Huidverzorging

Hyaluronzuur ontdekken; van serum tot supplement

Hyaluronzuur, of hyaluronic acid, is een krachtige stof die je waarschijnlijk al eens tegen bent gekomen in de wereld van huidverzorging. Misschien heb je het gezien op de verpakking van je favoriete serum, crème of zelfs in de vorm van een supplement. Maar wat is hyaluronzuur precies en wat doet het voor je huid en lichaam? Laten we deze vragen samen ontdekken.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, ook wel hyaluronan genoemd, is een lichaamseigen stof. Het is een soort suiker dat van nature in onze huid, bindweefsel en gewrichten voorkomt. Het heeft het unieke vermogen om grote hoeveelheden water aan zich te binden, waardoor het een sleutelrol speelt in het hydrateren van onze huid en het soepel houden van onze gewrichten.

Wat doet hyaluronzuur?

Wat doet hyaluronzuur met je huid? Hyaluronzuur fungeert als een soort spons voor onze huid. Het trekt water aan en houdt het vast. Daardoor blijft onze huid gehydrateerd en vol. Door de jaren heen wordt de productie van dit stofje in ons lichaam minder. De huid verslapt, er treedt rimpelvorming en de glans wordt minder.

Met producten waar hyaluronzuur in zit heb je de oplossing. Het resultaat? Een gezond uitziende, stralende huid met minder zichtbare fijne lijntjes en rimpels. Maar het doet meer dan alleen hydrateren. Het ondersteunt ook de productie van collageen, een eiwit dat essentieel is voor een stevige huidstructuur.

hyaluronzuur inzetten voor een gezonde huid

Laag en hoog moleculair hyaluronzuur; een technisch weetje

Het is misschien wel de eerste keer dat je leest over laag of hoog moleculair hyaluronzuur. De werking van dit stofje in je huid is afhankelijk van hoe diep het in je huid kan doordringen. Je huid bestaat uit cellen, die weer bestaan uit moleculen.

Als je hyaluronzuur wilt gebruiken, kies dan voor de producten van Perfect Age. Deze zijn laag moleculair, wat betekend dat het hyaluronzuur zo groot is als kleine moleculen. Hoog moleculair hyaluronzuur is simpelweg te groot om diep in de huid door te dringen.

Hoe gebruik je hyaluronzuur?

Om je huid weer de vochtbuffer en glans te geven die het had toen het hyaluronzuur nog voldoende aanwezig was, zijn drie stappen nodig. Neem iedere dag een hyaluronzuur supplement in. Gebruik een hyaluronzuur serum het hoge concentratie. Dit geeft je huid een boost en dringt tot diep in de huidlagen door. Voor de verzorging door de dag heen gebruik je en creme met vitamine A, C en E. Die verzorgt de buitenste huidlagen en heeft een veel langere werking dan het serum.

Hyaluronzuur Serum: Een boost voor je huid

Een hyaluronzuur serum met hoge concentratie geeft je huid wat het nodig heeft. Het gebruik van dit serum is een van de beste manieren om je huid te voorzien van dit krachtige ingrediënt. Een goed hyaluronzuur serum heeft een lichte, snel absorberende textuur en kan diep in de huidlagen doordringen. Een serum dringt dieper door dan bijvoorbeeld een crème. Een paar druppels per dag kunnen al een groot verschil maken in de uitstraling van je huid. Breng het Intense Hyaluronic Serum aan nadat je je huid gereinigd hebt en voordat je een creme aanbrengt.

hyaluronic acid serum hyaluronic serum hyaluronzuur serum
Renew Cream dagcreme anti-aging collageen vitamine A c en E

Hyaluronzuur Crème: Hydratatie en bescherming

Een zogenaamde hyaluronzuur crème is een uitstekende keuze voor diegenen die hun huid willen hydrateren. De crème vormt een beschermende barrière op het huidoppervlak, waardoor het vocht in de huid blijft en schadelijke invloeden van buitenaf worden geweerd.

In tegenstelling tot het serum,  heeft de crème een andere functie. De werking van een crème is totaal anders als dat van een supplement of serum. Hyaluronzuur in een crème gaat niet werken. Bij het optimaliseren van de vochtbuffer in je huid moet je een crème gebruiken met vitamine A, C en E. Ook moet die crème antibacterieel en ontstekingsremmend zijn.

De Renew Cream 24H van Perfect Age is zo’n crème. Niet met hyaluronzuur, maar met de vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je huid gezond te houden. Tegelijkertijd bescherm je jouw huid tegen externe factoren zoals vervuiling en UV-straling.

Hyaluronzuur Supplement: De beste aanpak van binnenuit

Je huid wordt van binnenuit gevoed en tussen de 28 en 40 dagen volledig vernieuwd. Nieuwe huidcellen worden van binnenuit aangemaakt. Naast huidverzorgingsproducten verzorg je je huid ook met een hyaluronzuur supplement. Dit supplement is bedoeld om de natuurlijke productie van hyaluronzuur in je lichaam te ondersteunen. Ze kunnen een goede optie zijn als je merkt dat je huid extra droog is of als er huidverslapping of rimpelvorming ontstaat.

Door het constante vernieuwingsproces van onze huid, heeft het op iedere leeftijd zin om hyaluronzuur supplementen te gebruiken. Ook jarenlange rimpelvorming kan verminderen door het gebruik van hyaluronzuur supplementen.

Perfect Age en Hyaluronzuur

Perfect Age is een merk dat de kracht van hyaluronzuur erkent en ernaar streeft om dit ingrediënt op effectieve wijze in onze producten te verwerken. Of je nu kiest voor de Intens Hyaluronic Serum, Renew Crème of het hyaluronzuur supplement Hyaluronic Skin Booster, je kunt erop vertrouwen dat je kiest voor producten van hoge kwaliteit die de gezondheid en schoonheid van je huid ondersteunen. Voor een complete opbouw in de huid is de combinatie van de producten uiteraard de beste keuze.

Ervaar zelf de kracht van hyaluronzuur en ontdek wat het kan doen voor jouw huid en welzijn. Het is nooit te laat om te beginnen met het geven van de zorg die je huid verdient. En vergeet niet, ware schoonheid komt van binnenuit!

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.