Huidverzorging

Donkere vlekken na peeling; de oorzaak én oplossing

donkere vlekken na peeling

Heb je last van donkere vlekken na peeling? Je bent niet de enige. Dit is een veelvoorkomend probleem na het verkeerd uit voeren van een peeling of het gebruik van de verkeerde producten. Maar maak je geen zorgen, er zijn oplossingen beschikbaar die je zelf kan toepassen.

Waarom krijg je donkere vlekken na peeling?

Lang niet iedereen krijgt donkere vlekken na een peeling behandeling. Ook zijn verschillende soorten peelings, zoals chemische peelings, laserpeelings en microdermabrasie. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: het verwijderen van dode huidcellen waarna een frisse, nieuwe huid tevoorschijn komt. Dit proces kan leiden tot donkere vlekken. Donkere vlekken worden zichtbaar door een aantal oorzaken:

 • De peeling trekt te diep in de poriën;
 • Je bent allergisch voor bepaalde ingrediënten in de peeling;
 • Onkunde van de behandelaar;
 • Snelle blootstelling aan zonlicht of zonnebank na de behandeling.

De donkere vlekken na peeling worden doorgaans veroorzaakt door een proces genaamd post-inflammatoire hyperpigmentatie. Hier is waarom dit kan gebeuren:

 1. Ontstekingsreactie: Tijdens een chemische peeling wordt de bovenste laag dode huidcellen verwijderd en wordt de huid beschadigd, wat leidt tot een ontstekingsreactie. Deze ontsteking kan de productie van melanine (het pigment dat de huidskleur bepaalt) in de huidcellen stimuleren.
 2. Melanineproductie: De ontsteking kan de melanocyten, de cellen die melanine produceren, aanzetten tot een verhoogde melanineproductie. Dit is een beschermende reactie van de huid om zichzelf te verdedigen tegen verdere schade.
 3. Hyperpigmentatie: Als gevolg van de verhoogde melanineproductie kan er na de peeling donkere vlekken of verkleuringen op de huid verschijnen. Dit wordt post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd.

Om post-inflammatoire hyperpigmentatie te minimaliseren en te voorkomen, is het cruciaal om:

 • Nazorg: Gebruik professionele huidverzorgingsproducten met genezende en kalmerende ingrediënten.
 • Zonbescherming: Bescherm de behandelde huid tegen direct zonlicht en gebruik altijd crème met een SPF30 om verdere schade te voorkomen.

Suncare SPF30

 39,90 incl. BTW

Voordeelpakket Fruitzuur Peeling

Oorspronkelijke prijs was: € 233,50.Huidige prijs is: € 184,90. incl. BTW

Oplossingen voor donkere vlekken na peeling

Gelukkig zijn er oplossingen om deze donkere vlekken te verminderen of zelfs volledig te verwijderen:

 1. Calming Lotion Spray: Deze spray is speciaal ontworpen om de huid te kalmeren na een peeling. Het helpt de huid te hydrateren en te herstellen, waardoor donkere vlekken vervagen en de huid klaar is om de ingrediënten van een hydraterende crème te ontvangen.
 2. Renew Cream 24H: Deze crème helpt de huid te vernieuwen en te verhelderen. Het is een 24-uurs crème, wat betekent dat het de hele dag en nacht werkt om je huid te verbeteren.

Het is belangrijk om deze producten correct te gebruiken en je huid goed te beschermen tegen de zon na een peeling.

Ontdek de Calming Lotion Spray en Renew Cream

Als je last hebt van donkere vlekken na peeling, probeer dan de Calming Lotion Spray en de Renew Cream. Deze producten zijn ontwikkeld door experts in huidverzorging, die begrijpen hoe de huid werkt en wat het nodig heeft om te herstellen. Ze zijn ontworpen om je huid te helpen herstellen en te vernieuwen, waardoor donkere vlekken kunnen vervagen. Dus waar wacht je nog op? Maak de stap naar een heldere, egale huid vandaag nog.

Hoe voer je wel een goede peeling uit?

Onze ervaring in het geven van professionele peelings is sinds 2005 uitgroeit tot de ontwikkeling van eigen producten. Om donkere vlekken na peeling te voorkomen én je huid een gezonde boost te geven, hebben we een complete peeling ontwikkeld die wél effect heeft. Hier zijn de stappen om zelf een peeling op een goede manier uit te voeren:

 1. Reinig de huid: Begin met het grondig reinigen van de huid om alle make-up, vuil en oliën te verwijderen. Gebruik een milde reiniger die geschikt is voor jouw huidtype.
 2. Peeling: Breng de peeling aan, met de voorkeur voor de gespecialiseerde Night Peel 8% van Perfect Age. Deze peeling beschikt over 8% glycolzuur AHA. Om de huid eraan te laten wennen, gebruik je de eerste twee weken de Night Peel 8% alleen bij de avondroutine. Na twee weken kun je het ook inzetten bij de ochtendroutine.
 3. Timing: De duur van de peeling hangt af van je huidtype. Bij een licht huidtype is 5 minuten lang genoeg, bij een vette of dikkere huid is 10 minuten voldoende.
 4. Neutraliseren: Om de huid tot rust te brengen en de huidcellen voor te bereiden op de hydraterende crème gebruik je de Calming Lotion Spray.
 5. Verzorging na de peeling: Na de peeling kan de huid rood en gevoelig zijn. De Renew Cream 24H helpt je huid bij de cel vernieuwing en bevat vitamine A, C en E. De crème geeft een lange diepte hydratatie zodat je nieuwe huid volledig gevoed worden.
 6. Zonbescherming: Bescherm je huid altijd tegen de zon, zelfs tot een week na de peeling. Dit omdat de huid gevoeliger kan zijn voor UV-straling na een peeling.

Een verkeerd uitgevoerde peeling kan leiden tot huidbeschadiging en complicaties, dus het is het beste om professionele producten te gebruiken en de instructies op te volgen. Bekijk hier ons complete voordeelpakket fruitzuurpeeling thuis uitvoeren.

Kies voor een gezonde huid

Met de producten van Perfect Age kies je voor professionele verzorging en een gezonde huid. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.

Night Peel 8%

 68,90 incl. BTW

Voordeelpakket Fruitzuur Peeling

Oorspronkelijke prijs was: € 233,50.Huidige prijs is: € 184,90. incl. BTW