Gezondheid, Huidverzorging

Hoe verzorg je een uitgedroogde huid?

huid uitgedroogd Perfect Age (1)

Heb je last van een huid uitgedroogd? Je bent niet de enige. Vooral in de koudere maanden en tegen het einde van de winter kan onze huid uitdrogen. Dit kan leiden tot een trekkerig gevoel, jeuk en zelfs zichtbare schilfering. Maar wat is nu precies de belangrijkste oorzaak van een droge huid en, belangrijker nog, wat kun je ertegen doen?

Wat veroorzaakt een droge huid?

De belangrijkste oorzaak van een droge huid is een verstoring in de vochtbalans van de huid. Dit kan komen door externe factoren zoals het weer, maar ook door interne factoren zoals je voedingspatroon en hydratatie. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom je huid uitgedroogd is:

 1. Klimaatverandering: Bij een lage luchtvochtigheid, vooral na de wintermaanden, kan als gevolg hiervan je huid uitgedroogd raken.
 2. Verwarmingssystemen: Tijdens de koudere maanden gebruiken mensen vaak verwarmingssystemen in huis en op het werk. Dat zorgt voor een verschil in luchtvochtigheid binnen en buiten. Dat kan een uitgedroogde huid veroorzaken.
 3. Wind en kou: De wind en bij koud weer, zeker in de winter of het vroege voorjaar, vraagt veel van je huid. De vochtbuffer wordt extra aangesproken waardoor je huid sneller uitdroogt.
 4. Warmere temperaturen: Zodra het lente wordt, kunnen de temperaturen nog steeds schommelen. Overmatig douchen of warme baden nemen kan je huid uitdrogen.
 5. Gebrek aan hydratatie: Mensen drinken vooral in koudere maanden veel minder water.
 6. Gebruik van agressieve zeep en reinigingsmiddelen: Sommige zepen en reinigingsmiddelen kunnen de natuurlijke oliën van de huid wegnemen, waardoor je huid uitgedroogd en geïrriteerd raakt.

Hoe verzorg je een uitgedroogde huid?

Het verzorgen van een uitgedroogde huid vraagt om een zachte, maar effectieve aanpak. Hier zijn zeven tips om een uitgedroogde huid te helpen voorkomen en zelf te behandelen:

 1. Hydrateer van binnenuit: Je huid is je grootste orgaan. Drink voldoende water gedurende de dag om je lichaam en je huid gehydrateerd te houden. Vochtrijk voedsel eten geeft een veel langere hydratatie wat erg goed is tegen een uitgedroogde huid.
 2. Gebruik een milde reiniger: Kies voor milde, hydraterende reinigingsmiddelen die de huid niet strippen van haar natuurlijke oliën. Vermijd agressieve zepen en reinigingsmiddelen die de huid kunnen uitdrogen. De Soft Cleansing Milk is daar speciaal geschikt voor.
 3. Beperk blootstelling aan heet water: Langdurige blootstelling aan heet water tijdens douchen of baden kan de huid uitdrogen. Probeer warm water te gebruiken in plaats van heet water en beperk de tijd onder de douche.
 4. Gebruik een vochtinbrengende crème: Breng na het reinigen een vochtinbrengende crème aan om de huid te hydrateren en te beschermen tegen vochtverlies. Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype en bij voorkeur een die ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, glycerine of vitamine A, C en E, die de huid helpen vocht vast te houden.
 5. Gebruik een luchtbevochtiger: Vooral in droge ruimtes of tijdens de wintermaanden kan de lucht binnenshuis erg droog zijn. Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verhogen en de huid gehydrateerd te houden.
 6. Bescherm je huid tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan je huid uitdrogen en beschadigen. Gebruik een dagcrème met een SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 7. Voed je huid van binnenuit: Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren, die kunnen helpen bij het behouden van een gezonde huidbarrière. Denk hierbij aan voedingsmiddelen zoals vette vis, noten, zaden en avocado’s.

Door deze tips te volgen, kun je helpen voorkomen dat je huid uitdroogt en kun je een gezonde, gehydrateerde huid behouden. Bij eczeem of langdurige en ernstige uitdroging is het van belang om de aanpak langere tijd vol te houden. Meestal is dit in een periode van twee tot drie maanden te verbeteren.

Kan een droge huid herstellen?

Ja, als je huid uitgedroogd is kan deze zeker herstellen. Door de juiste verzorgingsroutine en producten te gebruiken, kun je de vochtbalans van je huid herstellen en de natuurlijke barrière versterken. Producten zoals de Hyaluronic Skin Booster van Perfect Age helpen je huid door het van binnenuit te voeden en te herstellen.

Je huid maakt iedere dag nieuwe huidcellen aan. In zo’n 30 tot 40 dagen heeft je lichaam weer een hele nieuwe huid. Door juist die aanmaak te ondersteunen met de juiste vitaminen en mineralen geef je je huid van binnenuit een gezonde boost.

Droge huid van binnenuit herstellen

Een droge huid heeft niet alleen externe verzorging nodig, maar ook voeding van binnenuit. De Hyaluronic Skin Booster van Perfect Age is ontwikkeld om je huid van binnenuit te hydrateren. Dit supplement bevat het essentiële mineraal hyaluronzuur die het vochtgehalte in je huid direct herstelt en versterkt.

Producten tegen een droge huid

 • Calming Lotion Spray: Een verzachtende spray die onmiddellijke verlichting biedt voor een droge, jeukende huid.
 • Renew Cream 24H: Een intensieve crème die de droge gezichtshuid 24 uur lang hydrateert en voedt.
 • Hyaluronic Skin Booster: Speciaal ontwikkelt supplement om de huid van binnenuit gezond te maken en te houden.
Hyaluronic Skin Booster Perfect Age 2
Renew Cream 24H Perfect Age 3
Calming Lotion Spray

Ontdek jouw oplossing voor een stralende huid

Bij Perfect Age begrijpen we hoe belangrijk het is om goed voor je huid te zorgen, vooral als je huid uitgedroogd is. Onze producten zijn speciaal geschikt om je huid te hydrateren, voeden en herstellen. Zo kun je weer genieten van een zachte, soepele en stralende huid. Ontdek nu onze Calming Lotion Spray, Renew Cream 24H en Hyaluronic Skin Booster en ervaar zelf het verschil. Jouw huid verdient het beste.