Huidverzorging

Wat je doet tegen Pityriasis Rosea?

In de praktijk van de dag kom je wel eens mensen tegen met pityriasis rosea, oftewel huidgriep. Onze huidspecialisten willen in deze blog pityriasis rosea behandelen met de volgende onderwerpen:

 • Wat is pityriasis rosea?
 • Is er een pityriasis rosea oorzaak bekend?
 • Kan bij pityriasis rosea stress een oorzaak zijn?
 • Waarom geeft pityriasis rosea vermoeidheid?
 • Pityriasis rosea gaat niet weg; wat moet ik doen?

Wat is Pityriasis Rosea?

De huidziekte Pityriasis Rosea wordt in de volksmond vaak een huidgriep genoemd. Deze huidaandoening komt vooral voor bij mensen tussen de 20 en 40 jaar. Pityriasis Rosea is duidelijk te herkennen aan vaak één rode grote vlekken, met daarom heen rode, kleine vlekjes. Deze vlek kan wel 6 centimeter groot worden. Pityriasis Rosea komt het meeste voor op de rug, buik of borst.

Zonder goede aanpak kunnen de plekken zichtbaar blijven en kan het maanden duren voordat de klachten minder worden. Pityriasis Rosea is geen schimmel en valt ook niet onder bacteriële infecties.

Is er een Pityriasis Rosea oorzaak bekend?

Interessant om te weten is of Pityriasis Rosea een oorzaak heeft. Ondanks dat de huidaandoening nagenoeg niet besmettelijk is, is de oorzaak moeilijk vast te stellen. Vaak komen de klachten voor bij mensen met een lage weerstand. Ook zien we dat de huid vaak in een slechte conditie is door verkeerde of onvoldoende verzorging van buiten en van binnenuit. Het begint vaak met grieperige klachten en daarom heet het huidgriep.

Pityriasis Rosea behandelen schilfering huidgriep
Huidgriep geeft schilferende
en jeukende plekken op de huid.

Kan bij Pityriasis Rosea stress een oorzaak zijn?

Omdat de oorzaak van Pityriasis Rosea moeilijk te achterhalen valt, maar de klachten vooral voorkomen bij mensen met een lage weerstand, is bouwen aan weerstand een goede actie. Het virus heeft veel kans om toe te slaan als de weerstand laag is. Stress is hierbij een belangrijke factor. Vaak vragen mensen of Pityriasis Rosea door stress kan komen. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. De ervaring leert wel dat mensen die last hebben van de huidklachten vaak ook veel stress ervaren.

Waarom geeft Pityriasis Rosea vermoeidheid?

De link tussen Pityriasis Rosea en vermoeidheid komt doordat veel mensen die last hebben van de huidklachten óók vermoeidheidsklachten hebben. Door de griepverschijnselen moet je lichaam harder werken om de weerstand op peil te houden. Ook is je huid het grootste orgaan van ons lichaam en kost dat energie om gezond te houden.

Pityriasis Rosea komt vooral voor in het voorjaar en najaar. Vermoeidheid kan daarmee te maken hebben. Vooral in het najaar zijn mensen vaak wat meer moe. Omdat de weerstand afneemt en vermoeidheid sneller toeslaat, is daar wel een link tussen Pityriasis Rosea en vermoeidheid. Vermoeidheid ga je tegen door een gezond voedingspatroon aan te houden en, logisch, voldoende te rusten.

Pityriasis Rosea gaat niet weg; wat moet ik doen?

Je kunt zelf veel doen tegen Pityriasis Rosea. Allereerst kun je het genezingsproces versnellen en de klachten sterk verminderen of wegnemen. Hierbij een aantal tips tegen Pityriasis Rosea:

 • Hydrateer je huid door vochtrijke voeding te eten en voldoende drinken.
 • Vermijd meer beschadiging van je huid door het krabben.
 • Ga jeuk tegen met een goede kalmerende lotion, zoals de Calming Lotion Spray.
 • Vermijd overmatige blootstelling aan UV-straling.
 • Stress verminderen of vermijden helpt bij het herstelproces van de huid.
 • Voed je huid van binnenuit met de Beauty Optimizer.

Producten tegen Pityriasis Rosea

Wil je snel van Pityriasis Rosea afkomen? Ga je jeuk tegen met de Calming Lotion Spray. De lotion is geschikt voor de gevoelige huid en voorzien van voedende ingrediënten. Door de laag-moleculaire cosmeceuticals heeft de lotion een genezende werking. Je kunt de lotion meerdere keren per dag gebruiken, maar de meeste mensen hebben aan twee of drie keer genoeg.

Van binnenuit bouw je de weerstand en de gezondheid van je huid op met de Beauty Optimizer. Dit supplement heeft een samenstelling van 15 van nature voorkomende vitaminen en mineralen. Deze samenstelling helpt tegen de huidklachten door de combinatie van verschillende werkzame stoffen. Je huid is een complex orgaan die veel verschillende stoffen nodig heeft om gezond te blijven.

Je hebt één capsule per dag nodig en de Beauty Optimizer is verpakt per 30 stuks. Wij verzenden iedere werkdag om 23:00 uur en verzending is gratis.