Huidverzorging

De beste manieren om rosacea te behandelen

Rosacea gezicht en rosacea behandeling

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door roodheid in het gezicht, met name op de neus en wangen. Hoewel er geen definitieve genezing is, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen verminderen en de huid kunnen kalmeren. In deze blog duiken we dieper in het onderwerp rosacea, de oorzaken, symptomen, behandelingen en hoe je het zelf kunt behandelen.

Wat is de huidziekte rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die vooral het gezicht treft. Het veroorzaakt roodheid en zichtbare bloedvaten, meestal op de neus en wangen. In sommige gevallen kunnen ook kleine, rode, met pus gevulde bultjes ontstaan. De symptomen kunnen komen en gaan, maar langdurige roodheid en blijvende veranderingen in de huid kunnen optreden naarmate de aandoening vordert.

Rosacea en voeding

Er is een duidelijke link tussen rosacea en voeding. Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen rosacea-symptomen verergeren door het veroorzaken van opflakkeringen. Het is niet bewezen dat bij rosacea voeding de huidziekte kan genezen. Toch kunnen bepaalde voedingskeuzes helpen om de symptomen te verminderen en rosacea onder controle te houden. Hier zijn enkele tips voor voeding en levensstijl die kunnen helpen:

  • Vermijd triggerende voedingsmiddelen: Sommige voedingsmiddelen kunnen rosacea-verergerende symptomen veroorzaken. Veelvoorkomende triggers zijn onder andere alcohol, gekruid voedsel, hete dranken, koffie, chocolade en zuivelproducten. Het is een goed idee om bij te houden welke voedingsmiddelen je symptomen verergeren. Deze kun je dan vermijden.
  • Eet ontstekingsremmende voeding: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen hebben, kunnen helpen de ontsteking in de huid te verminderen. Dit omvat groenten zoals broccoli, boerenkool, spinazie en bessen zoals bosbessen en frambozen.
  • Omega-3 vetzuren: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn vette vis (zalm, makreel, forel), lijnzaad, chiazaad en walnoten. Deze  kunnen ontstekingen verminderen en bijdragen aan een gezondere huid.
  • Blijf gehydrateerd: Voldoende water drinken is belangrijk om de huid gehydrateerd te houden en kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie.
  • Beperk alcoholgebruik: Alcohol kan de bloedvaten in de huid verwijden en roodheid verergeren. Probeer je alcoholinname te verminderen of te matigen.
  • Gezonde koolhydraten: Kies voor volkoren granen en complexe koolhydraten in plaats van geraffineerde suikers en witte bloem. Deze koolhydraten kunnen bijdragen aan ontstekingen.
  • Vermijd warme dranken: Heet voedsel en dranken kunnen bij sommige mensen rosacea-symptomen verergeren. Probeer voedsel en dranken op kamertemperatuur te consumeren.

Het is belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen deze reacties kunnen veroorzaken, zodat je ze kunt vermijden of beperken.

  • Alcohol, vooral rode wijn
  • Pittig eten
  • Bepaalde zuivelproducten met een hoog vet en suiker gehalte

Behandelingen voor Rosacea

Er zijn drie hoofdbehandelingen voor rosacea: medicatie, laserbehandelingen en huidverzorgingsproducten. Medicatie kan helpen om de roodheid en ontsteking te verminderen. Laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van bloedvaten en roodheid. Huidverzorgingsproducten, zoals de Renew Cream van Perfect Age, helpen ook tegen rosacea. Het helpt bij het kalmeren en beschermen van de huid.

Renew Cream dagcreme anti-aging collageen vitamine A c en E

Zelf Rosacea behandelen met crème

Een effectieve manier om rosacea zelf te behandelen is het gebruik van speciale crèmes. De Renew Cream van Perfect Age is speciaal ontwikkeld voor mensen met huidklachten zoals rosacea. Het helpt om de roodheid en ontsteking te verminderen, terwijl het de huid ook hydrateert en beschermt. De doorbloeding wordt gezonder, de huid steviger en op langere termijn krijgt de huid haar eigen natuurlijke teint terug.

24 renew cream, rosacea creme

Correcting Serum tegen rosacea

Naast de Renew Cream van Perfect Age, is er nog een ander product dat kan helpen bij de behandeling van rosacea: het Correcting Serum. Dit serum is speciaal ontworpen om de symptomen van rosacea te bestrijden en de huid te kalmeren. Het Correcting Serum van Perfect Age bevat ingrediënten die de roodheid en ontsteking verminderen, terwijl het de huid ook hydrateert en beschermt. Het is een lichte formule die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Hierdoor werkt het snel om de symptomen van rosacea te verminderen. Je gebruikt het Correcting Serum van Perfect Age als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Daarmee help je de symptomen van rosacea onder controle te houden en je huid er gezond en stralend uit te laten zien. Het is een effectieve zelfbehandeling voor rosacea die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Correcting serum rosacea met Saccharide Isomerate

Begin vandaag nog met een professionele huidverzorging

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die roodheid en zichtbare bloedvaten in het gezicht veroorzaakt. Hoewel het vaak een chronische aandoening is, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de symptomen te beheersen. De beste aanpak is een combinatie van een voedende serum en een hydraterende creme. Daarmee verminder je de symptomen van rosacea en maak je jouw huid weer gezond en stralend.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.