Gezondheid, Huidverzorging

Gordelroos in gezicht: effectieve behandeling van binnenuit

Gordelroos in gezicht Perfect Age heeft de oplossing (1)

Gordelroos in het gezicht is een vervelende aandoening die je leven behoorlijk op zijn kop kan zetten. Je denkt misschien dat het alleen ouderen treft, maar niets is minder waar. Deze pijnlijke uitslag kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd.

In deze blog duiken we in de wereld van gordelroos, met speciale aandacht voor het gezicht. We bespreken de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden, zodat je goed voorbereid bent als jij of een dierbare ermee te maken krijgt of heeft.

De oorzaak van gordelroos

Belangrijk om te weten is dat gordelroos wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Na het doormaken van waterpokken blijft het virus sluimerend aanwezig in je lichaam. Jaren later kan het virus weer actief worden en gordelroos veroorzaken. Wanneer dit in het gezicht gebeurt, kan het extra vervelend zijn. Niet alleen vanwege de zichtbaarheid, maar ook omdat het risico op complicaties groter is. Gordelroos kan ineens opspelen bij:

  • Stressvolle situaties, zowel lichamelijk als mentaal
  • Langere tijd lage weerstand, vitamine tekort
  • Hormoonschommelingen
  • Huidaandoeningen
  • Verhoging van infectiedruk

Lees verder om te ontdekken hoe je gordelroos in het gezicht kunt herkennen, behandelen en voorkomen.

Herkennen van gordelroos in het gezicht: symptomen en diagnose

Gordelroos in het gezicht begint vaak met een branderig of tintelend gevoel in een bepaald gebied. Dit kan al dagen voordat de kenmerkende uitslag verschijnt optreden. Wanneer de uitslag zich doorzet, zie je meestal kleine, met vocht gevulde blaasjes die in een lijnvormig patroon verschijnen. Bij gordelroos in het gezicht kan dit op het voorhoofd, rond de ogen of op de wang zijn.

Andere symptomen die kunnen optreden zijn:

  1. Pijn, die kan variëren van mild tot intens
  2. Jeuk
  3. Gevoeligheid van de huid
  4. Hoofdpijn
  5. Koorts en algehele malaise

Het is belangrijk om gordelroos snel te herkennen en te behandelen, vooral als het in het gezicht voorkomt. Lees hier meer over, een stukje verder in deze blog.

Is gordelroos in het gezicht besmettelijk?

Een veel gestelde vraag is of gordelroos in het gezicht besmettelijk is. Het antwoord is ja, maar met een kanttekening. Gordelroos zelf is niet besmettelijk, maar het virus dat gordelroos veroorzaakt wel. Dit betekent dat iemand met gordelroos het varicella-zostervirus kan overdragen aan anderen die nog nooit waterpokken hebben gehad of niet gevaccineerd zijn tegen waterpokken.

Het virus verspreidt zich via direct contact met de blaasjes. Daarom is het belangrijk om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Bedek de uitslag met een schone, droge verband
  • Was je handen regelmatig, vooral na het aanraken van de uitslag
  • Vermijd contact met mensen die een verhoogd risico lopen, zoals zwangere vrouwen, pasgeborenen en mensen met een verzwakt immuunsysteem

Door deze maatregelen te nemen, kun je het risico op verspreiding van het virus aanzienlijk verminderen. Onthoud dat je niet besmettelijk bent voordat de blaasjes verschijnen en dat de besmettelijkheid stopt zodra alle blaasjes zijn ingedroogd en korstjes hebben gevormd.

Effectieve behandelingen voor gordelroos in het gezicht

De behandeling van gordelroos in het gezicht is gericht op het verlichten van symptomen en het voorkomen van complicaties. Een snelle start van de behandeling is belangrijk, vooral bij gordelroos in het gezicht vanwege de nabijheid van de ogen en de hersenen.

Hier zijn enkele effectieve behandelingsmogelijkheden:

  1. Antivirale medicatie: Medicijnen zoals aciclovir, valaciclovir of famciclovir kunnen de duur en ernst van de uitbraak verminderen.
  2. Pijnstillers: Over-the-counter pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen kunnen helpen de pijn te verlichten.
  3. Topische behandelingen: Koude kompressen of hormoonzalf kunnen de jeuk en pijn verlichten.
  4. Oogdruppels: Als de gordelroos dicht bij de ogen zit, kunnen oogdruppels nodig zijn om de ogen te beschermen.
  5. Vitaminen en mineralen: Supplementen zoals de Health & Beauty Optimizer met 21 verschillende vitaminen en mineralen helpen direct het immuunsysteem te versterken en ondersteunen de genezing van binnenuit.
  6. Huidverzorging: Cosmeceuticals (huidverzorgingsproducten met genezende ingrediënten) als Renew Cream 24H, rijk aan vitamine A, C en E, helpt de weerbaarheid van je huid sterk te verbeteren en het herstelproces te versnellen.

Het is belangrijk om de behandeling met capsules en creme zo’n drie vol te houden, ook als je je al beter begint te voelen. Dit helpt om de kans op postherpetische neuralgie (langdurige zenuwpijn), te verkleinen en een nieuwe uitbraak van gordelroos voor te zijn.

gordelroos in gezicht behandelen met Renew Cream van Perfect Age (1)

Preventie en leefstijladviezen: houd gordelroos op afstand

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor gordelroos. Hoewel je niet altijd kunt voorkomen dat het virus reactiveert, zijn er wel stappen die je kunt nemen om je risico te verlagen:

  1. Gezonde leefstijl: Een gezond dieet, voldoende beweging en stressmanagement kunnen je immuunsysteem versterken.
  2. Voldoende rust: Zorg voor voldoende slaap en vermijd overmatige stress.
  3. Vitaminen en mineralen: Ondersteun je immuunsysteem met essentiële voedingsstoffen. De Health & Beauty Optimizer kan hierbij een waardevolle aanvulling zijn.
  4. Huidverzorging: Houd je huid in optimale conditie met producten zoals Renew Cream, die de huidbarrière versterken.

Door deze adviezen op te volgen, versterk je je lichaam van binnenuit en maak je het moeilijker voor het virus om de kop op te steken.

Gordelroos in het gezicht: jouw partner in gezondheid en herstel

Onze supplementen en huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld door een Nederlandse cosmetische arts en zijn team. Na jarenlang onderzoek zijn deze producten in productie genomen, en met succes! Inmiddels hebben we duizenden klanten blij gemaakt met producten tegen huidklachten die wél werken!

Samen staan we sterk tegen gordelroos en andere gezondheidsuitdagingen! Gordelroos in het gezicht moet je snel tegengaan. Daarom verzenden wij iedere werkdag om 23:59 uur en verzending is gratis in Nederland en België.

Effectieve producten tegen gordelroos in het gezicht