Huidverzorging

De 5 beste tips tegen rimpels

beste tips tegen rimpels

De vijf tips tegen rimpels en rimpelvorming zijn opgesteld aan de hand van onderzoek en praktijkervaring. Rimpelvorming in de huid kent ook een aantal oorzaken, onder de tips tegen rimpels staan de meest voorkomende rimpelveroorzakers. Als je last hebt van rimpels vindt je misschien ook weetjes over je huid leuk en wat je tegen rimpels kan doen.

De 5 meest effectieve en beste tips tegen rimpels

 • Tip 1: vermijd zon of gebruik een SPF crème.
  Je huid verouderd snel van UV straling. Doordat je huid ouder wordt, zal de huid hierdoor sneller uitdrogen met alle verouderingsgevolgen van dien. Wel is de zon belangrijk voor de aanmaak van Vitamine D, echter is dat bij volwassenen al met alleen het gezicht en de handen met een kwartier tot half uur genoeg.
 • Tip 2: verminder of stop met roken
  Door de vernauwing van bloedvaten en afbraak van elasticiteit vergroot roken de vorming van rimpels. Veel minder roken of zelfs stoppen met roken zal je huid sparen. Met onze producten kun je de schade beperken en deels oplossen.
 • Tip 3: verminder stress
  Door stressvolle periodes ontstaan er meer lijntjes en rimpels en de huid wordt slapper. Door een te hoog cortisol gehalte wordt het collageen in de huid afgebroken.
 • Tip 4: zorg voor een gezonde hormoonbalans
  Wanneer het hormoon oestrogeen afneemt, wordt de huid dunner en verliest het elasticiteit. Wanneer hormonen uit balans zijn, heeft je lichaam extra ondersteuning nodig om de huid te voeden.
 • Tip 5: verzorg je huid op een goede manier
  De juiste uiterlijke verzorging tegen huidveroudering is heel belangrijk. Combineer dit van binnenuit met de juiste supplementen. Het meeste effect tegen huidveroudering heb je met een aanpak van binnenuit én buitenaf.

Weetjes over huidveroudering

beste tips tegen rimpels huidveroudering

Altijd al afgevraagd waar huisstof vandaan komt? Een gezonde huid verliest elke minuut zo’n 30.000 cellen. Ongeveer de helft van alle stof zijn dode huidcellen.

beste tips tegen rimpels oppervlakte huid

Bij een volwassenen kan de huid een oppervlakte tot wel 2m² groot zijn en wel 20kg wegen. Daarmee is je huid het grootste orgaan van je lichaam.

beste tips tegen rimpels huidvernieuwing

Met de aanmaak van nieuwe cellen en het verlies van oude cellen vernieuwd een gezonde huid zich iedere 28 dagen volledig.

beste tips tegen rimpels vochtbalans huis

Zonder inspanning verliest je huid zo’n 1 liter water per dag. Tijdens intensieve beweging verliest je huid zo’n 1 liter per uur. Je huid bestaat voor 80% uit water.

De beste tips tegen rimpels

De meest effectieve tips tegen huidveroudering en huidverslapping is een combinatie van beide kanten. Met onze supplementen voedt je de huid van binnenuit, terwijl je met onze cosmeceuticals de veroudering van de huid van buitenaf tegengaat. Bewezen succesvol tegen fijne lijntjes, littekens en rimpels.

Onze skinbooster formule met hyaluronzuur kan tot wel 30 keer haar eigen gewicht aan vocht vasthouden en zorgt er dus onder andere voor dat de huid elastisch en vol blijft. Een natuurlijk proces met binnen enkele weken resultaat. Het Hyaluronzuur Voordeelpakket ondersteund de huid van binnen en buiten.

De Eye and Lip Contour Cream heeft een huidversterkend effect rond ogen en lippen. Ook worden wallen verminderd, de huid rondom de ogen wordt frisser  en vochtophopingen verminderen. Tenslotte vervagen rimpels en fijne lijntjes en lippen zijn voller en worden gelift.

Deze producten werken effectief tegen rimpel. Voor verzorging van buiten en ondersteuning van binnenuit.

Tips om rimpelvorming tegen te gaan

Rimpelveroorzakers

rimpelveroorzakers beste tips tegen rimpels

Vanaf je 25ste levensjaar begint je huid in elasticiteit en vochtopslagcapaciteit af te nemen. Ieder jaar is verantwoordelijk voor 1% achteruitgang. Blijf je huid goed verzorgen van binnenuit en van buitenaf.

tips tegen rimpels temperatuur (1)

Een te lage luchtvochtigheid en een te grote wisseling van temperatuur tussen ruimtes of van binnen naar buiten veroorzaakt huidveroudering. Ook wordt je huid sneller oud bij veelvuldige blootstelling aan vervuilde lucht door bijvoorbeeld uitlaatgassen.

tips tegen rimpels voeding

Een tekort aan gezonde voedingsstoffen en het eten en drinken van suikerhoudende en alcoholische voedingsmiddelen zijn mede-veroorzakers van rimpels en huidveroudering.

tips tegen rimpels uv straling

Ultraviolet-A stralen (tussen 315nm en 400nm) kunnen diep in de huid dringen. Hierdoor beschadigen ze de elastische vezels van de diepere huidlagen. Dit zorgt voor uitdroging met rimpels en huidvlekjes als gevolg.