Huidverzorging

Werkt litteken crème wel of niet?

Werkt litteken creme wel

Littekens ontstaan als gevolg van wondgenezing. Kleine wondjes die niet diep zijn zullen geen littekens veroorzaken. Zichtbare littekens kunnen ons lichaam sieren, maar ze kunnen ook een bron van schaamte en onzekerheid zijn. Of het nu gaat om een litteken als gevolg van een operatie, een ongeluk of een huidaandoening, het kan ons gevoel van eigenwaarde aantasten.

Striae valt eigenlijk niet in de categorie ‘littekens’. De oorzaak daarvan is geen wondgenezing. De oorzaak van striae is een te snel groeiende huid. hierdoor kunnen er in de onderliggende huidlagen scheurtjes ontstaan. Doordat de huid door blijft groeien hebben de scheurtjes niet de tijd te herstellen zoals normaal. Er ontstaat striae. De aanpak tegen striae en littekens is wel hetzelfde.

Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten op de markt die beweren littekens te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Een voorbeeld hiervan is de litteken crème van Perfect Age.

Wat maakt een littekencrème de beste littekencrème?

Als je een of meerdere littekens hebt en je wilt die minder zichtbaar laten zijn of zelfs laten verdwijnen, zijn onderstaande tips heel belangrijk. Een creme kan je helpen van buitenaf de littekens te laten verminderen. Een goede creme tegen littekens heeft in ieder geval drie functies:

 • Je huid voeden met de juiste ingrediënten zoals vitamine A, C en E;
 • Niet alleen gericht op onderhoud van de huid maar ook gericht op stimulering van aanmaak van nieuwe huidcellen;
 • Langdurige hydratatie zodat huidcellen maximaal gevoed blijven.

De beste littekencrème is de Renew Cream 24H van Perfect Age. Deze crème is ontworpen om huidveroudering tegen te gaan en huidschade te herstellen; zoals littekens. Het maakt de huid weer egaal vermindert de zichtbaarheid van littekens. Maar de werking van de beste littekencrème staat niet op zichzelf. Het meeste resultaat behaal je met de crème in combinatie met een actief serum. Ook gezonde voeding die de huid van binnenuit voorziet van de juiste voedingsstoffen is belangrijk.

24 renew cream, rosacea creme

Serum naast de beste littekencrème

Een serum is een gelachtig verzorgingsproduct het hoog gedoseerde ingrediënten. Deze breng je aan vóór een crème. De functie is de ingrediënten in diepere huidlagen brengen met zeer actieve werking. Met een serum die past bij een littekencrème helpt de crème beter en langduriger.

Het beste middel tegen littekens is het gebruik van het Correcting Serum in combinatie met de Renew Cream 24H. Het Correcting Serum heeft een unieke NDGA formule. Actieve ingrediënten zijn hyaluronzuur, aloë vera en glycerine.

Hyaluronzuur tegen littekens

Hyaluronzuur brengt een vochtbuffer aan om de volheid en weerbaarheid van de huid te ondersteunen.

Aloë Vera tegen littekens

Aloë Vera heeft een desinfecterende en ontstekingsremmende werking die ervoor zorgt dat huidcellen gezond blijven.

 Glycerine tegen littekens

Glycerine zorgt voor de afbraak van oude en dode huidcellen en de stimulering van nieuwe gezonde huidcellen.

waar is een serum goed voor

Werkt littekencrème wel?

Een veelvoorkomende vraag is natuurlijk: werkt deze littekencrème echt? Het antwoord hierop is dat het afhangt van verschillende factoren. De snelheid en goede werking hangt af van:

 • Oppervlakte van het litteken;
 • Diepte van het litteken;
 • Hoelang zit het litteken er al;
 • Hoe consistent je de creme en het serum gebruikt.

Je huid vernieuwd tussen de 28 en 40 dagen volledig. In deze vier tot vijf weken moet je al verschil gaan zien. Sommige mensen zien al na twee weken gebruik verbetering in hun littekens, terwijl anderen meer tijd nodig hebben voordat ze resultaten zien.

Het belangrijkste bij het gebruik van deze creme (of enige andere vorm van behandeling tegen littekens) is om geduldig te zijn. Littekens hebben tijd nodig om te genezen en vaak duurt dit langer dan we willen. Het kan dus even duren voordat je resultaat ziet, maar resultaat komt!

Wondermiddel tegen littekens

Bij een wondermiddel tegen littekens is het belangrijk te onthouden dat niets een wondermiddel is. Het wondermiddel tegen littekens van Perfect Age is een combinatie van serum, crème en voeding van binnenuit. Het beste resultaat haal je door:

 • Gebruik te maken van het Correcting Serum;
 • Gebruik te maken van de Renew Cream 24;
 • Gezonde voeding of als ondersteuning de Beauty Optimizer als supplement te gebruiken.

Het resultaat is per persoon verschillend en dat ontkracht ook de denkwijze dat er een wondermiddel tegen littekens zou bestaan. Bij de ene worden littekens veel minder zichtbaar, bij de andere persoon verdwijnen de littekens daadwerkelijk.

Voeding bij littekens

Je huid wordt opgebouwd uit de voedingsstoffen die vanuit de spijsvertering via het bloed worden aangeleverd. Een gezonde levensstijl bevordert de voeding van binnenuit voor je huid. Je huid wordt gezonder en littekens verminderen sneller als je een gezonde levensstijl hebt.

Je kan naast gezonde voeding ook kiezen voor een voedingssupplement tegen littekens. Het supplement tegen littekens is de Beauty Optimizer. Hiermee ben je verzekert van de juiste variatie en hoeveelheid vitaminen en mineralen die je huid nodig heeft. Met 15 actieve vitaminen en mineralen geef je jouw huid van binnenuit wat het nodig heeft. Samen met het Correcting Serum en de Renew Cream 24H geeft dit een extra boost van binnenuit.

Hoe verzorg je littekens?

Als je de producten tegen littekens van Perfect Age gaat gebruiken, gebruik je dit stappenplan. Het verzorgen van littekens doe je met de volgende stappen:

 1. Maak de huid op en rond het litteken goed schoon met een cleanser of lauw water;
 2. Dep de huid droog met een zachte doek;
 3. Breng het Correcting Serum aan en masseer dat op en rondom het litteken in de huid;
 4. Als dat is ingetrokken masseer je de Renew Cream 24H op de huid.

Doe deze stappen iedere ochtend en iedere avond. Als je ervoor kiest om ook de Beauty Optimizer als supplement te gebruiken om de huid van binnenuit te verbeteren, neem je één capsule per dag bij het ontbijt of het avondeten.

Het bijzondere kenmerk van littekens

We vinden het als huidspecialisten erg belangrijk om te benadrukken dat littekens niet is zijn waar je je voor moet schamen. Ook mag het niet belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Littekens bewijzen onze wilskracht. Het bewijst dat we lichamelijk én mentaal hebben geleden en weer hersteld is. Uiteraard is het altijd fijn om een stralende en egale huid te hebben, zeker als je dat zelf kan bereiken.

Service van Perfect Age

Ben je benieuwd naar de werking van onze producten of heb je vragen over jouw aanpak van littekens? Plan een telefonisch consult in. Hierin kun je vrijblijvend persoonlijk advies krijgen.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België. Als betaalmethode heb je de keuze uit directe betaling, achteraf betaling of betaling in drie termijnen zonder meerkosten.