Huidverzorging

Fruitzuur peeling zelf uitvoeren

Night peel 8%

Om een fruitzuur behandeling goed te laten slagen, is het belangrijk dat je weet hoe een fruitzuur werkt. Ook is het goed om te weten waar je het voor kunt gebruiken. Je kunt een fruitzuur peeling in een salon doen, maar je kunt een fruitzuurpeeling thuis ook zelf uitvoeren.

Wat is een fruitzuur?

Fruitzuur, ook wel genoemd alpha-hydroxyzuur (AHA), komt van nature voor in verschillende fruitsoorten. Het zijn zuren van organische aard en zijn een natuurlijke product. De functie van de zuren is het verwijderen van dode huidcellen. Daarom worden fruitzuren veel gebruikt voor een exforiërende werking op de huid.

Waar komen fruitzuren vandaan?

De meest bekende fruitzuren zijn glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur en citroenzuur. Glycolzuur komt vooral uit ananas, meloen en suikerriet. Salicylzuur komt vooral uit bessen en cactussen. Amandelzuur wordt gewonnen uit bittere amandelen en citroenzuur uit bijna alle citrusvruchten. In onze peeling gebruiken we glycolzuur. Dat is het meest effectief bij een huid vanaf ongeveer 30 jaar.

Waarom een fruitzuur behandeling?

Een fruitzuur behandeling doe je om een aantal redenen. Het is een behandeling die je zelf thuis kan doen. Ook kun je een fruitzuur behandeling ondergaan in de meeste beauty salons. Dit zijn de redenen om een fruitzuur behandeling uit te voeren:

Exfoliatie

De werking van fruitzuren is exfolieërend. Dat betekend dat dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden verwijderd. Als de dode huidcellen verwijderd worden, krijgt de huid een frisse en gezonde uitstraling.

Celvernieuwing

Een fruitzuur behandeling doe je ook om de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Meer aanmaak van gezonde huidcellen helpt tegen fijne lijntjes en rimpels.

Pigmentatie

Bij pigmentvlekken of hyperpigmentatie is een fruitzuur behandeling ook fijn. Het vermindert de donkere vlekken, je krijgt een betere huidtextuur en je verminderd de kans op nieuwe pigmentvlekken.

Verstopte poriën

Fruitzuren reinigen verstopte poriën door overtollig talg te verwijderen. Als er teveel talg geproduceerd wordt kun je verstopte poriën en een vette huid krijgen. Een fruitzuur behandeling kan dit tegengaan. Ook de kans op acne en mee-eters wordt daarmee sterk verminderd.

Huidverheldering en een egale huid

Vooral de fruitzuren glycolzuur en citroenzuur hebben een verhelderend effect op de huid. Zo verminder je donkere plekken die ontstaan door zonneschade of ouderdom. Deze fruitzuren gaan actief pigmentatie of andere vormen van huidvlekken (bijv. levervlekken) tegen.

Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten

Met een fruitzuur behandeling worden dode huidcellen verwijderd en de huid volledig schoon gemaakt. Dat betekend dat ná de behandeling de opname van serums en crèmes veel hoger is. Dat geeft een extra effect op de werking van de ingrediënten.

Belangrijk

Een fruitzuur behandeling maakt je huid gevoeliger voor de zon. Daarom het het belangrijk om na de peeling en de crème, een SPF bescherming aan te brengen.

fruitzuur behandeling

Resultaat fruitzuur peeling voor en na
(specifiek uitgevoerd tegen pigmentatie)

Wat is het verschil tussen een fruitzuur peeling en een fruitzuurbehandeling?

Een fruitzuur peeling en behandeling hebben veel overeenkomsten. De peeling geeft de werking van de stoffen weer. Een fruitzuur behandeling zegt meer iets over een aanpak voor een langere periode. Je kunt zelf een fruitzuur peeling uitvoeren, als je dat geregeld doet en in combinatie met op elkaar afgestemde producten, is het een behandeling.

Hoe werkt een fruitzuur peeling?

