Gezondheid, Huidverzorging

Psoriasis behandelen: een effectieve aanpak voor een gezondere huid

psoriasis behandelen van binnenuit Perfect Age (2)

Ben je op zoek naar manieren om psoriasis te behandelen? Je bent niet de enige. Veel mensen worstelen met deze huidaandoening, maar er is goed nieuws: er zijn effectieve manieren om de symptomen te verlichten en je huidgezondheid te verbeteren. In dit artikel delen we de aanpak die je huid in twee tot drie maanden zal veranderen naar een gezonde situatie.

Wat is psoriasis eigenlijk?

Psoriasis is een huidziekte waarbij je huidcellen zich veel sneller vernieuwen dan normaal. In plaats van de gebruikelijke 28 dagen, duurt dit proces bij mensen met psoriasis slechts 4 tot 5 dagen. Het gevolg? Je huid schilfert sneller af en je kunt last krijgen van jeuk en roodheid.

Dit zijn de meest voorkomende symptomen van psoriasis:

  • Rode, verdikte huidplekken
  • Jeuk en branderigheid
  • Droge, gebarsten huid
  • Dikke, putjes of gekleurde nagels

Wat is de oorzaak van psoriasis?

De oorzaak van psoriasis is bij de meeste mensen lastig terug te herleiden naar één specifieke situatie of oorzaak. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die samen leiden tot de ontwikkeling van deze huidziekte. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken van psoriasis:

  • DNA en genetica
    Erfelijkheid speelt een belangrijke rol bij psoriasis. Mensen met ouders of andere familieleden die psoriasis hebben, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening. Het lijkt erop dat niet de ziekte zelf, maar de gevoeligheid om psoriasis te ontwikkelen, in het DNA terug te vinden is.
  • Omgevingsfactoren
    Bepaalde omgevingsfactoren kunnen psoriasis uitlokken of verergeren, vaak door verhoogde ontstekingswaarden in het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn infecties zoals keelontsteking, longontsteking, griep, hepatitis A, B en C, en Candida. Ook huidtrauma, stress, roken, alcoholgebruik en sommige medicijnen kunnen psoriasis veroorzaken.
  • Ontstekingsreactie
    De verhoogde aanwezigheid van ontstekingsbevorderende cytokines draagt bij aan de voortdurende ontsteking en snelle huidcelvernieuwing. Voorbeelden hiervan zijn aandoeningen zoals reuma (artritis), darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, COPD, overgewicht of diabetes.

Psoriasis behandelen: tweevoudige aanpak, van binnen en van buiten

Om psoriasis echt goed aan te pakken, is het belangrijk om op twee fronten te werken: van binnenuit én van buitenaf.

Van binnenuit: voeding voor je huid

Een gezonde huid begint bij de juiste voedingsstoffen. Het supplement Health & Beauty Optimizer is speciaal ontwikkeld om je huid van binnenuit te voeden. Deze capsules bevatten 21 verschillende vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een gezonde huid. Je hoeft er maar één per dag te nemen, het liefst tijdens het ontbijt.

Enkele belangrijke ingrediënten zijn:

  • Vitamine C: beschermt je cellen en ondersteunt je weerstand
  • Hyaluronzuur: houdt je huid gehydrateerd en stralend
  • Foliumzuur: helpt bij de vernieuwing van huidcellen
  • Vitamine A: stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen
  • B-vitamines: ondersteunen verschillende huidfuncties

Van buitenaf: de juiste verzorging

Naast inwendige verzorging is het ook belangrijk om je huid van buitenaf goed te behandelen. Hiervoor zijn er twee producten die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende delen van je lichaam.

Voor gezicht, hals, decolleté en nek: Renew Cream 24H

Deze dag- en nachtcrème bevat ingrediënten die effectief zijn tegen psoriasis, zoals:

  • Calendula extract: kalmeert en bevordert genezing
  • Kamille extract: werkt ontstekingsremmend
  • Vitamine A: stimuleert gezonde celdeling
  • Collageen: versterkt de huid
  • Vitamine C en E: beschermen en herstellen

Voor armen, rug, buik en benen: Calming Lotion Spray

Deze spray is speciaal samengesteld om de vernieuwing van je huidcellen positief te beïnvloeden. Belangrijke ingrediënten zijn:

  • Allantoïne: bevordert een zachte en gladde huid
  • Aloë Vera: kalmeert en verkoelt
  • Calendula en kamille extract: werken ontstekingsremmend

Zilverlinde: gaat jeuk tegen

De beste aanpak voor jouw psoriasis

Voor het beste resultaat raden we aan om zowel de Health & Beauty Optimizer capsules als de Renew Cream 24H en de Calming Lotion Spray te gebruiken. Zo pak je psoriasis aan van binnenuit én van buitenaf.

Waarom kiezen voor Perfect Age?

Perfect Age is gespecialiseerd in huidverzorging. Onze producten zijn ontwikkeld door een bekende Nederlandse cosmetische arts, samen met een team van huidspecialisten. We zijn trots op onze hoge klantwaardering: op WebwinkelKeur worden onze producten beoordeeld met een 9,4!

We verzenden elke werkdag om 23:59 uur en de verzending is gratis in Nederland en België.

Wil je psoriasis effectief aanpakken en werken aan een gezondere huid? Probeer dan onze producten en ervaar zelf het verschil. Je huid zal je binnen twee tot drie maanden dankbaar zijn!