Huidverzorging

De beste tips en supplementen tegen acne

Supplementen acne – het klinkt misschien wat vreemd, maar het kan de oplossing zijn tegen een vette huid en acne klachten. Acne is een huidaandoening die ontstaat wanneer de talgklieren in de huid verstopt en ontstoken raken. Het is een veelvoorkomend probleem. Het is erg bekend bij jongeren, maar ook steeds meer volwassenen hebben last van acne. Maar wat is nu precies de oorzaak van acne? En welke rol kunnen voedingssupplementen hierbij spelen? Laten we hier eens dieper op ingaan.

Wat is acne en wat is de oorzaak?

Acne wordt vaak geassocieerd met de puberteit, maar het kan op elke leeftijd voorkomen. De oorzaak van acne is niet altijd eenduidig. Er zijn wel veel overeenkomsten te vinden bij mensen die last hebben van acne. De meest voorkomende oorzaken van acne zijn deze:

 • Hormonale veranderingen zoals in de pubertijd of een disbalans in de hormoonhuishouding op latere leeftijd;
 • Stress verhoogd ontstekingswaarden in het bloed waardoor je sneller kans hebt op de ontwikkeling van acne;
 • Een ongezond voedingspatroon waarbij de huid extra hard moet werken om talg af te voeren en onvoldoende voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen functioneren;
 • Genetische aanleg waarbij de verhoogde kans op acne wordt bepaald door het type huid en je huid extra verzorging vraagt.

Maar wees gerust, er zijn verschillende manieren om acne te behandelen en te beheersen, waaronder het gebruik van voedingssupplementen en verzorgingsproducten.

De rol van voedingssupplementen bij acne

Door onze westerse eetgewoonten en de afname van voedingswaarden in groenten, granen en fruit, zijn voedingssupplementen steeds belangrijker. Voedingssupplementen spelen ook vaak een belangrijke rol bij het behandelen van acne. Ze helpen je huid van binnenuit te voeden en te herstellen. Maar welke supplementen kun je dan het beste gebruiken bij huid acne?

Creatine tegen acne

Creatine is een supplement dat vaak geassocieerd wordt met acne, maar helaas zijn daar weinig resultaten van bekend. Het is wel een supplement om spiergroei te stimuleren en wordt daarom vaak door sporters gebruikt. Het kan vocht vasthouden waardoor je gewicht toeneemt en het kan buikkrampen en misselijkheid veroorzaken.

Vitamine C en D supplementen tegen acne

Vitamine C en D tegen acne kan het aantal ontstekingen van je huid verkleinen. Door een tekort aan vitamine C of D zou je meer last hebben van acne, zo wordt beweerd. Je huid is een complex orgaan wat naast vitamine C en D ook nog veel andere vitaminen en mineralen nodig heeft tegen acne.

Kan zink acne verergeren?

Hoewel zinkzalf bij verschillende huidklachten verlichting geeft, denk maar aan luieruitslag bij baby’s, doet dit product uiteindelijk weinig bij acne. Sterker nog: het kan acne zelfs wat verergeren omdat zinkcrèmes vaak ‘zwaar’ zijn en de poriën kunnen verstoppen.

Beauty Optimizer tegen acne

De Beauty Optimizer is een supplement dat helpt bij het behandelen van acne. Het is een alles-in-één beauty supplement dat de huid, het haar en de nagels voedt. Het bevat onder andere biotine, zink en vitamine A, het B-complex en C. Deze in totaal 15 actieve vitaminen en mineralen dragen allemaal bij aan een gezonde huid en het tegengaan van acne.

Het gebruik van dit voedingssupplement is een effectieve manier zijn om acne te bestrijden. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om ook aandacht te besteden aan je algemene gezondheid en voeding. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gebalanceerd dieet kunnen ook bijdragen aan een gezonde, stralende huid.

