Gezondheid, Huidverzorging

Hoe ga je jeuk van binnenuit tegen?

jeuk van binnenuit tegengaan

Ervaar jij ook regelmatig die vervelende jeuk van binnenuit? Het is een probleem dat veel mensen ervaren, maar waar niet altijd even gemakkelijk een oplossing voor te vinden is. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van deze jeuk en geven we je enkele handige tips tegen jeuk.

Wat is jeuk van binnenuit?

Jeuk van binnenuit is een prikkeling die vaak wordt beschreven als een kriebelend gevoel onder de huid. Het kan overal op het lichaam voorkomen en kan variëren van mild tot intens. Het is een complex fenomeen dat kan worden veroorzaakt door verschillende factoren.

Mogelijke oorzaken van jeuk van binnenuit

Jeuk kan van binnenuit veroorzaakt worden door verschillende onderliggende oorzaken, vaak gerelateerd aan interne medische aandoeningen of lichaamssysteem, brede problemen. Hier zijn 6 mogelijke oorzaken van jeuk van binnenuit:

 1. Allergische reacties: Allergieën voor voedingsmiddelen, insectenbeten of allergenen in de omgeving kunnen jeuk veroorzaken. Dit kan zich ontwikkelen in huiduitslag, netelroos of andere allergische reacties. Vaak zie je een licht rode verkleuring of ervaar je alleen maar jeuk van binnenuit, zonder dat je aan de huid iets ziet. Allergieën onderdruk je vaak door je weerstand hoog te houden.
 2. Huidaandoeningen: Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, contactdermatitis of schimmelinfecties kunnen ernstige jeuk veroorzaken. Deze aandoeningen hebben vaak een interne component, zoals een overreactie van het immuunsysteem. Met voldoende vitaminen en mineralen ga je vaak deze huidontstekingen en irritatie tegen en ben je minder gevoelig voor triggers.
 3. Interne aandoeningen: Verschillende medische aandoeningen kunnen jeuk als symptoom hebben. Voorbeelden zijn leverziekte, nierproblemen, diabetes, schildklieraandoeningen en bloedziekten. Deze aandoeningen kunnen leiden tot jeuk als gevolg van de ophoping van toxines, veranderingen in de huidstructuur of hormonale onbalans.
 4. Neuropathische jeuk: Dit type jeuk wordt veroorzaakt door afwijkingen in de zenuwen en kan voorkomen bij aandoeningen zoals multiple sclerose, neuropathieën of zenuwbeschadiging.
 5. Medicatie: Sommige medicijnen, zoals opioïden, antibiotica en chemotherapie, kunnen jeuk als bijwerking veroorzaken. Dit staat bekend als medicamenteuze jeuk.
 6. Systemische aandoeningen: Auto-immuunziekten zoals lupus of reumatoïde artritis kunnen gepaard gaan met jeuk als een van de symptomen. Het immuunsysteem kan zich richten op de huid, wat leidt tot ontsteking en jeuk.

In de meeste situaties is het belangrijk om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Met het supplement Beauty Optimizer ga je jeuk van binnenuit tegen. Van buiten gebruik je de Calming Lotion Spray met een kalmerende en ontstekingsremmende werking.

Health & Beauty Optimizer

Met voeding jeuk van binnenuit tegengaan

Voeding kan soms een rol spelen bij het verminderen van jeuk. Vooral als de jeuk het gevolg is van huidproblemen. Hier zijn enkele voedingsmiddelen en voedingsstoffen die mogelijk kunnen helpen:

 1. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals vette vis (zalm, makreel, sardines), lijnzaad, chiazaad en walnoten, kunnen ontstekingen verminderen en de gezondheid van de huid bevorderen.
 2. Antioxidantrijke voedingsmiddelen, zoals bessen (bosbessen, frambozen), groene thee, en donkere bladgroenten (spinazie, boerenkool), kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de huidgezondheid.
 3. Vitamine E helpt bij hydratatie van de huid en vermindert jeuk. Vitamine E vindt je in noten, zaden en plantaardige oliën zoals tarwekiemolie.
 4. Vitamine C, te vinden in citrusvruchten, kiwi, paprika en broccoli, kan helpen bij het genezen van de huid en het verminderen van ontstekingen.
 5. Het handhaven van een gezonde darmflora met probiotica, zoals yoghurt, kefir en gefermenteerde voedingsmiddelen, kan indirect helpen bij het verminderen van huidproblemen die jeuk veroorzaken.
 6. Het drinken van voldoende water en eten van vochtrijk voedsel is essentieel om de huid gehydrateerd te houden en kan helpen bij het verminderen van jeuk als gevolg van droge huid.

Het is belangrijk op te merken dat voeding geen wondermiddel is voor jeuk, vooral als de oorzaak ervan dieper ligt dan voeding alleen.

Tips tegen jeuk: wat kun je zelf doen?

Er zijn verschillende manieren om deze hardnekkige jeuk te bestrijden. Hieronder vind je een aantal handige tips:

 • Hydrateer je huid: Een droge huid kan jeuk veroorzaken. Het is daarom belangrijk om je huid goed te hydrateren met een vochtinbrengende crème.
 • Vermijd irriterende stoffen: Sommige stoffen kunnen je huid irriteren en jeuk veroorzaken. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden.
 • Neem een lauwwarm bad: Een lauwwarm bad kan helpen om de jeuk te verminderen. Voeg eventueel wat havermout of baking soda toe aan het water voor een extra kalmerend effect.
 • Zorg voor een gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan het verminderen van jeuk. Denk hierbij aan voldoende beweging, een gebalanceerd dieet en het vermijden van stress.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het is daarom belangrijk om verschillende methoden uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt.

Met de Beauty Optimizer jeuk van binnenuit tegengaan

Het supplement Beauty Optimizer is ontwikkeld door een cosmetisch arts en zijn team van huidspecialisten. Net zoals vele anderen die met succes hun jeuk hebben overwonnen, kun je erop rekenen dat deze vitaminen en mineralen je jeuk zullen verminderen of volledig wegnemen.

De Beauty Optimizer bestaat uit 15 verschillende vitaminen en mineralen die jeuk van binnenuit tegengaan. Je huid is niet gebaat bij één of twee soorten of specifieke stofjes. Je moet je huid ondersteunen met alles wat het nodig heeft. Vitamine A, het B-complex, vitamine C en Biotine (vitamine H), hyaluronzuur, Q10, en Bioflavenoiden geven je huid een boost van binnenuit. Een capsule per dag is voldoende. De meeste mensen merken naar enkele dagen al verschil. Je huid vernieuwd zich iedere 30 tot 40 dagen. Meestal zijn de klachten sterk verminderd of helemaal weg in twee tot drie maanden.

Jeuk van buiten tegengaan

Om de jeuk van buiten tegen te gaan heeft Perfect Age een lotion ontwikkeld met genezende, ontstekingsremmende en kalmerende ingrediënten. Het aanbrengen doe je een of twee keer per dag, afhankelijk van hoe je huid voelt.

Speciaal voor jeuk in het gezicht is er de Renew Cream 24H. Deze voedt de huid met onder andere vitamine A, C en E. Ook geeft het een langdurige hydratatie wat goed is tegen irritatie en uitdroging. Je huid blijft gezond zonder schadelijke invloeden van buiten of binnenuit.