Huidverzorging

Huidveroudering tegengaan van binnenuit

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces wat bij het ouder worden zichtbaar wordt. Je huid wordt opgebouwd door een complex geheel van celstructuren, opbouw en doorbloeding. Het opbouwen van de huid gaat door tot ongeveer je 25ste levensjaar. Naarmate je ouder wordt, neemt de fitheid van je huid geleidelijk af. Dat begint met 1% per jaar en loopt hoe ouder we worden verder op. Huidveroudering kun je opdelen in twee factoren: inwendige veroudering en uitwendige veroudering.

Inwendige huid veroudering: inwendige huidveroudering wordt ook wel chronologische huidveroudering genoemd. Dit is een gevolg van leeftijd, genetica en bijvoorbeeld verandering van hormoonhuishouding. Structuren zoals collageen en elastine nemen af. Ook mineralen zoals hyaluronzuur en de gezondheid van huidcellen nemen af. De huid wordt hierdoor dunner en kwetsbaarder voor beschadigen en droogheid. Hier kun je op inspelen door huidveroudering van binnenuit bewust in te zetten.

Uitwendige huid veroudering: bij uitwendige huidveroudering zijn het meer de factoren van buitenaf die zorgen voor veroudering van de huid. Voorbeelden van deze factoren zijn:

 • Luchtvervuiling;
 • Langdurige blootstelling aan de UV straling door bijvoorbeeld zon;
 • Roken.

Deze externe en interne vormen en oorzaken van huidveroudering zijn ook nog op andere manieren te beïnvloeden. Een levensstijl met weinig beweging en te weinig slaap, ongezonde voeding of veel stress helpen bij huidveroudering van binnenuit.

Hoe herken je huidveroudering?

 1. Fijne lijntjes en rimpelvorming

Vanaf ongeveer ons 25ste levensjaar verliest je huid de stevigheid in de celstructuren. Ook neemt de vochtbalans en elasticiteit af. Een kwetsbare huid toont vaak al snel verouderingskenmerken. De huid rond je ogen en je lippen tekenen de eerste fijne lijntjes. Ook op het voorhoofd zie je dat als eerste.

 1. Verslapping van de huid

Als gevolg van het verlies van hyaluronzuur (vochtbuffer) en elastine verslapt je huid. Ook collageen geeft je huid stevigheid. Als dit afneemt en op sommige plekken ontbreekt verslapt je huid. hangende wangen langs de kaken, en een minder strakke huid in de hals zijn daarvan de eerste tekenen. Je gaat deze huidverslapping zonder operatie vooral van binnenuit tegen.

 1. Je huid wordt dunner

De buitenste laag van je huid wordt als laatste gevoed van binnenuit. Onder andere hierdoor wordt de huid dunner. Het volume neemt af en bloedvaten worden meer zichtbaar. Een dunne huid is extra kwetsbaar voor irritaties en verwondingen. Verzorg je huid ook van buitenaf.

 1. Een droge huid

Een belangrijk element in de huid is de talgproductie. Het houdt je huid zacht en soepel. Ook de vochtbalans heeft baat bij een gezonde talgproductie. Een oudere huid produceert minder talg. Daardoor droogt je huid sneller uit en kan jeuk of schilfering optreden.

 1. Wondjes genezen moeilijker en langzamer

Door het afnemen van de celstructuren en de doorbloeding in de huid, zie je dat wondjes minder snel genezen. Er kunnen makkelijker littekens ontstaan en de snelheid waarmee de huid hersteld neemt af.

 1. Pigmentatie

De pigmentatie in de huid veranderd ook naarmate we ouder worden. Ouderdomsvlekken zijn een van de bekendste kenmerken van huidveroudering. Pigmentatie, hyperpigmentatie of lichte vlekken komen allemaal voor bij een oudere huid. Vooral als je veel direct zonlicht op de huid laat of altijd hebt gehad, is de kans groot dat je die gevolgen gaat zien.

huidveroudering van binnenuit tegengaan met gezonde voeding (1)

Huidveroudering van binnenuit

tegengaan doe je vooral met gezonde voeding.

