Huidverzorging

Dit zijn grootmoeders tips tegen netelroos

grootmoeders tips tegen netelroos (1)

Bij vervelende jeuk en roodheid is het goed om grootmoeders tips tegen netelroos te lezen. Netelroos, ook bekend als urticaria, ontwikkeld zich als rode, jeukende zwellingen op de huid. In deze blog lees je over oorzaken, grootmoeders tips tegen netelroos en moderne behandelingen die je zelf kan doen.

Oorzaken netelroos

Het is belangrijk om te weten dat de oorzaak van netelroos bij sommige mensen niet heel duidelijk is. Soms is het namelijk een combinatie van factoren. Hier zijn de vijf meest voorkomende oorzaken van netelroos:

 1. Allergieën door een lagere weerstand: Een van de meest voorkomende oorzaken van netelroos zijn allergische reacties door een lagere weerstand. Deze reacties komen op voedsel, medicijnen, insectenbeten of contact met allergenen zoals latex, huisstofmijt of dierenhaar.
 2. Infecties: Bepaalde infecties, zoals virale infecties (bijvoorbeeld verkoudheid, griep) en bacteriële infecties (bijvoorbeeld urineweginfecties), kunnen netelroos veroorzaken als reactie van het afweerstysteem.
 3. Fysische factoren: Netelroos kan worden veroorzaakt door fysieke factoren zoals druk op de huid (bijvoorbeeld strakke kleding), krabben, warmte, koude, zonlicht (fotosensitiviteit) of water (aquagene netelroos).
 4. Stress: Stress kan een trigger zijn voor netelroos bij sommige mensen. Het is geen oorzaak maar een activator. Het exacte mechanisme achter deze reactie is nog niet volledig vastgesteld. Stress vermindert je weerstand waardoor netelroos meer kans krijgt zich te ontwikkelen.
 5. Auto-immuunziekten: Soms kan netelroos optreden als gevolg van auto-immuunziekten. Voorbeelden van auto-immuunziekten die netelroos kunnen veroorzaken zijn lupus en schildklieraandoeningen zoals Hashimoto’s thyroïditis.

Gelukkig zijn er door de jaren heen vele huismiddeltjes en ook grootmoeders tips tegen netelroos overgedragen die verlichting kunnen bieden.

7x grootmoeders tips tegen netelroos

In vorige generaties hadden mensen vaak hun eigen speciale middeltjes tegen allerlei kwalen, inclusief netelroos. Hier zijn zeven grootmoeders tips die kunnen helpen bij het verlichten van netelroos:

 1. Havermoutbad: Havermout staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen voor de huid. Doe een kopje havermout in een bad met warm water en week in het bad gedurende 15-20 minuten om de jeuk te verlichten.
 2. Koel kompres: Breng een koel kompres aan op de getroffen gebieden om de jeuk en zwelling te verminderen. Een schone doek nat gemaakt in koud water kan al verlichting bieden.
 3. Appelazijn: Meng gelijke delen water en appelazijn en breng dit aan op de huid met een watje. Appelazijn staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van de irritatie.
 4. Aloë vera: Aloë vera staat bekend om zijn kalmerende en verkoelende eigenschappen. Breng verse aloë vera gel rechtstreeks aan op de huid om de irritatie te verminderen.
 5. Baking soda pasta: Maak een pasta van baking soda en water en breng deze aan op de getroffen gebieden. Baking soda kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie.
 6. Kamillethee: Kamille staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Maak een sterke kamillethee, laat het afkoelen en breng het aan op de huid met een zachte doek.
 7. Hydratatie: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, dit kan helpen om de huid gezond te houden en irritatie te verminderen.

Moderne oplossingen voor netelroos

Naast alle traditionele wijsheden, zijn er tegenwoordig ook moderne producten beschikbaar tegen netelroos. Producten met succes ontwikkeld om niet allen de symptomen maar ook de oorzaken van netelroos tegen te gaan.

 • Health & Beauty Optimizer: Dit supplement helpt je aan extra weerstand en is speciaal samengesteld voor een gezonde huid. Het voedt van binnenuit je huid met alle benodigde vitaminen en mineralen. Eén capsule per dag is voldoende voor een zachte en rustige huid.
 • Calming Lotion Spray: Een verkoelende spray die direct verlichting biedt bij jeuk en roodheid. Van buiten ga je de klachten tegen zodat je veel minder last hebt van een jeukende huid.
 • Renew Cream 24H voor netelroos in het gezicht: Een speciaal geformuleerde crème die gericht is op het verzachten en herstellen van de huid in het gezicht. Het hersteld beschadigde cellen en helpt met de vitamine A, C en E nieuwe huidcellen bij een gezonde aanmaak.

Ontdek de kracht van natuur en wetenschap

In de zoektocht naar verlichting van netelroos, is het de moeite waard om zowel grootmoeders tips als moderne wetenschappelijke oplossingen te verkennen. De combinatie van grootmoeders tips tegen netelroos en hedendaagse innovaties zoals de Health & Beauty Optimizer, Calming Lotion Spray en Renew Cream 24H biedt je de oplossing.

Met deze producten ga je netelroos effectief tegen. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.