Beauty Optimizer: Gezonde huid, nagels en vitaminen tegen haaruitval

Voedingstips naast supplementen tegen acne

Naast het gebruik van supplementen, kan ook je voeding een grote rol spelen bij het behandelen van acne. Dit zijn voedingstips om acne symptomen te verminderen:

 • Eet een uitgebalanceerd dieet: Eet gezond en gevarieerd met voldoende groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Dit kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het verminderen van acne. Vochtrijk voedsel is ook belangrijk voor het constanter hydrateren van je huid.
 • Vermijd geraffineerde suikers en koolhydraten: Voedingsmiddelen met veel suiker, zoals suikerhoudende snacks, frisdrank en wit brood, kunnen de insulineproductie verhogen en ontstekingen bevorderen. Probeer zuiker zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.
 • Beperk gepasteuriseerde zuivelproducten: Studies tonen aan dat zuivelproducten, met name gepasteuriseerde magere melk, verband kunnen houden met een verhoogd risico op acne. Als je merkt dat zuivelproducten bij jou acne verergeren, probeer dan te testen met volle of rauwe zuivel.
 • Eet voedingsmiddelen met veel antioxidanten: Voedingsmiddelen zoals bessen, groene bladgroenten, noten en vette vis bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en acne en het bevorderen van een gezonde huid.
 • Zorg voor voldoende omega-3 vetzuren: Omega-3 vetzuren, te vinden in algenextract, vette vis zoals zalm, chiazaad en walnoten, hebben ontstekingsremmende eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor de huid.
 • Drink voldoende water: Voldoende hydratatie is belangrijk voor een gezonde huid. Water helpt bij het verwijderen van toxines en kan de huid gehydrateerd houden.
 • Beperk cafeïne en alcohol: Overmatige inname van cafeïne en alcohol kan dehydratatie en ontstekingen bevorderen. Matiging is hierbij belangrijk.
 • Vermijd overmatig vet voedsel: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde en transvetten kunnen ontstekingen in het lichaam verhogen. Probeer deze voedingsmiddelen te beperken om acne tegen te gaan.
 • Experimenteer met eliminatiediëten: Sommige mensen ervaren verbeteringen in hun acne door bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk uit hun dieet te verwijderen en te kijken of dit invloed heeft op hun huidconditie. Soms lukt het ook om acne tegen te gaan met een of twee dagen in de week vasten.

Perfect Sebo lijn tegen acne

Perfect Sebo is een verzorgingslijn dat speciaal ontwikkeld is om acne te bestrijden. Het bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en genezende ingrediënten die de huid van voeden en helpen om de talgproductie te reguleren. Gebruikers van Perfect Sebo melden vaak een verbetering van hun huid na enkele weken gebruik. Acne wordt direct tegengegaan met natuurlijke ingrediënten.

De Perfect Sebo lijn bestaat uit:

Perfect Sebo Intense Foam

Schuimende reiniging die zorgt voor reiniging van de acne-gevoelige en vette (probleem)huid. De foam is niet vet en parfumvrij. Reiniger die de huid in alle zachtheid zuivert zonder deze uit te drogen. Dankzij het talg regulerend effect verwijdert de mousse onzuiverheden, evenals het op de hoornlaag opgestapelde talg.

Perfect Sebo Foam Intense

Perfect Sebo Intense Mist

Na reiniging en het open zetten van de poriën is het belangrijk om de huid te voorzien van de Intense Mist. De actieve ingrediënten verwijderen dode huidcellen en het overtollige talg van de buitenste laag van de huid. De toegevoegde menthol zorgt voor een verfrissend effect. De Intense Mist lotion zuivert de huid in de diepte zonder haar te beschadigen. De huid moet zich van binnenuit herstellen. Daarbij is het reinigen en verzorgen van de opperhuid erg belangrijk. Deze lotion dringt tot diep in de poriën. Zo ben je verzekert van de juiste aanpak met natuurlijke werking.

Perfect Sebo Serum

Het Perfect Sebo Serum is een talg-regulerende gel met heel lichte structuur. Het zorgt voor vernietiging van bacteriën en biedt tegelijkertijd een bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De opname van talg door de huid wordt weer gezond. Hierdoor verdwijnen puistjes. Het Sebo Serum is geschikt voor elk huidtype met neiging tot oneffenheden.

Perfect Sebo Cream

De Perfect Sebo Cream is een lichte crème, ontwikkeld voor de bestrijding van onzuiverheden en voor hydratatie van de huid. Dit resulteert in terugtrekkende poriën en zorgt ervoor dat de huid er egaal en fris uit komt te zien. Deze dagcrème voor acne en vette huid kun je los gebruiken, maar is extra effectief in combinatie met Perfect Sebo Serum.