Huidverzorging

Rimpels rond de mond

rimpels rond mond eye and lip contour

Rimpels rond de mond: een deskundige kijk op oorzaken en oplossingen

Rimpels rond de mond, we krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden. Maar dat betekent niet dat niets tegen te doen is. In dit artikel duiken we dieper in op de oorzaken van deze rimpels en bespreken we verschillende manieren om ze te verminderen of zelfs te verwijderen.

Oorzaken van rimpels rond de mond

Rimpels rond de mond ontstaan door een combinatie van factoren. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit en natuurlijke hydratatie. Dat leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Bovendien kan de constante beweging van de mond bij praten, lachen en eten bijdragen aan de vorming van deze rimpels.

Daarnaast spelen externe factoren zoals blootstelling aan de zon en roken ook een rol. Deze factoren versnellen het verouderingsproces van de huid, waardoor rimpels rond de mond sneller ontstaan. De oorzaak van rimpels rond de mond kan dus verschillend zijn.

Rimpels rond de mond verwijderen

Er zijn verschillende manieren om rimpels rond de mond te verwijderen. Je kunt kiezen voor een kunstmatige, niet lichaamseigen aanpak. Ook is een oplossing om je rimpels van binnenuit aan te pakken, in combinatie met een goede crème.

Fillers tegen rimpels rond mond

Een voorbeeld van een niet lichaamseigen oplossing is het inspuiten van fillers. Dit zijn injecties die onder de huid worden aangebracht. Daarmee voegen je volume toe om rimpels op te vullen. Het effect van fillers is tijdelijk, je lichaam voert deze stoffen af omdat ze er niet horen. Ook moet je een fillerbehandeling na een bepaalde tijd worden herhaald.

De kosten van een fillerbehandeling voor rimpels rond de mond zijn zo’n €260 per behandeling. Dit moet ongeveer iedere zes tot twaalf maanden herhalen.

Laserbehandeling tegen rimpels rond mond

Een andere optie is laserbehandeling. Hierbij worden lichtstralen gebruikt om de huid te stimuleren om meer collageen te produceren. Daarmee wordt de huid strakker en rimpels verminderen. De kosten voor een laserbehandeling tegen rimpels rond de mond zijn ongeveer €375 per behandeling. Dit moet je om de vier tot zes weken herhalen. De meeste mensen hebben ongeveer zes tot acht behandelingen nodig.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel deze behandelingen effectief kunnen zijn, ze ook risico’s met zich meebrengen. Daarom is het essentieel om een gekwalificeerde professional te raadplegen voordat je een beslissing neemt.

Tips tegen rimpels rond de mond

Je kunt zonder te snijden of injecteren ook de rimpels rond je mond verminderen. Je huid wordt van binnenuit gevoed en krijgt van buitenaf veel negatieve invloeden. Deze tips gelden voor rimpels rond de mond, maar ook voor rimpels op het voorhoofd bijvoorbeeld. Dit zijn tips die je direct kan toepassen:

  • Zonbescherming: Blootstelling aan de zon kan de huidveroudering versnellen. Gebruik altijd een breedspectrum zonnebrandcrème met minstens SPF 30 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  • Hydratatie: Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Gebruik een vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huidtype.
  • Gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging, kan bijdragen aan een gezonde huid.
  • Roken en alcohol: Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen de huidveroudering versnellen. Overweeg te stoppen met roken en beperk alcoholinname.
  • Retinoïden: Retinoïden zijn afgeleiden van vitamine A. Deze vitamine helpt bij het verminderen van rimpels en het stimuleren van collageenproductie.
  • Huidverzorgingsproducten met antioxidanten: Antioxidanten zoals vitamine C kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen en bijdragen aan een jeugdiger uiterlijk.
  • Hyaluronzuur: Hyaluronzuur is een ingrediënt dat de huid hydrateert en voller maakt. Daardoor worden rimpels minder zichtbaar. Er zijn huidverzorgingsproducten en behandelingen met hyaluronzuur beschikbaar.
  • Goede huidverzorgingsroutine: Een consistentie huidverzorgingsroutine is belangrijk. Reinig je huid dagelijks, een regelmatige peeling helpt dode huidcellen te verwijderen en gebruik producten die geschikt zijn voor jouw huidtype.
beste anti wallen creme

Rimpels rond de mond verminderen met oefeningen

Naast behandelingen zijn er ook oefeningen die je kunt doen om rimpels rond de mond te verminderen. Deze oefeningen richten zich op het versterken van de spieren rond de mond, waardoor de huid strakker wordt en rimpels minder zichtbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n oefening is het uitrekken van de mond alsof je lacht, en vervolgens de lippen naar binnen vouwen. Houd deze positie een paar seconden vast en herhaal de oefening meerdere keren per dag.

Professionele producten voor minder rimpels rond de mond

Vanuit de professionele huidverzorging in beautysalons, met doorontwikkelde producten en innovatieve ingrediënten, is Perfect Age ontstaan. Opgericht door een cosmetisch arts en een team van specialisten, al meer dan 18 jaar. Onze producten zijn cosmeceuticals: huidverzorgingsproducten met genezende werking. Dat zorgt voor duurzaam resultaat, daadwerkelijke huidverzorging die diep in de huid dringt.

Eye and Lip Contour Cream

De Eye and Lip Contour Cream van Perfect Age is speciaal ontwikkeld voor de dunne en gevoelige huid rond je mond en ogen. De crème heeft voedende en verzorgende ingrediënten en verstevigd je huid op een natuurlijke manier. De fruitextracten en vitaminen zorgen voor voeding en hydratatie van de huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Naast onze huidverzorgingsproducten hebben we twee supplementen, de Hyaluronic Skin Booster met hyaluronzuur en de Beauty Optimizer. Daarmee ondersteun je je huid van binnenuit en voeg je actieve vitaminen en mineralen toe op plekken waar een crème of serum niet komt.

Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden. Gratis verzending in Nederland en België.

Aanbevolen producten bij rimpels rond mond: