dat je huid gedurende de dag of nacht verzorgd wordt.

Wat moet je doen tegen een slechte huid

Vanuit de praktijk hebben onze huidspecialisten veel kennis en ervaring in het gezond krijgen en houden van de huid. Vooral de gezichtshuid die veelal onbedekt is, heeft veel aandacht nodig. Perfect Age is een beautymerk met producten specifiek tegen huidveroudering en huidklachten. De formules zijn ontwikkeld door een bekende cosmetisch arts en een team van huidspecialisten en laboranten.

Als je naast een slechte huid ook een dunne en gevoelige huid hebt, zijn er twee methodes om een gezonde huid te krijgen.

Slechte huid door een vette huid en acné

Een slechte huid kan verschillende oorzaken hebben. Heb je een slechte huid doordat je huid te vet is of als je last hebt van acne? De Perfect Sebo lijn is speciaal ontwikkeld voor de vette en acne-gevoelige huid. Deze routine past daar het beste bij:

 • Reinigen met de Perfect Sebo Intense Foam
 • Voeden met het Perfect Sebo Serum
 • Verzorgen met de Perfect Sebo Cream

Slechte huid door versuikering, verkleuring en veroudering

Een slechte huid kan ook komen door versuikering (glycatie) van de celstructuren. Verkleuring of huidveroudering kunnen ook zorgen voor een slechte huid.

Bij pigmentatie, lichte rimpelvorming een doffe en/of gevoelige gebruik je deze routine:

 • Soft Cleansing Milk voor een optimale reiniging van de huid;
 • Voeden met het Vitamin C Concentrate serum om de weerstand van de cellen op te bouwen;
 • Verzorgen met de Renew Cream 24H als dag- en nachtcrème met vitamine A, C en E en ontstekingsremmende en cel vernieuwende ingrediënten.

Bij verslapping, diepere rimpelvorming en glycatie:

 • Reinig de huid grondig met de Soft Cleansing Milk;
 • Voedt de huid met actief hyaluronzuur in het Intense Hyaluronic Serum;
 • Verzorg je huid met de Anti-Glycation Cream en maak het elastischer, strakker en gladder.

Een slechte huid in de vorm van eczeem, psoriasis of andere aandoeningen:

 • Reinig met de Soft Cleansing Milk;
 • Voeden met het NDGA Correcting Serum met hyaluronzuur, aloë vera en glycerine;
 • Verzorg met de Renew Cream 24H.

Service van Perfect Age

Ben je benieuwd naar de werking van onze producten tegen een slechte huid of heb je andere vragen? Plan een telefonisch consult in. Hierin kun je vrijblijvend persoonlijk advies krijgen.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België. Als betaalmethode heb je de keuze uit directe betaling, achteraf betaling of betaling in drie termijnen zonder meerkosten.