Huidverzorging

6 kenmerken van een oudere huid +5 tips

kenmerken oudere huid (1)

Een oudere huid kun je herkennen aan een aantal kenmerken. Huidspecialisten en cosmetische artsen kunnen vaak al aan de huid zien of er celstructuren beschadigd zijn, er huidveroudering opgetreden is en in welk stadium dat is. Dit zijn de meest voorkomende kenmerken van een oudere huid.

Als een of meerdere kenmerken jezelf bekend voorkomen, moet je overschakelen op huidverzorging voor een oudere huid. Hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans dat je de veroudering voor kan blijven.

Kenmerken van een oudere huid

1. Fijne lijntjes en rimpelvorming

Vanaf ongeveer ons 25ste levensjaar verliezen onze huidcelstructuren hun stevigheid. Ook neemt de elasticiteit en vochtbalans in de huid af. De kwetsbare huid zie je als eerste kenmeren van een oudere huid vertonen. Dit is de huid rond je ogen en lippen. Ook op je voorhoofd zie je vaak de eerste fijne lijntjes ontstaan.

2. Verslapping van de huid

Huidverslapping is een gevolg van het verlies van hyaluronzuur en elastine in de huid. Ook de afname van collageen is een belangrijke factor bij huidverslapping. Je ziet het aan een hangende huid langs de kaaklijn. Ook de hals wordt minder strak. Je gaat deze huidveroudering vooral van binnenuit tegen.

3. Je huid wordt dunner

Doordat de buitenste laag als laatste onderhouden wordt van binnenuit, neemt het volume van deze laag af. De huid wordt dunner en dunner. Een van de kenmerken oudere huid is het meer zichtbaar worden van bloedvaten. Dat komt omdat de huid dunner wordt. Daardoor wordt het sneller kwetsbaar voor irritaties en verwondingen. Verzorg je huid ook van buitenaf.

4. Een droge huid

De talgproductie is voor de huid heel belangrijk. Het zorgt voor een gezonde balans, houdt de huid spoelen en zacht. Ook zorgt het voor de juiste vochtbalans. Een oudere huid produceert minder talg. Hierdoor droogt de huid uit. Een gevolg hiervan is jeuk, irritatie en schilfering.

5. Wondjes genezen moeilijker en langzamer

Door het afnemen van de celstructuren en de doorbloeding in de huid, zie je dat wondjes minder snel genezen. Er kunnen makkelijker littekens ontstaan en de snelheid waarmee de huid hersteld neemt af.

6. Pigmentatie

Het pigment in de huid veranderd ook naarmate we ouder worden. Een van de kenmerken van een oudere huid zijn de welbekende ouderdomsvlekken. Pigmentatie, hyperpigmentatie of lichte vlekken komen allemaal voor bij een oudere huid. Vooral als je veel direct zonlicht op de huid laat of altijd hebt gehad, is de kans groot dat je die gevolgen gaat zien.

Naast deze zichtbare en fysieke kenmerken is huidveroudering en de snelheid daarvan ook genetisch bepaald. Levensstijl en verzorging met vitaminen en mineralen is erg belangrijk in dit proces.

Huidverzorging voor de oudere huid

Om de oudere huid van de juiste verzorging te voorzien is vakkennis nodig. Perfect Age is opgericht door een bekende cosmetische arts. Samen met een team van huidspecialisten ontwikkelden we een lijn supplementen en cosmeceuticals tegen huidveroudering. Specifiek voor de wat oudere huid zijn onze producten geschikt. Hoe verzorg je een oudere huid?

Kies voor een gezonde levensstijl

Voldoende beweging, gezonde voeding en gezonde hydratatie zijn belangrijke onderdelen voor de verzorging van een oudere huid. Je huid wordt van binnenuit gevoed. Vermijd suiker en vet, dat is voor de huid funest en zorgt voor een versnelling van veroudering in glycatie.

Verminder stress

Door stressvolle periodes ontstaan er meer lijntjes en rimpels en de huid wordt slapper. Door een te hoog cortisol gehalte wordt het collageen in de huid afgebroken.

Vermijd direct zonlicht

Jammer voor de mensen die graag zonnebaden; de UV straling beschadigen huidcellen tot in diepere huidlagen. Dat zorgt voor verslapping van de huid en onomkeerbare schade.

Gebruik supplementen

Geef je huid van binnenuit wat het nodig heeft. Bij beginnende huidverslapping is de Beauty Optimizer een goed supplement tegen huidveroudering. Met 15 actieve ingrediënten voedt je de huid van binnenuit. Als de fijne lijntjes doorgetrokken zijn en er rimpelvorming zichtbaar is, kun je de suppletie uitbreiden met de Hyaluronic Skin Booster. Deze bevat 200mg hyaluronzuur en vult de huid van binnen op met de lichaamseigen stof hyaluronzuur.

De supplementen voor huidverzorging van binnenuit zijn afgestemd op de ingrediënten van onze cosmeceuticals.

Verzorg je huid op de juiste manier

Een crème met vitaminen en genezende actieve ingrediënten kunnen het verouderingsproces vertragen en schade repareren. Gebruik bij huidglycatie (stuggere huid en verslapping) de Anti-Glycation Cream. Bij beginnende huidveroudering en fijne lijntjes gebruik je de Renew Cream met Vitamine A, C en E.

Met een serum geef je je huid een hoge concentratie werkzame stoffen mee. Een goed serum trekt snel in en is laagmoleculair. Dat betekend dat het diep in de huid kan doordringen zodat het meer effect heeft. Perfect Age heeft een Intense Hyaluronic Serum, Vitamine C serum en een Correcting Serum met Aloë Vera, Anti-glycation en hyaluronzuur.