Huidverzorging

Skinbooster behandeling; hoe werkt het?

Skinboosters in algemene zin worden ook wel meso-therapie genoemd. Een meso therapie is een behandeling waarbij een injectie in de huid wordt gedaan. Stofjes waar hele kleine hoeveelheden in de huid worden gebracht om het gewenste effect te behalen: gladdere huid, minder rimpels en huidverslappingen tegengaan. Deze meso therapie wordt, als het goed gedaan wordt, vrijwel pijnloos uitgevoerd. De skinbooster wordt op maat gemaakt van de cliënt: diepte, materiaal en hoeveelheid zijn samen met de arts samen te stellen.

Wat zit er in skinboosters zoals meso therapie?

De samenstelling van skinboosters is verschillend per praktijk en merk. De meeste therapieën  zijn gebaseerd op hyaluronzuur. Dit is een stofje die van nature voorkomt in de huid. Het reguleert de vochtbalans en helpt rimpels te voorkomen en bestaande te verminderen. Ook worden er vaak vitaminen en mineralen aan toegevoegd waar je huid wat aan kan hebben. Belangrijk hierbij is te weten dat de injecties niet blijvend werken. Je hebt meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat te krijgen. Eenmaal een skinbooster gezet is het ongeveer iedere 6 maanden nodig de meso therapie te herhalen.

hoe werkt hyaluronzuur

Skinbooster prijs; wat kost het?

De prijs van een skinbooster is afhankelijk van de samenstelling en of je een losse koopt of een hele behandeling. Als je iedere 6 maanden terugkomt ben je als klant interessanter voor een praktijk dan eenmalige injecties. De prijs van een skinbooster behandeling ligt tussen de € 150 en € 800, al zijn er ook behandelingen van meer dan € 1000 verkrijgbaar. Afhankelijk van het product wat je in je huid spuit, wordt de prijs bepaald. De hoeveelheid varieert tussen de 1ml en 5ml. Sommige skinboosters kosten per 1 ml €300,-.

Hoe lang werken skinboosters?

De meeste meso behandelingen zijn na 6 tot 8 maanden weer nodig. De ingespoten stofjes worden door het lichaam weer afgevoerd, en het is vaak maar enkele milliliters. Het resultaat is na enkele maanden vanaf de eerste injectie zichtbaar. Om het resultaat te behouden moet je een skinbooster behandeling blijven herhalen. De werking neemt af bij zo’n 6 maanden, zodat je tussen de 6 en 8 maanden een volgende behandeling nodig hebt. Omdat voor veel mensen de prijs dan tegenvalt, wordt er vaak gekozen voor goedkopere varianten. Goedkope skinboosters zijn in kwaliteit vaak erg laag. Let ook goed op door wie de injectie wordt gezet.

Wie mag een skinbooster behandeling uitvoeren?

Een skinbooster behandeling met een injectie mag alleen gezet worden door een cosmetisch arts. Hierdoor zijn de behandelingen vaak duur. De arts kijkt naar je type huid, de conditie en adviseert je welk type booster en de injectie.

Zelf skinbooster uitvoeren

Je kan zelf ook een skinbooster behandeling uitvoeren. Ook zonder een universitaire opleiding. Niet een skinbooster met injectie, maar een skinbooster van binnenuit. Perfect Age, opgericht in 2005 door een cosmetische arts, heeft supplementen ontwikkeld die je eenvoudig kan innemen. Deze capsules, waar je er 1 per dag van nodig hebt, geven de huid van binnenuit een boost en gaan rimpels en huidveroudering tegen.

De twee skinboosters van Perfect Age

Hyaluronzuur Skin Booster

Het eerste supplement is het Hyaluronzuur Skin Booster. Dit is een capsule met 200mg hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een belangrijk actief ingrediënt die in je huid de functie heeft om op te vullen. Het functioneert als een vochtbuffer. Als de buffer gevuld is, is de huid glad en glanzend. Is de buffer leeg, ontstaat er dofheid komt er rimpelvorming. Dit supplement neem je in tegen bestaande rimpels en huidverslapping.

skin booster hyaluronzuur capsules

Beauty Optimizer.

Dit supplement bevat naast hyaluronzuur ook 13 andere actieve ingrediënten, zoals Q10, koper, vitamine A, vitamine B-complex en vitamine C. De vitaminen en mineralen hebben een opbouwende functie die ingezet worden tijdens de aanmaak van nieuwe cellen. Dit supplement neem je in tegen fijne lijntjes en beginnende rimpelvorming. Ook gebruik je dit supplement tegen pigmentvlekken.

Beauty optimizer pillen anti aging huid haar nagels capsules