Huidverzorging

Alles wat je moet weten over clownseczeem

Wat is er nou vervelender dan een huidprobleem dat je dagelijkse leven beïnvloedt? Een van die huidaandoeningen waar je mogelijk mee te maken kunt krijgen, is clownseczeem. Het is een veelvoorkomend huidprobleem dat niet alleen ongemakkelijk is, maar ook invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt over clownseczeem, de symptomen, de oorzaken, en natuurlijk, hoe je het kunt behandelen.

Clownseczeem en de ogen

Clownseczeem, ook wel bekend als periorale dermatitis, is een huidaandoening die roodheid, zwelling en kleine, met pus gevulde bultjes veroorzaakt. Hoewel het meestal rond de mond voorkomt, kan het ook de huid rond je ogen aantasten. Het wordt dan periorbitale dermatitis genoemd. Dus als je last hebt van jeuk, roodheid of een branderig gevoel rond je ogen, kan het zijn dat je te maken hebt met clownseczeem ogen.

Behandeling van clownseczeem

Je vraagt je misschien af: gaat clownseczeem vanzelf over? In sommige gevallen kan het vanzelf verdwijnen, maar meestal is een behandeling nodig om de symptomen onder controle te krijgen. De clownseczeem behandeling kan bestaan uit het verminderen van het gebruik van cosmetica, het gebruik van milde huidverzorgingsproducten en in sommige gevallen het gebruik van medicatie. Het beste resultaat heb je met cosmeceuticals. Dat zijn verzorgingsproducten met bioactieve ingrediënten met een genezende werking.

clownseczeem behandelen (1)

Tips om clownseczeem te voorkomen en te beheersen

Naast de behandeling zijn er ook enkele clownseczeem tips die je kunt volgen om de aandoening te beheersen en te voorkomen. Hier zijn er een paar:

  • Vermijd het gebruik van zware en vette crèmes of zalven op je gezicht.
  • Probeer cosmetica met irriterende ingrediënten te vermijden.
  • Gebruik alleen milde, genezende huidverzorgingsproducten.
  • Probeer stress te beheersen, aangezien dit de symptomen kan verergeren.

Onthoud dat hoewel clownseczeem vervelend kan zijn, het niet levensbedreigend is en met de juiste aanpak en behandeling beheersbaar kan zijn. Dus als je denkt dat je last hebt van clownseczeem, aarzel dan niet om de behandeling te starten. Je bent niet alleen en er zijn mensen en middelen beschikbaar om je te helpen.

Deze producten gebruik je tegen clownseczeem

Voor zowel de huid rond je ogen als rond je mond heb je drie producten nodig die helpen tegen clownseczeem. Belangrijk is om de huid van buiten te kalmeren, voeden en beschermen. Van binnenuit ga je eczeem tegen met de juiste vitaminen en mineralen.

De meeste mensen hebben ongeveer tussen één en twee maanden de tijd nodig. In die tijd zal het clownseczeem sterk te verminderen of zelfs volledig verdwijnen.

In dit voordeelpakket zitten de producten die je nodig hebt, mét korting en gratis verzending.

Calming Lotion Spray

Een kalmerende lotion tegen eczeemklachten en is geschikt voor je gezicht en lichaamshuid. Het geeft de huid rust, helpt met het opbouwen van de huidlagen en bescherming van huidcellen. Het trekt snel in en voorkomt schadelijke invloeden van buitenaf.

Calming Lotion

Renew Cream 24H

Diepte hydratatie is erg belangrijk bij een droge huid. De Renew Cream 24H is vooral geschikt voor de gezichtshuid en de hals. Het geeft met de vitaminen A, C en E en de ontstekingsremmende en voedende ingrediënten de droge huid een boost. Je gebruikt deze crème voor zowel de dag als de nacht.

24 renew cream, rosacea creme

Beauty Optimizer

De Beauty Optimizer is een supplement om de huid van binnenuit te voorzien van de juiste vitaminen en mineralen. De 15 actieve ingrediënten geven je huid een gezonde ondersteuning bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en het onderhoud van de bestaande huidcellen. Iedere dag één capsule is genoeg voor een gezonde ondersteuning. Je kunt dit supplement gebruiken in combinatie met andere capsules en met medicijnen.

beauty optimizer sfeer 1

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Wij bieden gratis verzending in Nederland en België en je kan betalen met je favoriete betaalmethode.