Een fruitzuurpeeling thuis uitvoeren kent een aantal stappen. In het Fruitzuur Peeling Voordeelpakket zitten alle producten die je nodig hebt op een fruitzuur behandeling thuis zelf uit te voeren. Dit zijn de stappen voor een fruitzuur peeling voor thuis:

Stap 1. Reinigen

Reinig je huid met de Soft Cleansing Milk. Deze cleanser heeft milde ingrediënten waardoor het geschikt is voor ieder huidtype. Het reinigt de huid tot diep in de poriën. Erg belangrijk voor werking van de andere producten. Je brengt met schone vingers de Cleansing Milk met masserende beweging aan op de huid.

Stap 2. Peeling aanbrengen

Met deze stap breng je de fruitzuur peeling aan. Deze peeling, de Night Peel 8% van Perfect Age beschikt over 8% glycolzuur AHA. Om de huid eraan te laten wennen, gebruik je de eerste twee weken de Night Peel 8% alleen bij de avondroutine. Na twee weken kun je het ook inzetten bij de ochtendroutine.

Stap 3. Kalmeren

Doordat de PH waarde door gebruik van de peeling oploopt, is het goed om de huid na het aanbrengen van de peeling te kalmeren. Dat doe je met de Calming Lotion Spray. Zo neutraliseer je de PH waarde en geef je de huid rust voor het goed ontvangen van de voeding in de crème. De Calming Lotion Spray verstuif je rechtstreeks op het gezicht of breng je voorzichtig op een wattenschijfje aan. Dep de huid daarna met een zachte doek droog.

Stap 4. Voedende crème

Nadat je de peeling en spray hebt aangebracht verzorg je de huid met de Renew Cream 24H. Deze crème zorgt voor voeding van de huid met vitamine A, C en E. Ook bevat het ontstekingsremmende en bioactieve ingrediënten. Door krachtige antioxidanten stimuleert het nieuwe aanmaak van huidcellen en houdt deze gezond. De crème gebruik je in de ochtend- en avondroutine.

Stap 5. Bescherming met SPF

Door de verwijdering van oude huidcellen en het ‘bloot’ gelegd van de gezonde huidlaag, is deze direct in contact met zonlicht. In ieder seizoen is het belangrijk je huid te beschermen tegen deze UV straling.

UV straling is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Je huid beschermen met een Sun Protection Factor doe je met de Suncare SPF30. Deze crème kun je gedurende de dag aanbrengen en laat geen witte waas achter. De Suncare SPF30 van Perfect Age bevat ook vitamine C en E met hyaluronzuur.

Fruitzuurpeeling voor en nadelen

De voordelen van een fruitzuur peeling zijn een zachte huid, egale kleur en je gaat huidveroudering effectief tegen. Het is een doeltreffend anti-aging middel en geeft de huid volledige ondersteuning in verzorging bij huidveroudering.

De nadelen zijn enerzijds het gebruik: voor een goede werking moet je de huid minimaal twee tot vier weken behandelen. Je huid vernieuwd zich iedere 28 dagen, dus dat is een belangrijk termijn. En ander nadeel is bij thuisgebruik dat er veel producten op de markt zijn die met een te laag gehalte fruitzuur (bijv. 1%) niet werken. Producten met een te hoog gehalte, (boven de 10%) klachten geven bij een gevoelige huid. Hoge concentraties fruitzuren (30% of 50%) gaan soms gepaard met roodheid, irritatie of een trekkerig gevoel.

Fruitzuur behandeling kosten

Een fruitzuur behandeling in een beauty center kost ongeveer tussen de €80,- en €175,-, met uitschieters tot wel €900,-. Zonder dat je thuis wat doet moet je voor een goed resultaat dit iedere 1,5 tot 2 weken herhalen.

Door je routine aan te passen met een fruitzuur peeling thuis kun je morgen al beginnen.

Fruitzuur peeling voordeelpakket

Perfect Age heeft een volledig pakket voor je samengesteld om een fruitzuur behandeling zelf uit te voeren. De vijf producten die je nodig hebt zitten in een voordeelpakket waar je ongeveer 6 tot 8 weken mee kan doen. De prijs van het pakket is van € 233,50 nu te bestellen voor € 184,90.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.

Voordeelpakket Fruitzuur Peeling

Oorspronkelijke prijs was: € 233,50.Huidige prijs is: € 184,90. incl. BTW