Huidverzorging

Stap voor stap grove poriën verkleinen

grove porien verkleinen pore refining cream perfect age (2)

Heb je last van grove poriën en weet je niet wat je moet doen? Misschien heb je al verschillende producten geprobeerd, maar zonder succes. Velen van ons hebben te maken met dit veelvoorkomende huidprobleem. Maar maak je geen zorgen, er zijn effectieve manieren om grove poriën te verkleinen en een gladdere, stralendere huid te krijgen.

Oorzaken van grove poriën

Voordat we ingaan op hoe je grove poriën kunt verkleinen, is het belangrijk om te begrijpen waarom we ze krijgen. Grove poriën zijn vaak het gevolg van een aantal factoren. Oorzaken van grove poriën kunnen zijn:

 • Overmatige talgproductie: Wanneer de talgklieren in de huid te veel olie produceren, kan dit leiden tot verstopping van de poriën. Dit kan vervolgens de poriën vergroten en hun uiterlijk veranderen.
 • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit en collageen. Het gevolg daarvan is het uitrekken van de poriën. Dit kan vooral merkbaar zijn op gebieden waar de huid vaak wordt blootgesteld aan zon en omgevingsfactoren, zoals het gezicht en de neus.
 • Genetica: Je genetische aanleg speelt een rol in de grootte van je poriën. Als je ouders grove poriën hebben, is de kans groter dat je deze ook hebt.
 • Huidtype: Mensen met een vette huid hebben vaak grotere poriën omdat de huid meer talg produceert. Talg kan zich ophopen in de poriën en deze doen opzwellen.
 • Blootstelling aan de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot beschadiging van het collageen en de elastine in de huid, waardoor de huid haar elasticiteit verliest. Dit kan resulteren in grotere poriën, vooral op gebieden zoals de neus en de wangen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat sommige van deze factoren niet volledig te vermijden zijn, zoals genetica en veroudering. Toch kunnen goede huidverzorging, zonbescherming en gezonde levensstijlgewoonten helpen om de grootte van poriën te verminderen en de gezondheid van de huid te bevorderen.

Tips: zo kun je zelf grove poriën verkleinen

Het verkleinen van grove poriën, vooral op het gezicht en de neus, kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om poriën te verkleinen. Hier zijn 8 tips om grove poriën aan te pakken:

 1. Reiniging: Zorg voor een goede reinigingsroutine om overtollige olie, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Kies een milde, niet-comedogene reiniger die de huid niet uitdroogt. Twee keer per dag de huid reinigen is voldoende. Overmatig reinigen kan echter averechts werken, omdat het de huid kan aanzetten tot meer olieproductie. Gebruik hiervoor de Soft Cleansing Milk.
 2. Doe een huidpeeling: Gebruik regelmatig exfoliërende producten, zoals salicylzuur of glycolzuur. Deze helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en kunnen de poriën minder opvallend maken. Overdrijf dit echter niet, want te veel exfoliatie kan de huid irriteren. Een keer per twee weken is voor de meeste mensen voldoende. Gebruik hiervoor de Night Peel met 8% glycolzuur voor thuisgebruik.
 3. Stomen: Af en toe stomen kan helpen om de poriën tijdelijk te openen, waardoor het gemakkelijker wordt om vuil en talg te verwijderen. Stomen kan je huid uitdrogen, dus doe het niet te vaak en smeer na het stomen je huid in met een verzorgende crème.
 4. Huidmasker: Vitamine C en Glycolzuur gezichtsmaskers kunnen helpen bij het absorberen van overtollige olie en onzuiverheden, waardoor de poriën minder opvallen.
 5. Hydratatie: Zorg voor voldoende hydratatie, zelfs als je een vette huid hebt. Kies voor een lichte, olievrije creme om de huid in balans te houden en overmatige olieproductie te voorkomen. Eet voldoende vochtrijk voedsel zodat hydratatie lang door blijft gaan.
 6. Zonbescherming: Bescherm je huid tegen de zon met een breed spectrum zonnebrandcrème. Blootstelling aan de zon kan de poriën vergroten en de huid beschadigen. De Suncare SPF30 geeft je de mogelijkheid van een zonbescherming én dagcrème in één product.
 7. Gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en lichaamsbeweging kan de gezondheid van de huid verbeteren.
 8. Professionele behandelingen: Overweeg professionele behandelingen zoals chemische peelings, microdermabrasie of lasertherapie. Deze kunnen helpen bij het verminderen van de grootte van de poriën, maar overleg altijd met een professional voordat je een behandeling ondergaat.
 9. Gebruik de Pore Refining Cream voor het verkleinen van grove poriën. Ontwikkeld door een bekende cosmetische arts en een team van specialisten met veel succes. De Pore Refining Cream is geschikt voor thuisgebruik en in beautycenters. Het past bij alle huidtypes, maar is speciaal ontwikkeld voor de gemengde en vettere huid.
Perfect Age

Grove poriën op de neus verkleinen: stap voor stap naar een fijne huid

Als je op zoek bent naar manieren om grove poriën op je neus te verkleinen, is de Pore Refining Cream de oplossing. Een van de meest effectieve manieren om poriën te verkleinen bestaat uit drie stappen:

 1. Reinig je huid. De Soft Cleansing Milk is ontwikkeld om diep in de poriën te dringen en vuil, olie en dode huidcellen te verwijderen. Alleen dat helpt al om om de poriën te verkleinen en de huid er frisser en gladder uit te laten zien.
 2. Breng de creme aan. Na het reinigen breng je de Pore Refining Cream aan. Deze trekt snel in en voelt niet vet aan. Geschikt voor zowel de mannen als vrouwenhuid.
 3. Verzorg je huid van binnenuit. Voor maximaal resultaat heb je veel baat bij het reguleren van de talgproductie in de huid. Dat doe je met de Beauty Optimizer. Dit supplement voedt je huid van binnenuit met 15 actieve vitaminen en mineralen.

Resultaat

Grove poriën kunnen een bron van frustratie zijn, maar met de juiste huidverzorgingsroutine en producten, zoals de Pore Refining Cream, kun je ze effectief verkleinen. Het belangrijkste is om consistent te zijn en geduldig te zijn. Je huid vernieuwd zich tussen 28 en 35 dagen. Daarom is het verkleinen van poriën geen quick-fix actie. Je hebt zo’n 4 tot 6 weken nodig voordat je huid zich gaat aanpassen naar jouw aanpak. Bij sommige mensen is het resultaat blijvend, anderen blijven af en toe de Pore Refining Cream gebruiken als de poriën weer wijder worden.

Je kunt je producten makkelijk online bestellen. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.