Huidveroudering tegengaan van binnenuit

Naast een voedend serum en een crème met laagmoleculaire vitaminen en mineralen, is het belangrijk om huidveroudering van binnenuit tegen te gaan. Dat doe je met deze voedingstips:

Eet voldoende antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijke mechanismen tegen huidveroudering. Specifiek de werking van blauwe bessen, groene bladgroenten, noten en vette vis helpen bij een gezonde huid.

Neem voldoende vitaminen. Je huid is een uniek samenspel die allerlei stoffen nodig heeft om gezond te blijven. Vooral de vitaminen A, het B-complex, C en H. Ieder soort met haar eigen functies versterken de werking van elkaar door een goede combinatie. Met het dagelijks eten van groenten en fruit ben je al een aardig eind in de goede richting voor huidveroudering van binnenuit tegengaan.

Neem voldoende vocht. Naast dat volwassenen 1,5 tot 2 liter water of thee per dag nodig hebben voor een gezond lichaam, is er nog iets belangrijks: vochtrijk voedsel. Het hydrateren van je lichaam is dubbel effectief dan water drinken door vochtrijk voedsel te eten. Dit komt veel minder langzaam vrij in het verteringsproces waardoor je lichaam er veel meer aan heeft.

Vermijd suiker, vet, alcohol en alle andere ongezonde voeding. Suiker zorgt voor glycatie (verharding van elastine) en vet en alcohol zorgt voor een slechte doorbloeding.

Supplementen tegen huidveroudering

Je kan met supplementen huidveroudering van binnenuit tegengaan. Er bestaat geen magische pil die je huid ineens strak trekt en waardoor er geen rimpel meer overblijft. Wel kun je supplementen nemen die de veroudering vertragen en soms is het mogelijk om tekenen van huidveroudering te verminderen.

Een goed supplement om huidveroudering tegen te gaan moet de volgende eigenschappen hebben voor een goede werking:

 • Het moet vitamine A, B, C en H bevatten. Dit zijn de meest belangrijke vitamines voor je huid. Vooral de combinatie geeft extra effect van binnenuit.
 • Het moet celstructuren versterken. Koper en Q10 zijn voorbeelden van versterkende mineralen voor huidcel structuren.
 • Het moet afvalstoffen afvoeren. Belangrijke ingrediënten zijn Bioflavenoiden en vitamine H.
 • Het moet de vochtbalans herstellen. Het meest effectieve mineraal in onze huid en gewrichten voor een goede vochtbalans is hyaluronzuur.

De beste supplementen tegen huidveroudering van binnenuit

De Beauty Optimizer en Hyaluronic Skin Booster zijn de supplementen van Perfect Age, ontwikkeld door een cosmetisch arts en een team van huidspecialisten en laboranten. Vanuit de praktijk en de wetenschap zijn deze experts gekomen tot twee supplementen.

Hyaluronic Skin Booster

De Hyaluronic Skin Booster wordt ingezet om de vochtbalans in de huid te herstellen. Het vult de huid van binnen op met hyaluronzuur. Zo worden fijne lijntjes, oneffenheden en rimpels sterk verminderd. Het unieke aan het supplement is dat het bestaat uit pure hyaluronzuur met de hoogste opneembare waarde.

Beauty Optimizer

Het supplement Beauty Optimizer is een complete aanvulling van alles wat je huid nodig heeft. Het bestaat uit chlorofyl, hyaluronzuur, Q10, bioflavenioden, koper, vitamine A, B1, B2, B3, B5, B11 (foliumzuur) en B12. Ook biotine (vitamine H) en vitamine C zijn er in beschikbaar. Je huid krijgt een gezonde ondersteuning tegen pigmentvlekken, fijne lijntjes, oneffenheden, verkleuringen en blijft een zachte textuur houden.

Onze supplementen en huidverzorgingsproducten verzenden wij iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.