Huidverzorging

Wat te doen tegen zonneallergie?

Als je een zonneallergie hebt, krijg je bij overmatig zonlicht (UV-straling) last van jeuk, vlekken, blaasjes en bultjes op je huid. Vooral als je een lichte huid hebt met weinig pigment, ben je extra vatbaar voor een zonneallergie. In deze blog behandelen we zonneallergie, de oorzaak ervan, tips tegen een zonneallergie en wat het beste werkt.

De oorzaak van zonneallergie

De oorzaak van een zonneallergie is niet bekend. Wel komen de symptomen vaak voor bij dezelfde groep mensen. Zoals gezegd komt zonneallergie vaak voor bij mensen met een extra lichte huidskleur. De allergische reactie krijgt meer kans als de huid weinig pigment bevat. Wanneer heb je een extra lichte huid? Een paar overeenkomsten zijn;

  • Blonde of rode/rossige haarkleur;
  • Lichte ogen (kleur maakt niet uit);
  • Dunne, gevoelige en lichte huid.

Je kan op iedere leeftijd een zonneallergie krijgen. De meest voorkomende vorm is de polymorfe lichteruptie.

Tips tegen zonneallergie

Welke tips kun je gebruiken tegen zonneallergie? Je kunt zelf al veel doen. Hierbij de tips die je direct kan opvolgen:

  • Logisch, maar vermijd direct zonlicht. Dat helpt een zonneallergie te voorkomen en als je al last hebt van een zonneallergie voorkomt het nog meer huidklachten.
  • Laat je huid langzaam wennen aan zonlicht. Laat je huid vroeg in het voorjaar al in aanraking komen met zonlicht. Zo leer je je huid met UV straling omgaan.
  • Gebruik lange mouwen, bedek je benen en draag een hoed (allemaal verkrijgbaar in dunne stofjes met mooie printjes😊).
  • Eet voldoende vochtrijk voedsel op zonnige dagen, hierdoor wordt je huid langere tijd van binnenuit gehydrateerd.
  • Gebruik een dagcrème met SPF 30.
  • Een supplement met vitamine A, C en hyaluronzuur helpt tegen de allergische reactie van je huid.

Wat moet je gebruiken tegen zonneallergie?

De aanpak tegen zonneallergie doe je via twee kanten: van buiten en van binnenuit. De producten die effectief zijn tegen zonneallergie zijn; Calming Lotion Spray, Suncare SPF30 en de Beauty Optimizer. Allen in één voordeelpakket met korting en gratis verzending.

Calming Lotion Spray

Je gaat zonneallergie tegen van buiten door vooral twee producten te gebruiken. De eerste is een kalmerende lotion. De Calming Lotion Spray helpt tegen jeuk, roodheid en geeft de huid extra weerstand. Invloeden van buitenaf worden geminimaliseerd en het heeft een ontstekingsremmende werking.

Calming Lotion

Suncare SPF30

Naast de lotion gebruik je de Suncare dagcrème van Perfect Age. Dit heeft een Sun Protection Factor van 30. Deze crème tegen zonneallergie is verrijkt met hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E. Hierdoor draagt het naast bescherming bij aan het minimaliseren van de dehydratatie van de huid. Je brengt de Suncare SPF30 (meerdere keren per dag) aanm nadat je het gezicht hebt verzorgd met je dagcrème (tip: Renew Cream 24H).

Suncare-SPF30

Beauty Optimizer

Je huid van binnenuit weerbaar maken tegen zonneallergie is net zo belangrijk als het gebruiken van verzorgingsproducten. Tegen zonneallergie heb je een mix nodig van vitaminen en mineralen waardoor je huid van binnenuit gevoed wordt. Dat doe je met de Beauty Optimizer. Met één capsule per dag heb je voldoende binnen van 15 actieve ingrediënten, waaronder vitamine A, B, C en H. Ook bevat dit supplement hyaluronzuur, Q10 en bioflavenioden.

beauty optimizer sfeer 1

Het alles-in-1 pakket tegen zonneallergie

Door zonneallergie tegen te gaan van binnenuit én buitenaf heb je dubbel effect en een snelle werking. Dit wordt ondersteund door onze service: wij verzenden iedere werkdag om 23:00uur. Wij bieden gratis verzending en je kan betalen met je favoriete betaalmethode.